reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 28 Şubat 2022 3762 Görüntüleme

Beykoz’da öğrencilerden yerleşke eylemi

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı yerleşkesinin Boğaziçi Üniversitesi’nde devredilmesine Beykoz’da çeşitli gruplarca tepki gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı yerleşkesinin Boğaziçi Üniversitesi’nde devredilmesine Beykoz’da çeşitli gruplarca tepki gösterildi.

Öğlen saatlerine Marmara Üniversitesi’nin Anadoluhisarı’nda ki yerleşkenin önünde toplanan gruplar arasında, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, STK grupları ve amatör spor kulüplerinin temsilcileri vardı.

Ellerinde dövizlerle slogan atan öğrenciler ve okul mezunları birer basın açıklaması yaptı.Davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler, Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı yerleşkesinin, Boğaziçi Üniversitesi’nde devredilmesine tepki gösterdi.

Öğrenciler, “Hisar bizimdir bizim kalacak” şeklinde slogan atarken, ellerinde; “Anadoluhisarı Kampusu Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir, taşınamaz”, “Aldıklarımıza saymıyoruz, Anadoluhisarı’nı vermiyoruz” şeklinde ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdılar.Kimler memnun edilmek istenmiştir?

Öğrenciler açıklamalarında, “biz Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak bir gece yarısı Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyum rektörü tarafından Anadoluhisarı Kampusumuzun bizlerden alınarak Boğaziçi üniversitesine tahsis edildiğini öğrendik. Bu devrin nedeni, kimin talebi olduğu, gerçekten bir ihtiyaç doğrultusunda yapılıp yapılmadığı büyük bir belirsizlik taşımaktadır. Bu devir neden 2,5 yıllığına tahsis edilmiştir? Bu devirdeki asıl amaç nedir? Kimler memnun edilmek istenmiştir? İfadelerine yer verdi.Mağduriyet ve oldubittiye fırsat veriliyor

Açıklamanın devamında, “Marmara Üniversitesi spor bilimler fakültesi ve siyasal bilgiler fakültesi alanlarında ülkemizin en kalifiye ve en başarılı fakülteleridir. Bu başarıyı sağlamış fakültelerimiz, içinde bulunduğumuz büyük mağduriyete layık mıdır? Yollanmak istendiğimiz kampus tamamlanmamışken neden beklenmeyip, bu denli bir mağduriyete ve oldubittiye fırsat verilmektedir?” denildi.Temelleri 70’lere dayanan alan

Öte yandan (BESYO) okul mezunları da açıklamalarında, “Bizler spor akademisi, BESYO ve spor bilimleri fakültesi mezunları olarak, önünde bulunduğumuz bu alanın sadece bir toprak parçası değil öğrencisi, mezunu, akademisyeniyle ve Hisar halkıyla birlikte büyük bir kültürün parçası olduğunu belirtiyoruz. Temelleri 1970’lere dayanan bu alan, ülkemizde spor kültürünün yaratılmasına öncülük etmiş ve yapı taşlarının oluşturmuştur. İnşa edildiği günden bu zamana dek spor bilimlerine hizmet etmiş, sporcu, yönetici ve eğitimci yetiştirmek için organize edilmiş Hisar Kampusumuz, bizlere sorulmadan elimizden alınmak isteniyor” cümlelerine yer verdi.Açıklamaların ardından gruplar olaysız bir şekilde dağılırken, eyleme destek verenler arasında Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, BEYMEZ Başkanı Erdal Öztürk, BEDES Başkanı Gülay Demirel, İyi Parti Beykoz İlçe yöneticileri, muhtarlar ve çeşitli STK’ların temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb