reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 10 Ağustos 2019 1310 Görüntüleme

“BEYKOZ KARPUZ FESTİVALİ” DAMAKLARI ŞENLENDİRDİ

Osmanlı’dan bu yana üretilen meşhur Beykoz karpuzu “Karpuz Festivali”yle damakları şenlendirdi. Konser, animasyon gösterileri ve renkli yarışmaların yer aldığı festivalde ziyaretçilere 2 ton karpuz ikramı edildi.  

Osmanlı’dan bu yana üretilen meşhur Beykoz karpuzu “Karpuz Festivali”yle damakları şenlendirdi. Konser, animasyon gösterileri ve renkli yarışmaların yer aldığı festivalde ziyaretçilere 2 ton karpuz ikramı edildi.  Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin doğal güzellikleri ve organik tarım potansiyeline dikkat çekmek, ilçe turizmini canlandırmak ve yeni üreticilerin teşvik edilmesini sağlamak amacıyla yapılan etkinlik İstanbullulardan yoğun ilgi gördü.Kılıçlı Meydanı’nda çocuklara yönelik animasyon ve gösterilerle başlayan festivalde ziyaretçiler hem eğlenceye hem de karpuza doydu.Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Beykoz Belediyesi başkan yardımcıları da festivale katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu.En Güzel Karpuz Seçildi  

Civar köylerden üreticilerin katılımıyla yapılan “En Güzel Karpuz” yarışmasında en tatlı ve en sulu karpuzu üreten çitfçi Kadir Demirkıran birinci olarak tam altın ödülüne layık görüldü. “İki Koltukta İki Karpuz ” yarışmasında ise 28 genç hünerini sergiledi. Karpuzları en kısa sürede düşürmeden taşıyan Yunus Aydoğdu birinci gelerek tam altın ödülünü aldı.Kaymakam Katırcı ve Başkan Aydın dereceye girenleri kutlayarak ödüllerini takdim etti. Ziyaretçilerin heyecanla izlediği yarışmaların ardından Maskot Mehter Takımı ve illüzyon gösterileri sahnelendi. Festivalde sahne alan  “Üç Tel Bir Avaz Grubu” ise katılımcılara yöre yöre türkü ziyafeti sundu.
Beykoz Belediyesi köy meydanında etli pilav, dilim karpuz ve karpuz suyu ikram etti.

Alanda ilçe tarihinde köylerdeki sosyal yaşamı anlatan bir de fotoğraf sergisi açıldı.Başkan Murat Aydın: “İstanbullular Bir Dilim Karpuz Yemek İçin Beykoz’a Gelecek”

Belediye olarak düzenledikleri festivallerle Beykoz kimlikli bu ürünlerin yaşatılması ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Araştırmalarımız neticesinde gördük ki Osmanlı döneminde Riva Vadisi İstanbul’un meyve ve sebze ihtiyacını ciddi bir şekilde karşılıyordu. Bugün de Kılıçlı, Alibahadır, Bozhane Köyleri’nde sebze ve meyve yetiştiricileri var. Çalışmalarımızla köylerimizin ekonomisini canlandıracağız, turizmi artıracağız. Bu festivali seneye daha fazla katılımla yapacağız. İstanbullular bir dilim karpuz yemek için Beykoz’a gelecek. Karpuz Festivali’ne ilgi gösteren tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb