reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 10 Şubat 2019 2302 Görüntüleme

Beykoz İttifakı Soylu’yu aday gösterdi

Beykoz İttifakı Cabir Soylu’yu Beykoz Belediye Başkanı Adayı olarak gösterdi.

Beykoz İttifakı Cabir Soylu’yu Beykoz Belediye Başkanı Adayı olarak gösterdi.

Avukat Cabir Soylu, Beykoz İttifakı tarafından Kavacık Et & Mangal’da düzenlenen basın toplantısıyla Beykoz Belediye Bağımsız Başkan Adayı olarak duyuruldu.

Basın Toplantısına, Beykoz Belediye Bağımsız Başkan Adayı Cabir Soylu’nun yanısıra Seçim Kampanya Direktörü Davut Erdem Şaraldı, Tanıtım Sorumlusu Selim Yavuz Öksüz, Organizasyon ve Planlama Sorumlusu Bekir Öztürk, Gönüllüler Ekip Sorumlusu Mustafa Soylu ve Saha Sorumlusu Buğra Başar Bayındır katıldı.Mevcut siyasi parti yöneticilerine çağrıda bulunan Beykoz İttifakı’nın Belediye Bağımsız Başkan Adayı Cabir Soylu, “Beykozlunun geleceğini yine Beykozlunun azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bu mücadeleyi Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi halkın gösterdiği, bağımsız ruhlu, güdümsüz yöneticiler yapabilir. Beykozlunun beka sorunu vardır. İstiyoruz ki, insanımız bu meseleleri bizimle birlikte düşünsün. Mevcut köhneleşmiş, dayatmacı yahut samimiyetsiz siyasi partilere mahkum değiliz. Gerekirse bize de oy vermesin halkımız ama mevcut, kirli siyasetin seçtiklerini de seçmesin. İnançla ve kararlılıkla çıktığımız bu yolda halkımızın oyuna, desteğine ve duasına talibiz. Son çağrımızı da siz basın mensupları aracılığıyla mevcut siyasi parti yöneticilerine yapmak istiyorum. Dayatma adaylar ve samimiyetsiz seçim kampanyaları ile ilgilenmek yerine Beykoz İttifakının bu hareketine destek versinler ve Beykoz’umuzu hep birlikte layık olduğu yerler getirelim.” Dedi.“Adaylar tespit edilirken seçmenin hassasiyetleri görmezden gelindi”

Toplantıda basına açıklama yapan Avukat Cabir Soylu şöyle konuştu: “Bilindiği üzere 31 Mart yerel seçimleri için ülkemiz ve Beykoz’umuz seçim atmosferine girmiştir. Birçok Beykozlu arkadaşımızla birlikte gözlemlediğimiz aday tespit sürecinde, maalesef gelinen noktada üzülerek gördük ki; siyasetimizdeki çıkmazların ve kirlenmişliğin getirdiği sorunlar aynı şekilde devam etmekte. Adaylar tespit edilirken seçmenin hassasiyetleri görmezden gelindi. Parti teşkilatlarının dahi fikirleri birçok yerde göz ardı edildi. Kapalı kapılar ardında, bir takım üst akılların dayatmasıyla, liderlik sultaları tarafından aday tespiti yapıldı.”“Türkiye’nin değil fakat Beykozlunun beka sorunu vardır”

Soylu şöyle devam etti: “Bir tarafta üç dönemdir tüm sorunları çözme vaadiyle Beykoz’u ve Beykozluyu oyalayan, bu dönemde ise ithal bir adayı Beykozlunun önüne koyan daha doğrusu dayatan iktidar partisi öncülüğünde Cumhur İttifakı; diğer bir tarafta Türkiye genelinde birliktelik kurduğu halde, Beykoz’da matematiksel olarak seçim kazanma ihtimali varken, ittifakı yıkarak Beykoz’da seçimi kazanmak istemediğini beyan eden, seçim kazanma konusunda samimiyet sınavını yitiren Millet İttifakı partileri var. Diğer bir tarafta Milli Görüş temsilcisi olduğunu iddia edip, ‘Çare Var’ diyerek yola çıkan fakat denenmişleri aday gösteren; ithal adaya karşı olduklarını söyleyerek başka partiden ithal ettikleri adayı çıkaran Saadet Partisi bulunmakta. Sonuç olarak önce millet deyip, her defasında kandırıldıklarını söyleyenler bu kez de Türkiye’nin beka sorunu olduğunu söyleyerek milletten korkutma yolu ile oy istemekteler. Buradan kendilerine sesleniyoruz ve diyoruz ki; güçlü Türkiye’nin değil fakat Beykozlunun beka sorunu vardır.”“Beykoz’umuz da imar faaliyetinden doğacak büyük bir rantın olduğunu hepimiz biliyoruz”

Soylu sözlerine şunları ekledi: “Bırakın da Beykoz’u Beykoz’un çocukları yönetsin. Tabi daldan dala atlayanlar değil. Beykoz’umuz da imar faaliyetinden doğacak büyük bir rantın olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada dışarıdan ithal bir aday getirilmesini anlıyoruz. Beykozlularla kişisel hukuku olan bir başkan, Beykozluyu mağdur etmek pahasına salt rant sahiplerinin menfaatlerini kollayamaz. Bu sebepten dolayı iktidar partisinin daha önce bu konularda pratiği olan bir belediye başkanını Beykoz’da aday göstermelerini manidar buluyoruz.”“Bu yaklaşımı ucuz siyasi manevra olarak değerlendiriyoruz”

Beykoz’da mikro milliyetçilik yapıldığını söyleyen Soylu şöyle konuştu: “Bu süreçte Beykoz özelinde üzülerek şahit olduğumuz ve en sıkıntılı konulardan biri de mikro milliyetçiliğin yükseltilmeye çalışılması gerçeğidir. Beykoz halkının bu tür bir yaklaşımı desteklemediğini biliyoruz. Bu yaklaşımı ucuz siyasi manevra olarak değerlendiriyoruz. Mikro milliyetçilik yaklaşımını birkaç STK yöneticisinin siyasi emellerini gerçekleştirmek için öne çıkardığını görüyoruz. Bizler Giresun veya Kastamonu illerimize değil Beykoz’a başkan seçiyoruz. Biz mikro milliyetçiliğin tehlikeli olduğunu, yersiz şekilde gerilimi tırmandırdığını düşünüyor ve Beykoz’un tüm değerlerini memleket ayırmaksızın kucaklayacak bir yönetim anlayışının egemen olması gerektiğine inanıyoruz.”“Son çağrımızı da siz basın mensupları aracılığıyla mevcut siyasi parti yöneticilerine yapmak istiyorum”

Soylu sözlerini şöyle tamamladı: “Beykoz İttifakı gönüllüleri olarak yeni bir alternatifi Beykoz’dan, kendi içimizden çıkarmak zorunda olduğumuzu gördük. Beykozlunun bilinmez mahfillerde seçilmiş, dayatma ve samimiyetsiz adaylara mahkum edilmesi bizim için isyan edilmesi gereken asla kabul edilemez bir durumdur. Gücünü yalnızca halktan alan Beykoz İttifakı şahsımı aday gösterme kararı almıştır. Bizler havamızın, suyumuzun, toprağımızın, alın terimizin, daha önemlisi ruhumuzun çalınmasına artık müsaade etmeyeceğiz. Yok olmama mücadelesi vereceğiz ve bu mücadeleyi bu seçimlerle başlatıyoruz. Beykozlunun geleceğini yine Beykozlunun azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bu mücadeleyi Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi halkın gösterdiği, bağımsız ruhlu, güdümsüz yöneticiler yapabilir. Beykozlunun beka sorunu vardır. İstiyoruz ki, insanımız bu meseleleri bizimle birlikte düşünsün. Mevcut köhneleşmiş, dayatmacı yahut samimiyetsiz siyasi partilere mahkum değiliz. Gerekirse bize de oy vermesin halkımız ama mevcut, kirli siyasetin seçtiklerini de seçmesin. İnançla ve kararlılıkla çıktığımız bu yolda halkımızın oyuna, desteğine ve duasına talibiz. Son çağrımızı da siz basın mensupları aracılığıyla mevcut siyasi parti yöneticilerine yapmak istiyorum. Dayatma adaylar ve samimiyetsiz seçim kampanyaları ile ilgilenmek yerine Beykoz İttifakının bu hareketine destek versinler ve Beykoz’umuzu hep birlikte layık olduğu yerler getirelim.”

Soylu açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Avukat Cabir Soylu Kimdir?

1984 Beykoz doğumlu aslen Gümüşhanelidir. Sırasıyla Beykoz Fatin Hoca İlkokulu, Beykoz Ziya Ünsal Ortaokulu, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 10 yılı aşkın süredir İstanbul Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Tüketici Koruma Derneği, Hukuki Araştırmalar Derneği başta olmak üzere çeşitli STK’larda görevli ve yönetici olarak çalışmıştır. 2011-2013 yılları arasında Şile Belediyesi’nde Hukuk İşleri Müdürlüğünde görev yapmıştır. Evli ve iki kız çocuğu babası olup, İngilizce bilmektedir.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb