reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 12 Mart 2022 840 Görüntüleme

Giresun’dan Köy Köy Kardeşlik Manzaraları

Beykoz’da, memleket havası estiren, ilçede temsilcisi bulunan 113 yöre ve köyün özel belgesellerle tanıtıldığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”, Karadeniz’in incisi Giresun’dan kardeşlik manzaraları sergileniyor.

Beykoz’da, memleket havası estiren, ilçede temsilcisi bulunan 113 yöre ve köyün özel belgesellerle tanıtıldığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”, Karadeniz’in incisi Giresun’dan kardeşlik manzaraları sergileniyor.Beykoz Belediyesi’nin yöre ve köy derneklerinin tanıtımlarına ve kültürlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”nın 9. gecesinde, Görele’nin Çalış Köyü ve Tepeköy Köyü,  Çanakçı İlçesi’nin Karabörk Köyü ile Dereli’nin Kızıltaş ve Tepeköy Köyleri ağırlandı. Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta, meclis üyeleri ile köy dernek başkanları katıldı.

Giresunlu vatandaşların yoğun katılımıyla birlik, beraberlik atmosferinde gerçekleşen buluşmada ilk olarak kokteyl ikram edildi.Buluşmada hemşehrileriyle hasbihal eden Başkan Murat Aydın, etkinlik ve belgesel çalışmaları hakkında görüşleri aldı.

Ardından, “Beykoz’un Renkleri Belgesel” inden Çalış Köyü, Tepeköy Köyü, Çanakçı Karabörk Köyü, Kızıltaş Köylerinden özetler gösterildi.

Geceye katılanların doğa manzaraları eşliğinde ata topraklarına gezintiye çıktığı belgesel memleket özlemini de giderdi. Başkan Murat Aydın: “Evlatlarımıza Geldiğimiz Toprakları Unutturmayacağız”

Beykoz Yöre Buluşmalarıyla ata topraklarıyla bağ kurulmasına vesile olmayı amaçladıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Her birimiz Beykoz’a farklı farklı coğrafyalardan geldik. Önce komşu olduk, sonra akraba olduk. Bu iç göç hareketleri Türkiye’nin çimentosu gibi bir fonksiyon icra etti. Ülkenin kaynaşmasında, tanışmasında bir olmasında,  beraber olmasında özelde İstanbul’un çok büyük katkısı olmuş. Bir kısmımız o topraklara gidiyoruz, bir kısmımız gidemiyoruz. İşte biz o topraklarla bağlarımız devam etmesini arzu ediyoruz. Onunla ilgili olarak da belgesel çalışması yapıldı. Evlatlarımıza geldiğimiz toprakları unutturmayacağız.” “Bu anlamlı projeyi ilçe sakinlerimizden aldığımız yetki ve derneklerimizin büyük desteğiyle gerçekleştirdik. Buluşmalara iştirak eden tüm hemşehrilerime ve belgesellerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. ”dedi.Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta ve köy dernek başkanları da kültürlerinin tanıtılması ve geleceğe aktarılmasına verdiği destek için Başkan Murat Aydın’a teşekkür etti.

Tanıtımı yapılan köylere ait belgeseller kurumun youtube.com/BeykozBelTr adresi ile Başkan Murat Aydın’ın youtube.com/murataydin34 hesabından izlenebiliyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb