reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 4 Eylül 2018 1694 Görüntüleme

Belediye Meclisi Eylül Ayı Çalışmalarına Başladı

Beykoz Belediyesi Meclisi bir aylık tatilin ardından çalışmalarına yeniden başladı.

Beykoz Belediyesi Meclisi bir aylık tatilin ardından çalışmalarına yeniden başladı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında bir araya gelen genel kurulda ilk olarak önceki aya ait meclis tutanağı oylandı ve gündemde olmayan müdürlük teklifleri gündeme alındı.

Belediye hizmetlerini değerlendiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Kurbankent ve kurban çalışmalarıyla bu yıl da İstanbul ilçelerinde öncü bir hizmet sunduklarını ifade ederek vatandaş memnuniyetini paylaştı.

CHP grubu adına söz alan meclis üyesi Hakkı Emanet de 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla tüm zabıtların haftalarını kutladı.

CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel şöyle konuştu:

“Kanlıca Meydanı düzenlenmiş ve güzel bir iş olmuş. Eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini biliyorum. Ama sormak istediklerim var. 2018 programına alınmış olan bir tuvalet vardı. Onun ne durumda olduğunu bilmek istiyorum. Bunun dışında Çubuklu-Kanlıca arasında yürüyüş yoluna merdiven yapılmasıyla ilgili önergeler vermiştim. Bu konu hakkında da bilgi almak istiyorum. Ayrıca buradaki aydınlatmaların bir kısmı çalışmıyor. Halkın ENERJİSA’ya şikayetlerine rağmen bir hareket yok. Belediyemizin bununla ilgili bir sorumluluk alıp alamayacağını öğrenmek istiyorum. Son bir konu da, Şarbon Hastalığı söz konusu ve bununla ilgili tedirginlikler var. Beykoz’da vaka olduğunu bilmiyoruz. Ancak Şarbon Hastalığı hakkında önleyici, bilgilendirici çalışmalarımız var mı?”

Ayrıca CHP Grubu meclise şu soru önergesini sundu:

11/12/2012 tarihinde kabul edilen köylerin mahalle kapsamına alınmasına dair 6360 sayılı yasanın geçici 1. Madde 14. Bendinde geçen; bu kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu kanunun yayımlandığı 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarın ve hayvancılık amaçlı işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılır. Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediye ya da üniversiteler tarafından fen ve sanat kurallarıyla ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır. Ancak bu fıkranın öngördüğü uygulamaların özel kanun hükümlerine aykırı olması durumunda, özel kanun hükümleri geçerlidir.

Hükmü uyarınca;

Bu mahallelerde mevcut işletmelerle ilgili tespit vb. amaçlarla ilgili bir kurul ya da komisyon oluşturulmuş mudur? Varsa nasıl bir çalışma yapılmıştır?

Yine bu mahallelerde bu yasadan sonra imar ruhsatı verilen yerlerde asfalt parası adı altında yüzde 25 ödeme alınıp kalan yüzde 75 için tapularına şerh konulmuş mudur? Eğer böyle bir uygulama yapılmışsa hangi yasal durum esas alınmıştır?

6 Haziran’da yürürlüğe giren İmar Barışıyla ilgili olarak;

Bu mahallelerde aynı 6360 sayılı yasada olduğu gibi ödeme kolaylığı sağlanması hususunda Beykoz Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde bir girişimde bulunulmuş mudur ya da düşünülmekte midir?”

Dilek ve temennilerin sonrasında gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

TEKLİFLER:  

1-Sokak ismi verilmesi hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonuna,

2-Sokak ismi verilmesi hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonuna,

3-Beykoz İlçesi Merkez Mahallesi 431 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Plan teklifi hakkındaki Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi İmar Komisyonuna,

4-KİPTAŞ ile Beykoz Belediyesi arasında düzenlenecek Ortak Hizmet Uygulamaları Protokollerinin imzalanması hususunda Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yetkilendirilmesi hakkındaki Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün teklifi Hukuk Komisyonu’na

5-İFTAH İlim ve Kültür Derneği ile Beykoz Belediyesi arasında düzenlenecek İşbirliği Protokolü hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi Hukuk Komisyonu’na

6-Temizlik İşleri Müdürlüğünün Aktarma işlemleri hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna,

7-Beykoz Kapalı Pazar yerinin kurulması, yapımı ve yapım sonrası işletilmesi, yönetim ve denetimi tahsis ve satış işlemlerine ilişkin protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Zabıta Müdürlüğünün teklifi Hukuk Komisyonu’na

8-Giresun İli Görele İlçesi Görele Köy Pazarı Yapım İşi finansmanının karşılanması ve protokol hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Meclis toplantısından sonra bazı meclis üyeleri yeni yapılan meclis binasını gezerek bilgi aldılar.

Bir sonraki meclis toplantısı 5 Eylül Çarşamba günü yapılacak.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb