reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 28 Şubat 2022 1342 Görüntüleme

Kızılay Beykoz Mustafa Gürkan ile devam ediyor

Türk Kızılayı Beykoz Şubesi'nin olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Başkan Mustafa Gürkan görevine devam edecek.

Türk Kızılayı Beykoz Şubesi’nin olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Başkan Mustafa Gürkan görevine devam edecek.Türk Kızılayı Beykoz Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı Soğuksu Yücel Çelikbilek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Genel kurulda mevcut Başkan Gürkan ile yola devam kararı alınırken, yönetim kurulunda bazı değişikliklere gidildi.

Genel Kurul toplantısında konuşan Türk Kızılayı Beykoz Şube Başkanı Mustafa Gürkan, başkanı olduğu kurumun Türkiye’de gönüllülük esasıyla çalışan STK’ların çatı kurumu olarak nitelendirdi.Gürkan, “Bizler de yaklaşık 1 yıl içerisinde bu büyük dernekte görev almakla nasiplendik. Biz tabii Kızılay’a başladığımızda, ilkokuldan itibaren kan alan, kan veren özellikle belli yaş gruplarında, afetlerde yangında depremde insanlara yardım eden bir kurum olarak biliyorduk. Kızılay’ın belki ilk etapta aklımıza gelen örneklerinden biri. İçine girdiğimizde baktık ki Kızılay aslında çok daha büyük hizmetleri misyon olarak daha büyük hizmetlerin sevdalısı olmuş bir kurum. Biz de bu süreç içerisinde bunu öğrenmeye çalıştık.” dedi.Göreve geldikleri andan itibaren bir takım çalışmalar yaptıklarını, Türk Kızılayı’nın dünya genelinde 50’yi aşkın ülkede 10 bin çalışanı ve 200 bin gönüllüsüyle faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Mustafa Gürkan, mevcut çalışmalarının üstüne yenilerini ekleyerek önümüzdeki dönemde de çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Gürkan, “Bugün Kızılay hayatın her yerine dokunmak isteyen bir kurum. Şu anda Kızılay’ın ana felsefesi insanı güçlendirmektir. Elbette Kızılay göç mağdurlarına, sağlıklı yaşama, hayatın her noktasına müdahale etmek isteyen, etkinliklerini daha yukarı çıkarmak isteyen bir kurum. Biz de inşallah bu paylaştıklarımızı daha güzel çalışmalarla Beykozlu kardeşlerimizle buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.Yenilenen kadrosuyla hayatın her noktasında dokunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Gürkan, şu ifadeleri kullandı:

“Yenilenmiş kadromuzla hayatın her noktasına sizlerle beraber başta siyasi partilerimizle, muhtarlarımızla, STK’larımızla birlikte birçok hizmete imza attık. Beykoz genelinde İstanbul’da güncelliğini koruyan deprem tehlikesiyle ilgili bir tatbikat yapmayı düşünüyoruz. Buradaki siyaseti, sosyal hayatın içindeki tüm paydaşlarla beraber inşallah Beykoz’u mahalle mahalle deprem seminerleri çalışacağız. Tüm paydaşlarımızla eşit mesafede güzel işler yapmayı düşünüyoruz.”Ana sınıfından üniversite çağına kadar her yaş grubundan Beykozluya Kızılay bilinci aşılamak için paydaşlarıyla çalışmalar yapmak istediklerini ve bu konuda Beykoz Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol aşamasında olduklarını ifade eden Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hem Kaymakamlığımızla hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle protokol yaparak tüm okullarımızla eğitimler yapmayı planlıyoruz. hatırlarsanız İstanbul’da yoğun bir kar yağışı oldu. Yollar kilitlendi, aklıma şu geldi. Allah korusun deprem olduğunda ne olur? Bir bölge çöktüğü an şehrin diğer tarafları da bundan ağır etkileniyor. Şu anda Beykoz ile ilgili büyük İstanbul depremiyle ilgili buradaki kardeşlerimizin yaralarına merhem olacak şekilde ulaşmaya çalışacağız.”Olağan genel kurul toplantısının ardından Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Gürkan’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Fırat Mahmut Gür

Hatice Turp

İlknur Tabak

Resul Rençber

Sedat Altun

Taner Mert

Tuncer Dede

Özgür Tan

Yedek Yönetim Kurulu

Şenol Uzun

Emine Taşçı

Yusuf Ünlü

Niyazi Arslan

Elif Aylan

Esat Kalay

Keram Kazer

Büşra Yıldırım

Ömer Çalışkan

Genel Kurul toplantısına Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Korkmaz, Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Refah Partisi İlçe Başkanı Tuncay Karadeniz, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb