reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 10 Aralık 2018 2055 Görüntüleme

BOÇAY YARARINA KAHVALTI DÜZENLENDİ

BOÇAY (Beykoz Otizmli Çocuklar Aileleri Yardımlaşma Derneği) otizmli çocuklar yararına kahvaltı düzenledi.

BOÇAY (Beykoz Otizmli Çocuklar Aileleri Yardımlaşma Derneği) otizmli çocuklar yararına kahvaltı düzenlediBOÇAY tarafından Beykoz Hasır Restoran’da düzenlenen organizasyona CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Dernek Onursal Başkanı Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, AK Parti Dilovası İlçe Başkan Yardımcısı Bekir Dursun, belediye başkan aday adayları, STK Temsilcileri, Sanatçı Oktay Kaynarca, muhtarlar ve iş adamları katıldı.Toplantı sonunda otizmli çocukların dernek atölyesinde yaptığı el sanatı hediyeler Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kaymakam Ahmet Katırcı, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut’a ve Sanatçı Oktay Kaynarca’ya takdim edildi.TAŞTAN: “BİR YAŞAM MERKEZİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Misafirleri selamlayan Dernek Başkanı Bülent Taştan şöyle konuştu: “Dünya Engelliler Haftası olması sebebiyle bizler de bir farkındalık yaratmak istedik. Hepimiz doğuştan sağlıklı bireyler olarak dünyaya gelmemize rağmen birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Otizm anne karnında ve doğumdan hemen sonra anlaşılmayan bir engellenmişlik durumudur. Çocuk 2,5-3 yaşına geldiğinde yaşıtları gibi gelişim göstermeme, göz teması kuramama, yaşıtlarıyla oyun oynanamama, verilen objelerle istenildiği gibi hareketlerde bulunmama durumlarıyla ortaya çıkan belirtileri vardır. Konuyla ilgili ilk yapılaması gereken doktora başvurmaktır. Otizm tanısı konmuş olan çocuğun ailesinin mücadelesi burada başlar. Dünyada ve ülkemizde doğan her 67 çocuktan bir tanesine otizm tanısı konmaktadır. Ülkemizde bir milyon otizmli birey bulunmaktadır. Otizm eylem planının bir an önce harekete geçirilmesini bekliyoruz. Otizmde en önemli olan ailenin durumu kabullenmesidir. Bizler Beykoz’da bulunan otizmli çocuk aileleri olarak 2016 yılında Beykoz Otizmli Çocuklar Aileleri Yardımlaşma Derneğimiz olan, BOÇAY’ı kurduk. Derneğimizin kuruluş amacı aileleri erken tanı ve eğitim konularında yönlendirmek; otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarındaki engelleri ortadan kaldırmak; bilimsel çalışma yapmaktır. Bilimsel çalışmalarla ilgili Beykoz Üniversitesiyle işbirliği içindeyiz. Bizler çocuklarımızın hayata tutunmalarını sağlamak için mücadele ediyoruz. Beykoz’da 400 civarında otizmli çocuğumuz var. İki tane okulumuz var. Bu çocuklarımızın yarısı bu okullarda eğitim almaktalar. Diğer yarısı evlere kapanmıştır. İmkansızlıklarla savaşan bu ailelerimizin rahat nefes almalarını sağlayabilmek ve çocuklarımızı okula kazandırabilmek için iş adamlarımız, STKlarımız, kamu kuruluşlarımız, belediyemiz hep birlikte çalışarak oluşturacağımız bir yaşam merkezine ihtiyacımız var.”KAYNARCA: “ONLARA GÜÇ KUVVET DİLİYORUM”

Yeni Beykozlu olduğunu ifade eden sanatçı Oktay Kaynarca, “Otizmli bireylerin hayatlarını güzelleştirmek zorundayız. Mümkün olduğunca ailelerinin yanında olmalıyız. Onlara güç kuvvet diliyorum.” dedi.KATIRCI: “KANUNLARA BAKARSANIZ DÜNYADA BİR NUMARAYIZ AMA”

Kaymakam Ahmet Katırcı şunları ifade etti: “Devlet olarak engellilerin lehine kanunları çıkarıyoruz. Gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Kanunlara bakarsanız dünyada bir numarayız ama maalesef insanların kafasındaki engellilere karşı olan engeli kaldırabilmiş değiliz. O nedenle bu farkındalık organizasyonlarına çok ihtiyacımız olduğunu söylüyorum. Otobüs durağına yaklaşan belediye şoförü arabasında rampası olmasına rağmen bekleyen engelliyi arabasına lamaya tenezzül etmiyor. İşte insanların kafasındaki bu beyin özürlülüğü kırmamız lazım.”ÇELİKBİLEK: “ONLARIN SAMİMİYETİNDEN İLHAM ALALIM”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek “Safımızı ne kadar genişletirsek, çevremizi ne kadar genişletirsek davamızı o kadar anlatma şansımız artar. Bu kardeşlerimiz, evlatlarımız bizim özel varlıklarımızdır. Hepimiz onların samimiyetinden ilham alalım. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız.”HAMZAÇEBİ: “BU MESELEYE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SESLENİYORUM”

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi şunları söyledi: “Otizmli çocuklarımız toplumuzun çok önemli bir kesimi. Çok daha büyük bir grup olan da engelliler. 2011 yılında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre engelli yurttaşlarımızın toplamı toplam nüfusumuzun yüzde 6,9’unu oluşturuyor. Bu son veriyi esas alacak olursak nüfusumuzun yaklaşık 6 milyonluk kısmı engelli yurttaşlarımızdan oluşuyor. Engelli yurttaşlarımız sosyal devletin koruyucu çatısı altında olması gereken kesimdir. Engelli yurttaşlarımız içinde otizmli birey sayısı yaklaşık bir milyon 250 bin kişidir. Otizm 3 yaşına kadar tespit edilebilen nörolojik bir bozukluktur. En büyük mesele bu tanının erken konulmasıdır. Otizmli çocuklarımızın yaşıtı olan çocuklarla beraber olmaya, sosyalleşmeye ve eğitime ihtiyacı var. Devlete ve belediyelere düşen görev burada başlıyor. Sosyal olanaklar devlet tarafından karşılanmıyorsa çocuk eve hapsediliyor. Bu meseleye gönül vermiş herkese sesleniyorum. Önümüzdeki yıl Avrasya Maratonunda otizmli çocuklarımız için koşun.”DURGUT: “BEYKOZ FARKINI HER KONUDA GÖSTERİYOR”

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut şunları dile getirdi: “Bütün çocuklar ve aileleri özeldir ama bazı çocuklar daha özeldir. Bizim de böyle özel bir yakınımız var. Yakından tecrübe edince aslında onlar değil engelli olan bizleriz. Korkularımız, hesaplarımız var ama onlar dosdoğru. Onlara sahip olmak bizim için nimet. Beykoz farkını her konuda gösteriyor. Ben de Beykoz’dan sorumlu milletvekili olduğum için burada fazlaca zaman geçiriyorum. Kapımın her zaman açık olduğunu ve her zaman bana ulaşabileceğinizi söylemek isterim.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb