reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sağlık, Sür Manşet 15 Mart 2022 7792 Görüntüleme

Beykoz Devlet Hastanesi Doktorları 3 Gün İşi Bırakıyor

Son günlerde yaşanan tartışmalara tepki gösteren doktorlar, Beykoz Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Son günlerde yaşanan tartışmalara tepki gösteren doktorlar, Beykoz Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Türk Tabipler Birliği ve hekim sendikalarının birlikte organize ettiği basın toplantısına Beykoz Devlet Hastanesi’nde görev yapan çok sayıda doktor katıldı.

Beykoz Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan doktorlar adına basın açıklamasını Genel Cerrah Özer Çelik yaptı.HEKİMLERİN OLMADIĞI YERDE BİNALAR BİR İŞE YARAMAZ

Ülkemizde sağlık alanında birçok altyapı ve sağlık teknolojileri yatırımı yapıldığına ve bugün gelinen noktada ise nitelikli hekimlerin iyi bir altyapı olmasına rağmen sistemin verimsiz çalıştığına vurgu yapan Çelik, “Nasıl ki adaletin ve kanunların olmadığı yerlerde adliye binaları işe yaramaz ise, biz hekimlerin olmadığı yerlerde de koskoca binalar hiçbir işe yaramayacaktır. O binaları anlamlı kılan; içindeki hekimlerin mesleki becerileri ve özverili çalışmalarıdır.” dedi.

Açıklamamanın devamında şöyle denildi: Hem hizmet veren hekimler hem de hizmet alan vatandaşlarımız mutsuz. Özellikle kronik hastalığı olan, ileri tetkik tedavi ve araştırma gerektiren hastalar ile “gerçek” acil hastalar, sistem tarafından mağdur ediliyor.İŞ TIKANMA VE TÜKENME NOKTASINA GELDİ

Biz hekimler; bu sıkıntıları yıllardır çekiyoruz ama artık iş tıkanma ve tükenme noktasına geldi. Hekimleri mutsuz, güvensiz ve isteksiz olan bir topluluğun kendisi de mutsuz olur.

Sağlık sistemindeki sorunların çözümü; hekimlerin üzerindeki ekonomik (özlük hakları), hukuki (malpraktis), sosyal (şiddet) baskılarının kaldırılması ile ancak mümkündür. Bu; herkesin kazanacağı bir reçetedir. Gerçek olan şu ki; gençliğimizi feda etmiş hekimler olarak, bizlerin emeğinin karşılığının, hiçbir ücret veya ömür ile ödenemeyecek olmasıdır. Hekimlerin üzerindeki baskıların kalkması da, defansif tıbbın azalmasına; bu da sağlıktaki israfın son bulmasına yol açacaktır ve sonuç itibarıyla devletimiz kazanacaktır. Hekimlerin üzerindeki baskıların kalkması vatandaşların nitelikli sağlık hizmeti almasına yol açacak ve milletimiz kazanacaktır.HEKİMLER OLARAK TALEBİMİZ NETTİR

Salt, hastaların istek ve arzularına göre kurgulanan sağlık politikalarının; “tabip merkezli” bir anlayışla bilimsel dayanaklara göre yeniden dönüştürülmesi artık bir zorunluluktur.

Hekimler olarak talebimiz nettir; güven ve huzur içerisinde mesleğimizi icra edecek, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayacak koşulların sağlanmasıdır. Hakkımızı aramak adına, bizler için çok önemli bir gün olan “14 Mart Tıbbiyeliler Günü”nü kutlamayıp; özlük haklarımızın kaybı, bir türlü çözüme kavuşmayan şiddet ve malpraktis olayları ve daha bekleyen dağ gibi sorunlarımız nedeniyle -acil vb. istisnai hizmetler harici- üç gün boyunca iş bırakıyoruz. Görmek istemeyen gözler görsün, işitmek istemeyen kulaklar işitsin, fark etmek istemeyen zihinler kavrasın ve uyuyan kalpler, vicdanlar uyansın diye…

Feryadımız; gerçek bayramlara çağrı olsun diye.

Açıklamanın ardında doktorlar alkış sesleri eşliğinde hastane yemekhanesine çıkarak eylemlerine devam etti. Eylemin 3 gün devam edeceği kaydedildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb