reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 10 Mayıs 2019 1271 Görüntüleme

Belediye Meclis gündemine YSK tartışması damga vurdu

Beykoz Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. Olağan toplantısını Başkan Vekili Gaye Zayıf Başkanlığında gerçekleştirdi.

Beykoz Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. Olağan toplantısını Başkan Vekili Gaye Zayıf Başkanlığında gerçekleştirdi.Toplantıda muhtarlıklarla ilgili sorunlar, Beykoz’daki gençlerin problemleri ve 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimin sonucuna ilişkin yapılan itirazlar sonrası YSK’nın kararları hakkında konuşuldu. Meclis toplantısı gündem dışı görüşmelerin ardından 10 Haziran Pazartesi toplanmak üzere sonlandırıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından Meclis Başkan Vekili Gaye Zayıf Anneler Günü’nü kutladı. Zayıf, “Anneler Günü’nde şehit annelerini özellikle anıyorum ve teröre destek veren tüm kesimleri şiddetle kınıyorum” dedi.Yavuzyılmaz: “45 muhtarımızın çok ciddi sorunları olduğunu biliyorum”

CHP Grubu Meclis Üyesi Şefik Yavuzyılmaz şunları ifade etti: “15 sene muhtarlık yapmış biri olarak 45 muhtarımızın çok ciddi sorunları olduğunu biliyorum. Muhtarların sekreter paralarını ve maaşlarını, elektrik, su, internet faturalarını kendimiz karşılıyoruz. Belediyemizden sekreter ücretleriyle ilgili ödeme yardımı talep ediyoruz. Yücel Başkan bize bu konuda bir miktar destek sağlıyordu ancak bir süre sonra bu da kesildi. Bu konunun belediye gündemine taşınmasını rica ediyorum.”Demirel: “İBB’de uyuşturucu ile mücadele komisyonu kurulması kabul edilmedi”

CHP Grubu Meclis Üyesi Gülay Demirel şunları söyledi: “Anneler günü, hemşireler günü gibi birçok özel gün var. Bu günler popülist bir yaklaşımla kutlanıp sonrasında unutuluyor. Esas olan bir sonraki özel gün gelinceye kadar bununla ilgili yaptıklarımızdır. Söz konusu annelerse, onların ağlamasını istemiyorsak,  sadece terör değil, uyuşturucu konusunda da anneler ağlamasın. İBB’de uyuşturucu ile mücadele komisyonu kurulması kabul edilmedi. Belediyeciliğin siyaset üstü olması gerekiyor. Annelerin ağlamaması için baş etmemiz gereken sorunların başında uyuşturucu geliyor. Bunun dışında ülkemiz ekonomik olarak zor bir dönemde. Bu süreçte kadınlarımız da çalışmak zorunda. Ayrıca okul öncesi eğitimin bu kadar önemli olduğu bir dönemde biz Beykoz’da yıllardır bununlar ilgili doğru dürüst bir kurum açamadık. Eğer önceliğimiz çocuklarımızsa onlara yatırım yapılmalı. Çevreyse çevreye yatırım yapılmalı. Riva Deresi’nde kirlilikten yaşamın sonu gelmiş durumda. O çevrede yaşayan insanlarında sağlığı tehdit altında. Bundan sonra belediyemizden çıkacak projelerin insan odaklı ve öncelikli olmasını diliyorum.”Demirören Tekin: “Uyuşturucu konusunda belediyemiz birçok çalışma yapmıştır”

Gülay Demirel’in sözlerine cevaben konuşan Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, “Uyuşturucu konusunda belediyemiz birçok çalışma yapmıştır. 20 gencin bu konuyla ilgili tedavi süreçleriyle ilgilendik. Belediyemizi hiçbir şey yapmamış gibi göstermek çok doğru değil. Ayrıca 2 gencimiz şu anda tedavi oluyor ve biz bunun takipçisiyiz.” dedi.Sataloğlu: “6 Mayıs ülkemizin demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçmiştir”

CHP Grubu Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu şöyle konuştu: “6 Mayıs ülkemizin demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Bu tarih hiç unutulmayacaktır. Hukukun, adaletin ve temiz siyaset ve ekonomik istikrarın tek bir kişinin şahsi korku ve hırsına bu şekilde feda edildiği başka bir örnek tarihimizde yoktur. Halkın açık tercih ve talimatını ayaklar altına alan demokrasi düşmanları bilerek isteyerek planlı bir hukuk cinayeti işlemişlerdir. Demokrasimiz açısından esas acı olan seçim güvenliğini sağlamakla görevli hakimlerin de bu kirli darbeye iştirak etmesidir. Demokratik meşruiyetin elde kalan son kalesi ve namusu olan sandık, o namusu korumakla görevli olanların eliyle, millet iradesine kast edenlerin emellerine teslim edilmiştir. Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, seçme ve seçilme hakkı bu kararla açıkça ortadan kaldırılmıştır. Sorumluları elbette tarih huzurunda ve millet vicdanında hak ettikleri sonu bulacaktır. Ülkemizin 180 yıllık çağdaşlaşma,73 yıllık demokrasi yürüyüşüne ve kurucu genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlığı yakalama ve geçme hedefine bir kez daha kuvvetle sahip çıkıyoruz.”Sataloğlu: “Aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yenilenmelidir”

“Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin, iktidar partisi ile devlet arasında sınırları nasıl yok ettiği kısa sürede görülmüştür. Mülkiye müfettişleri, polisler, savcılar iktidarın seçimi yeniletmeye dönük çalışmalarında sahaya sürülmüş, devlet memurlarına siyasi amaçlar doğrultusunda talimatlar verilmiş, baskılar yapılmıştır. Başa geçen parti ile devlet arasındaki sınırları ortadan kaldıran bu sistem, demokrasimizin önündeki en büyük tehdit olduğunu göstermiştir. Ülkemizde ekonomik sıkıntılar artık taşınamaz hale gelirken, huzursuzluk her geçen gün artarken, içeride ve dışarıda güvenlik riskleri giderek belirginleşirken buna bir de bizzat ülkeyi yönetenler tarafından yönetimde meşruiyet krizi eklenmiştir. Eğer sandık kurullarında şaibe var ise 31 Mart’ta büyükşehir belediye başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yenilenmelidir.”Sefer: “Siz yapılan oylamayla ilgili itiraz etseydiniz onlar da değerlendirilirdi”

AK Parti Grup Başkan Vekili Adem Sefer şunları dile getirdi: “Riva Deresi’yle ilgili DSİ’nin bir projesi var. Yaşanan aksaklık bu yüzden. Ülkemizde yüzde 52 çoğunlukla seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Öte yandan seçim kuruluna hangi konuyla ilgili itiraz yapıldı. Siz yapılan oylamayla ilgili itiraz etseydiniz onlar da değerlendirilirdi.”Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin ve AK Parti Beykoz Kadın Kolları hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdi.Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Meclis 1. Başkan Vekilliğine seçilen Meclis üyesi ve AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.Daha sonra ise AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı, Meclis 1. Başkan Vekili Gaye Zayıf ve AK Parti Beykoz Kadın Kolları Teşkilatı Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı Görevine seçilen Manolya Demirören Tekin’e iadeyi ziyarette bulunarak hayırlı olsun dediler.Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin’e Beykoz’un her kesiminden hayırlı olsun ziyaretleri yapılıyor.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb