reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 6 Eylül 2022 514 Görüntüleme

Dünyanın İlk Kıtalararası Triatlon Yarışı 2. Kez Beykoz’da

Beykoz’un doğal ve tarihi parkurlarında 11 Eylül’de gerçekleştirilecek İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu'nda yurtiçi ve yurt dışından 800 triatlet şampiyonluk mücadelesi verecek.

Beykoz’un doğal ve tarihi parkurlarında 11 Eylül’de gerçekleştirilecek İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu’nda yurtiçi ve yurt dışından 800 triatlet şampiyonluk mücadelesi verecek.

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışı olan İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu 2. kez Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayelerinde, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Triatlon Federasyonu’nun organizasyonu ve Oral-B’nin ana sponsorluğunda heyecan dolu anlara sahne olacak.

Yüzme, Bisiklet ve Koşuda Mücadele Edecekler

Boğaz manzarası eşliğinde sporseverler tarafından ilgiyle takip edilecek organizasyonda triatletler 2.3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan zorlu 3 etapta, takımlar ve ferdi olarak en iyi dereceyi yapmak için ter dökecek.

İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu kapsamında Kanlıca-Küçüksu arasında kulaç atacak sporcular sudaki mücadelenin ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde pedal çevirerek Asya’dan Avrupa’ya geçecek. Yarış, Küçüksu Çayırı’ndan Çubuklu arasındaki koşu etabıyla sona erecek.

Türkiye’de ilklere sahip spor yatırımlarının yapıldığı Beykoz’a dikkatleri çekecek organizasyon sporcuların heyecan ve güç gerektiren yarışı sırasında ilçenin tanıtımına da katkı sunacak.Murat Aydın: “Beykoz’da Spor Yaşamın Merkezinde Olsun İstiyoruz”

Organizasyonun basın tanıtım toplantısında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın:  ‘’Türkiye’nin en güzel noktalarından biri olan Beykoz’da anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacağız.  Beykozlu hemşehrilerimize bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz.  Beykoz’da yaşamın merkezinde spor olsun istiyoruz. Özellikle doğa sporlarının, yaygınlaşmasını, insanımızın, 7’den 70’e spor yapmasını istiyoruz. Özellikle gençlerimizin spor yapmasını ve geleceğe güvenle bakmasını arzu ediyoruz. Gençlerimizin daha düzenli, disiplinli, mutlu, sağlıklı daha başarılı ve geleceğe daha güvenle bakan bireyler olabilmesinde sporun çok büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin ilk spor bilimleri üniversitesi Beykoz’da kurulsun diye çalışmalar yapıyoruz. Riva’da 500 dönüm bir arazi bu iş için ayrılmış durumda. Spor bireyin özgüvenini geliştirdiği gibi ülkelerin de toplumların da özgüvenini geliştiren bir unsur. Organizasyona katkı veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza,  Türkiye Triatlon Federasyonu’na, Oral B ailesine, İstanbul Valiliği’ne ve büyük şehir belediyemize çok teşekkür ediyor, tüm sporculara başarılar diliyorum.’’ dedi.Bayram Yalçınkaya: “Triatlonun Marka Değeri ve Ülkemizin Tanıtımına Katkı Sağlıyoruz”

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, ‘’Bu yarış branşın marka değerine ve ülkemizin tanıtımı ile spor turizmine çok ciddi bir katkı sağlıyor. Geçen yıl pandemi nedeni ile katılımı sınırlamak zorunda kalmıştık. Hedefimiz 500 sporcu ile başladığımız organizasyona, bu yıl 1000, gelecek yıldan itibaren de 4 bin sporcuyla devam etmek. Organizasyonun, 2023’te Avrupa ve Asya Şampiyonası Final Müsabakaları’na ev sahipliği yapması için görüşmelerimiz devam ediyor. Ülkemiz coğrafi olarak çok özel bir konumda bulunuyor. Asya ve Avrupa’nın köprüsü bir ülke olarak, bu buluşmaya anlam katacağımıza inanıyoruz. Belediyemize ve triatlon sporuna güçlü bir destek sunan Oral-B’ye buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu destek sayesinde Triatlon sporunda önemli adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tankut Turnaoğlu:“Triatlon Sporuna Desteğimiz Kararlı Bir Şekilde Sürecek”

İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu gibi bir organizasyonun sponsorluğunu üstlenmekten mutluluk duyduklarını ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu şunları söyledi: ““Spora verdiğimiz geniş kapsamlı destek çerçevesinde Oral-B markamız yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ana sponsorluğunu yapıyor ve bu önemli spor dalının ülkemizde gelişmesi için çalışıyor. Avrupa’da futboldan sonra en fazla kayıtlı sporcu bu dalda bulunuyor. Türkiye’de ise yeterince tanınmıyor. Bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesini desteklemek istiyoruz. Çalışmalarımızdan son derece olumlu sonuçlar ve tepkiler alıyoruz. Oral-B sponsorluğuyla gerçekleşen yarışlar bu alandaki sporcularımızın deneyimini artırırken, yapılan tanıtım ve reklamlarla da gençlerin bu spora ilgisini artırıyoruz. Bu başarılı organizasyonun ikinci kez aynı yüksek standartlarda düzenlenmesi nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, onun nezdinde tüm bakanlık teşkilatına ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Sayın Bayram Yalçınkaya’ya ve belediyemize teşekkür ediyorum. Triatlon sporuna desteğimiz kararlı bir şekilde sürecektir.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb