reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 17.05.2022 1116 Görüntüleme
Muharrem Kaynak

Muharrem Kaynak

BUGÜN 19 MAYIS 2022 , BAYRAM BUGÜN, BAYRAM …

Ne mutlu bizlere hepimiz öğrendik; 103 yıl önce19 Mayıs 1919 ‘da kimin, nereye, neden çıktığını.Vatan için , Vatan’ın selameti ve Vatan’ın düşmandan temizlenmesi için Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı gündür 19 Mayıs. Bugün bizler, öğrendiklerimizi tekrar ederek milletçe bayram yapıyoruz.

Havza Genelgesi, Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, 23 NİSAN 1920 ‘de TBMM’nin açılması, Hükümetin ve Türk Devleti’nin ” Meclis Hükümet Sistemi ile ” fiilen kurulması. Hükümet ve Meclis Başkanlığı’na Mustafa Kemal’in seçilmesi. Halkın, ordunun ve milis kuvvetlerin teşkilatlanması, Tekalif-i Milliye Kanunu’nun çıkarılması. Üç yıl süren zorlu savaşlardan sonra kurtuluş savaşının kazanılması ve yurdumuzun düşmandan temizlenmesi, 30 Ağustos Zaferi ve… 9 Eylül 1922’ de İzmir’in kurtuluşu ve düşmanın denize dökülmesidir. Bugün, geldikleri gibi gidenlerin hikayesinin başladığı gündür. Çok çetin ve zorlu muharebeler ile kazandığımız varlık -yokluk savaşının başlangıcıdır;

Inci ve IInci İnönü Savaşları, 22 gün, 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi, Dumlupınar Zaferi ve Büyük Taarruz asla unutulmaz ve tarihe sığmaz, 30 Ağustos1922’de zaferle taçlandırılmıştır. Bir çırpıda söylenip anlatılmaz, bu Türk Milleti’nin kurtuluş savaşıdır. Bir kaç satır yazmakla izahı mümkün olmayan bir destanın ve bir kurtuluşun zaferle taçlandırılan bir hikayesidir Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışı. Siz hiç duydunuz mu; Atatürk, Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a indi veya Samsun’da Gemiden indi diye duymadınız , duymadık, biz ne duyduk , Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı, şimdi onu kutluyoruz.
19 Mayıs; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’dır. Bugün Atatürk’ü anıyoruz, anacağız, 19 Mayıs O’nun Türk Gençliği’ne emanet ettiği Cumhuriyet’in ve onun Bekçileri’nin, Türk Gençliği’nin Bayramı’dır. Kanımız kaynıyor, biz bugün bu bayramı spor yaparak kutluyoruz, 103 yıl değil, binlerce yıl da geçse, aynı çoşku ve heyecan ile milletçe bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz.
T a… ilkokul sıralarından itibaren, 19 Mayıs Bayramları için aylar, haftalar ve günler öncesinden başlayarak yaptığımız hazırlık ve çalışmalar ile stadyumlarda ve meydanlarda icra ettiğimiz spor oyun ve gösterilerini unutamıyorum. Hatırladıkça, yüzüme coşkulu bir bayram sevinci geliyor ve bedenimde bir canlılık hissediyorum ve gözlerim parlıyor, 19 Mayıs’lar da miskinlikten kurtuluyorum, kendime geliyorum, Atatürk’ü arıyorum ve Atatürk’ü anıyorum.

Atamızı ve ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kere daha anıyorum, ruhları şad olsun.

Milletimizin; 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103ncü yılı kutlu olsun.

Muharrem KAYNAK
19 MAYIS 2022

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Tünelin Sonundaki Işık

Tünelin Sonundaki Işık

Tema Tasarım | AnatoliaWeb