reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 1 Aralık 2019 2823 Görüntüleme

Abdullah Sevim: “Bu iş televizyon kanalı açmaya benzemez!”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den Kanal İstanbul eleştirisi geldi: “Bu iş televizyon kanalı açmaya benzemez!”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den Kanal İstanbul eleştirisi geldi: “Bu iş televizyon kanalı açmaya benzemez!”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, son günlerde yeniden gündeme gelen Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kanal’ın Marmara Denizi’ne ve İstanbul’a vereceği zararlara değinen Sevim, “Bu iş televizyon kanalı açmaya benzemez!” dedi.

Sevim, sosyal medya hesaplarında yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2011 seçimlerinden önce ‘çılgın proje’ adıyla vaat edilen Kanal İstanbul yeniden gündemde. İstanbul’a ihanet ettiğini ifade eden zihniyetin o dönemki en büyük projelerinden birisiydi. Proje ile ilgili, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu henüz yok ama uzmanlara göre kanalın Marmara Denizi’ne yapacağı menfi etkiler ortada! Oluşturulacak kanal çevresinde açılacak rant alanına yerleşecek 1.2 milyon kişinin İstanbul’un nüfusunu ne kadar arttıracağını öngörmek zor değil! İstanbul’da trafiği daha ne kadar içinden çıkılmaz bir hale sokacağını tahmin etmek de hiç güç değil! Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ortadayken böyle bir adımın hala gündemde olması bile abesle iştigal…

Buradan iktidardaki arkadaşlara sesleniyorum:

Bu iş televizyon kanalı açmaya benzemez! Herkese tavsiyem bir araya gelelim. Merkezi yönetim, yerel yönetimler, uzmanlar ve siyasi partiler durumu yeniden gözden geçirelim. Yanlış bir adımın faturasını, sadece İstanbul değil, 82 milyon ödemek zorunda kalmasın!”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb