reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 20 Eylül 2023 456 Görüntüleme

Gaziler Günü Beykoz’da törenle kutlandı

Beykoz'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda çelenk töreni düzenlendi.

Beykoz’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilmesinin 102. yılı Beykoz’da da resmi törenle kutlandı.

TBMM’nin aldığı kararla her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak ülke genelinde kutlanırken, Beykoz Kaymakamlığı himayelerinde ilçede düzenlenen etkinliğe İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Eren Günay, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Eren Günay, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kurumlarını temsilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından resmi tören programı sona erdi.

Kutlama programı, Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ortaöğretim öğrencileri tarafından icra edilen programla devam etti.

Gaziler Günü, 2002 yılı itibarıyla her yıl resmi törenlerle kutlanıyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb