reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 4 Nisan 2023 569 Görüntüleme

CHP Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu’ndan Soru Önergesi

CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumunda, Beykoz Belediye Başkanlığı makamının cevaplandırılması için sunmuş olduğu yazılı önergesini ilçe yerel basını ile paylaştı.

CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumunda, Beykoz Belediye Başkanlığı makamının cevaplandırılması için sunmuş olduğu yazılı önergesini ilçe yerel basını ile paylaştı.

Sataloğlu’nun Beykoz Belediye Meclisine sunduğu önerge şu şekilde:

Sayın Başkan ve değerli belediye meclis üyeleri arkadaşlarım öncelikle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Aşağıda belirttiğim sorularımın belediye başkanlığı makamınca yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergemi meclis başkanlığına sunmak istiyorum.

SORU 1 ) Atık yönetimi ve kent içi temizlik hizmetleri kapsamındaki alım için yapılan bir önceki ihalenin sözleşmesi 30.09.2022 tarihinde bitmesi üzerine idarenin yapmış olduğu  2022/742555  kayıt numaralı  ihale kamu ihale kurulu kararı ile iptal edilmiş ve sonrasında 3 ihale   yapılmıştır. Bunlardan biri 1 ay süreli, diğeri 4 ay süreli   ve son olarak da   25 Kasım 2022 tarihinde yapılan   ihale ise geçerli teklif veren çıkmayınca iptal edilmiştir.

–Kamu ihale kurulu   2022/742555 numaralı ihaleyi neden iptal etmiştir?

–İhalenin iptal edilmesi sonrasında yapılan kısa süreli alımlar ile idarenin ek olarak yüklendiği maliyet ne kadardır?

— Beykoz Belediye bütçesinde büyük bir oranda harcama karşılığı bulunan ve ihale sonucunda sürekli aynı firma ile sözleşmesi imzalanan alım konusu için   kamu ihale kuruluna söz konusu ihale süreçlerine ilişkin sürekli benzer şikayetler olduğu halde, idare   rekabeti sağlamamakta ve ihale kanunun 5.maddesinde belirtilen hususları uygulamamakta neden ısrar etmektedir?

–İdare atık yönetimi ve kent içi temizlik hizmetleri işi için yüklenici ile imzalamış olduğu sözleşmede, yüklenicinin kullanmış olduğu alan için kamu kaynaklarının korunması konusunda   hangi hususlara yer verilmiştir?

SORU 2 ) İdare ,2022/1018592  kayıt numaralı ihalenin sonucunda  yüklenici bir   şirket ile sözleşme imzalamıştır. İhale tutarı 711 bin 35 lira artı KDV’dir. İşin süresi 1 ay olup 1 Aralık 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında işin süresi belirtilmiştir. İşin tanımı Asgari kabalık bisiklet turu spor etkinliğidir.

–İdare Aralık ayında Beykoz’da bu hizmeti nerede sunmuştur?

–İdare, yükleniciden 2022 yılının Aralık ayında yani 1 ay süreli iş için 711 bin 35 lira artı KDV ödeyerek hangi hizmet alımını yapmıştır?

–İdarenin sosyal medya hesaplarında Mayıs 2022 tarihinde  “Asgari kalabalık bisiklet turu” başlığında bir paylaşımı vardır. Mayıs/2022 tarihinde yapılan hizmet bu ihaleye dahil midir? Dahil değilse bu hizmet alımı hangi ihale ile yapılmıştır?

–İdare hizmet alınıp sunulduktan sonramı yani önce iş sonra ihalemi yapmaktadır? Bu uygulamanın mevzuatta karşılığı nerededir?

SORU 3 ) İdare ,2022/621297 kayıtlı numaralı ihale sözleşmesini yüklenici   imzalamıştır. İşin süresi  6 ay olup sözleşme tutarı 660 bin lira artı KDV’dir. İşin tanımı ise Millet sofrası için yemek pişirilmesidir.

–İdare millet sofrası hizmet binasında sadece çorba dağıtımı yaptığı halde neden bu alımı Beytaş AŞ’nin yemek ve üretim merkezinden karşılamayarak yüksek bir maliyete katlanmaktadır?

–Milyonlarca yatırımın yapıldığı bu tesiste çorba dahi yapılmamakta mıdır ki çorba dahi başka bir yükleniciden 660 bin lira artı KDV ile alınıp millet sofrasında halka sunulmaktadır.

–Milyonlarca yatırım yapılan ve duvarlarında “Beytaş Yemek üretim ve Dağıtım merkezi” yazan tesiste    yemek üretim faaliyeti kapsamında ne yapılmaktadır?

SORU 4) İdare, Hekimbaşında yer alan Kanuni Sultan Süleyman Ormanı’nın 29 yıllık devir protokolünü orman bakanlığı ile 2015 yılında imzalamıştı. Taşınmaz içindeki belli bir bölümünü kullanan şirketin sosyal medya hesaplarında da görüleceği üzere kent ormanı içerisindeki mesire alanı içerisinde zemin kaldığı görülen 465 metrekare, bodrum kat 518 metrekare ve 1 normal katı olan ve ilgili işletmenin web sayfasındaki verilerde de yazıldığı üzere yaklaşık 11.000 metrekare alan üzerine kurulan göl manzarası eşliğindeki restoran, kafe ,özel davet ve organizasyon alanlarını ticari amaçla bir şirket  için   tarafından kullanılmaktadır.

–İlgili taşınmazın kullanımı için encümen kararı var mıdır?

–İlgili taşınmazın kullanımı için meclis kararı alınmış mıdır?

–İlgili taşınmaz kaç yıllığına ilgili şirketin kullanımına tahsis edilmiştir.

–İdarenin daha fazla gelir elde edebilmesi için hangi hususlara dikkat edilmiştir.

–idarenin elde edeceği gelir aylık ve yıllık olarak nasıl belirlenmiştir.

–İlgili taşınmazın tahsisi için kaç firma teklif vermiştir.

–İlgili taşınmazın tahsisi yapılan firmaya ayrımcılık yapılmış mıdır? Rekabet nasıl sağlanmıştır?

–İlgili taşınmazın kullanımı nedeniyle idarenin tahsil etmiş olduğu gelir yıllar itibariyle nedir?

SORU 5 ) İdare, 2021/726719 ihale kayıt numaralı “2022 yılı kültür ve sosyal hizmet binalarının işletilmesi gezi organizasyonları muhtelif kültürel sanatsal etkinlikler açık hava etkinlikleri teknik donanım diğer muhtelif ihtiyaçlarının karşılanması organizasyonu “ ihalesini 13 Aralık 2021 tarihinde yapmasına rağmen ilgili ihaleye ait sözleşmeyi 3 Mart 2022 tarihinde imzalamıştır. Bu gecikmenin nedeni idarenin ihaleyi iptal etmiş olması ve sonrasında ise kamu ihale kurulunun idarenin bu iptal kararını iptal etmiş olmasıdır.

–İdari şartnamesini, teknik şartnamesini ve ihale sözleşmesinin içeriğini tamamen idarenin kendisinin hazırlamış olduğu ve açık ihale yaptığı ve bu alıma ilişkin hukuki süreç tamamen idarenin yönetiminde gerçekleştiği halde bu alım sürecinde gerçekleşip hatta sonuçlanan ihaleyi idare hangi gerekçeler ile iptal etmiştir?

–İdarenin ihalesi sonuçlandıktan sonra   iptal gerekçesi olarak sunmuş olduğu benzeri iptal gerekçeleri aynı şekilde 2022 yılında ihalesi sonuçlanmış olan başka hangi ihaleler içinde uygulanmıştır? Bu ihaleler hangileridir? Uygulanmadıysa bu ihale için neden uygulanmıştır?

–İptal edilen bu ihale için kamu ihale kuruluna yapılan itirazlar nedeniyle kurul idarenin iptal kararını hangi gerekçeler ile iptal etmiştir?

–İlgili ihalenin sözleşmesinin geç imzalanması nedeniyle benzer konulu başka bir alım gerçekleştirmiş midir? Ve bunların maliyeti idareye ne kadardır?

SORU 6 ) İdare ,sadece 1 gün süreli ve 4 oturum olarak düzenlemiş olduğu kent tarımı sempozyumuna ait hizmet alımı için 710 bin lira artı KDV olarak sözleşmeyi imzalamıştır.

–İdare, 1 günlük bu sempozyum programı için düzenlemiş olduğu yaklaşık maliyet hesabını hangi kıstasları dikkate alarak yapmıştır?

–1 gün süren kent tarımı sempozyumu için ödenen hakkediş tutarı ne kadardır?

–İhalede hizmet alımı tutarını oluşturan kalemler nelerdir?

–Önceki yıllarda da benzerleri de düzenlenmiş olan sempozyumların Beykoz tarımına Beykoz’un çiftçisine hangi katkıları olmuştur, idarenin bu sempozyumlar sonucunda değişikliğe gittiği tarım politikaları nelerdir?

5393 sayılı belediye kanununun 26.maddesinde izah edildiği üzere yukarıda belirttiğim sorularımın belediye başkanlığı makamınca yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb