reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 1 Mart 2019 1436 Görüntüleme

BEYKOZ BELEDİYESPOR İZMİR’DEN AVANTAJLI DÖNDÜ

THF Erkekler Hentbol Türkiye Kupası Çeyrek Final müsabakalarının adreslerinden birisi de İzmir idi. Süper Ligin İzmir Temsilcilerinden olan İzmir Büyükşehir Belediyespor ile İstanbul Ekibi Beykoz Belediyespor arasındaki karşılaşmadan çıkacak skor merak konusu idi.

THF Erkekler Hentbol Türkiye Kupası Çeyrek Final müsabakalarının adreslerinden birisi de İzmir idi. Süper Ligin İzmir Temsilcilerinden olan İzmir Büyükşehir Belediyespor ile İstanbul Ekibi Beykoz Belediyespor arasındaki karşılaşmadan çıkacak skor merak konusu idi.

Her iki takımın Ligde son haftalardaki başarılı performanslarının bu maça nasıl yansıyacağı sorusuna cevap maç sonunda geldi…Beykoz Belediyespor Takımı müsabakayı 39-35 galibiyetle kapatarak İstanbul’daki rövanş maçı için avantaj sağlamış oldu. Maçın dikkat çeken konusu ise Beykoz Belediyespor Takımında 13 kez 2 dakika cezasının alınması idi.

Salon : İzmir Celal Atik Spor Salonu

İzmir Büyükşehir Belediyespor : Yevgen Sapun ( Gökhan Şanlı ), Sergıı Sulyma 11, Recai Dege 6, Yiğit Ilgın 6, Orhan Sirgeligil, Şenol Boyar 3, Ömer Faruk Güldal 1, Yevgen Sapun, Şuayip Işıldak 2, Burak Can Öztürk 1, Alper Aydın 3, Ulaş Ervansel, Sami Küçükabacı, Ebubekir Çavuş, Alp Efe Cevrem, Eren Örentaş,

Antrenör : İsmail Tarakçı

Beykoz Belediyespor : Eduard Maksutov ( Kayhan Akat-Ali Aras ),  Cleryston David 8, Ozan Erdoğan 8, Durmuş Mutlu 6, Yakup Yaşar Simsar 5, Stanislav Pshenıchnikov 6, Mykola Stetsyura, Ümit Kırkayak 1, Oğulcan Güney, Refik Tuğyan, Emre Bakır, Ömer Mercan, Okan Yalçıner

Antrenör : Mesut Ilgın

Devre : 16-16

7 Metre Atışları : Sergi ( 4 Gol-1 Kaçırdı ), Ömer Faruk ( 1 Kaçırdı )

2 Dakika Cezalılar : Yiğit , Şuayip ( 2 ) / David ( 2 ), Mykola ( 2 ), Oğulcan, Stas ( 2 ), Ozan, Çağlayan ( 2 ), Ümit 1,  Durmuş, Yakup

Sarı  Kartlar : Yiğit, Ömer Faruk / Stas, Yakup, Mesut Ilgın ( Beykoz Bld.Spor Ant. )

İzmir Fuar Alanındaki Celal Atik Spor Salonunda oynanan karşılaşma müthiş bir tempoya sahne oldu, ikinci yarının iki başarılı ekibi avantajlı bir skor için tüm güçlerini sahaya yansıtmakta idi. Hafta sonunda Göztepe’yi deviren İzmir Büyükşehir Belediyespor’un sergilemiş olduğu tempolu oyuna özel önlem alıp karşılık veren Beykoz Belediyespor Takımı hesapta olmayan rekor sayıda 2 Dakika cezaları ile maçın hemen, hemen yarısında sahada eksik oynamak zorunda kalırken istediği skoru alarak evinin yolunu tutmuş oldu. Beykoz Belediyesporlu oyuncular oyunun bir anında salonda 3 kişi kalmasına karşın yine de gol kaydına muvaffak olarak maçı alacak motivasyonun kendilerinde fazlası ile olduğunu da göstermiş oldu.

Beykoz Beediyespor müsabakaya Kalede Maksıtov, Çağlayan, Davit, Yakup Yaşar, Stas ve Durmuş’tan oluşan bir kadro ile çıktı. Ev Sahibi Takım ise Kalede Yevgen, Burak Can, Şenol, Orhan, Ömer Faruk,Sergii ve Alper’den luşan bir yedili ile sahada idi.

Maça ev sahibi takım Şenol ile bulduğu gol ile başladı. Beykoz Belediyespor bu gole Stas ile karşılık verdi. Ömer Faruk ile kullanılan 7 Metre atışını çıkaran Kalece Maksutov ile moral bulan konuk takım önce Çağlayan, ardından ise Ozan ve Durmuş ile bulduğu goller ile 4-2 öne geçse de ilk 2 Dakika Cezasının David ile erken gelmesi ile sahada eksik kaldı. Durmuş ile David ile bulunan gollere Sergii’nin golleri ile karşılık verme gayretinde olan ev sahibi takım ilk 10 dakikayı 8-5 geride kapattı. Ozan ile gelen golün ardından İzmir ekibi erken bir mola hakkı kullandı.

İlk yarının ikinci bölümünde David ile şovuna devam eden Beykoz Ekibi 3 farkı yakaladıktan sonra Yakup’un uzaktan şutunun, ve ardından Stas ile bir boş dönmesinin ardından 15.Dakikada Orhan ile gelen gole engel olamayınca fark 10-8 ile ikiye indi. Karşılaşmanın 20.Dakikasında Yiğit ile bulduğu üst üste 2 gol ile İzmir Temsilcisi 12-12 ile beraberliği sağladı.

Şuayip ve Ömer’in kaydettikleri goller ile bir anda maçın ilk golünün ardından ilk kez öne geçme şansı yakalayan İzmir Büyükşehir Belediyespor Takımı Ümit, Stas ve David ile bulduğu goller ile soyunma odasına 16-16’lık beraberlikle gitti.

İkinci Yarıya ilk yarıdan kalan Niko’nun 2 Dakika cezası nedeni ile eksik başlayan Beykoz Belediyespor Takımı buna karşın Ozan ve Stas ile bulduğu goller ile 2 farklı avantaj yakaladı. Durmuş Mutlu’da bu ikiliye eşlik edince, sonrasında bir Stas golü daha gelince 35.Dakikada 22-17 ile fark 5 gole çıktı. İzmir Ekibi yine erken bir mola hakkı kullanmak zorunda kalırken Eduard Maksutov’un bir güzel kurtarışı da bu anlara etki etti.

Yakup Yaşar Simsar’ın müthiş dış şutu ile farkı 6 gole çıkaran Beykoz Belediyespor’da üst üste her savunma anında gelmeye başlayan 2 Dakika cezalarına karşın salonda eksik kalma mecburiyeti doğmasına karşın Beykoz Belediyespor kontrolü elinden bırakmadı. Beykoz Ekibi son dokuz dakikaya 33-26 ile 7 farka girdi. Bu anlarda kaleye geçen Kayhan Akat’ta bir kurtarış ile takımına moral katarken, 4 kişi ile salonda kalındığı anlarda fark yine de korundu.

Beykoz Belediyespor Takımı müsabakada 3 kişi an da yaşarken bu bölümden Ozan ile gelen gol ise rakibin direncini iyiden iyiye bozdu. Son iki dakikaya 4 oyuncu ile giren Beykoz ekibi David’in salonlarda ender görünen müthiş dış şut golü ile güzel oyununu taçlandırmış oldu.Ev Sahibi Takım Yiğit ile bulduğu gol ve ardından ani çıkışta bir kez daha farkı azaltma şansı bulsa da Recayi’nin vuruşunu Kaleci Kayhan’ın çelmesi ve ardından Davit’ile müsabakanın son golünün de gelmesi ile gardını iyice düşürdü 39-35.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Kenar Yönetimi 59.54.Dakikada Mola hakkını kullanırken, çıkılan atakta son salisede bir 7 metre atışı geldi. Bundan önceki 4 atıştan gol ile ayrılan Sergii’nin atışını Kaleci Maksutov çıkartınca maçın skoru da ortaya çıkmış oldu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb