reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 8 Nisan 2018 1911 Görüntüleme

Vatan Partisi İstiklal Marşı’nın değiştirilmesini protesto etti

Vatan Partisi Beykoz İlçe Örgütü İstiklal Marşı’nın değiştirilmesini ve farklı şekilde icra edilmesini protesto etti.

Vatan Partisi Beykoz İlçe Örgütü İstiklal Marşı’nın değiştirilmesini ve farklı şekilde icra edilmesini protesto etti.

Beykoz Belediyesi önünde gerçekleşen eylemde, İstiklal Marşı’nın değiştirilme talebinin Anayasal suç olduğu ve oturarak ilahi şeklinde icra edilmesinin Türk Milletini aşağılayan bir davranış olduğu vurgulandı. Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı tarafından bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Ferda Kazancıbaşı, “İstiklal Marşı’mız Türk Milletinin benliğine yerleşmiştir. İstiklal Marşı farklı şekilde icra edilerek alenen suç işlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti aşağılanmıştır. Anayasa ihlal edilmiştir.” diye konuştu.

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz şunları söyledi: “Bugün burada 12 Mart’ta Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde İstiklal Marşı ve saygı duruşuna müteakip, İstiklal Marşı’nın değiştirilmesi talebiyle oturarak ilahi şeklinde icra edilmesini protesto etmek için bulunuyoruz. Savcılığa bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Dolayısıyla organizasyonu yapan Beykoz Belediyesini savcılığa şikayet ettik. Şimdi de milletimize şikayet için buradayız. Bu basın açıklamamızın siyasi bir mahiyeti bulunmamaktadır. İstiklal Marşı’mız 1982 Anayasası’yla güvence altına alınmıştır. Dolayısıyla değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddeler kapsamında olan İstiklal Marşı’mızın herhangi bir yerde yanlış ve Türk halkı tarafından kabul görmeyen bir şekilde icra edilmesini ve değiştirilmesinin teklif edilmesini kabul etmiyoruz.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb