reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 26 Mart 2018 1828 Görüntüleme

BEDES Beykoz’u Aydınlatıyor

BEDES (Beykoz Eğitime Destek Derneği) ve Kadriye Olgar’ın desteğiyle Mehmet Emin Pulat Konak İlkokulu’na yapılan kütüphane açılışı gerçekleşti.

BEDES (Beykoz Eğitime Destek Derneği) ve Kadriye Olgar’ın desteğiyle Mehmet Emin Pulat Konak İlkokulu’na yapılan kütüphane açılışı gerçekleşti.

Kadriye Olgar’ın adının verildiği kütüphanenin açılış törenine Beykoz Belediyesi Meclis Üyeleri Muharrem Kaşıtoğlu; Yılmaz Işık, Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, OFD Başkanı Saniye Efe, Can Simidi Derneği Başkanı Zeki Paşalı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, Nüfus Müdiresi Nihade Kılıç, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, SGK Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Şevin Yelseli, Halk Bankası Müdürü Gönül Dumansızoğlu katıldı.

Açılışın ardından Kadriye Olgar’a kitap şeklinde hazırlanmış pastayla yaş günü sebebiyle sürpriz kutlama yapıldı.

TAHİR TAŞ: “BİR MİLLETİ YÜKSELTEN ZENGİNLİK KİTAPLARDIR”

Okul Müdürü Tahir Taş şunları söyledi: “Bugün çok önemli ve gururlu bir gün. Mahallemizin sosyal yapısı göz önünde bulundurulduğunda bu kütüphanenin bizim için önemi daha da büyüktür. Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar ileriye götüremez. Bir milleti yükselten zenginlik kitaplardır. Öğrencilerimize kazandıracağımız en iyi alışkanlık, kitap okumaktır. Bu kütüphanenin oluşumuna vesile olanlara şükranlarımız sunuyorum.”

KAŞITOĞLU: “KEMALETTİN TUĞCU ÇOCUK KÜTÜPHANESİ, NECMETTİN ERBAKAN KÜLTÜR MERKEZİNDE AÇILACAK”

Beykoz Belediye Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, “Ben buradan mezun oldum. O yüzden burada olmak benim için ayrı bir heyecan. İyi bir okur olduğumu söyleyebilirim. Siz de iyi bir okur olursanız ilerde bir şeyler yazabilme imkanınız olacağını düşünüyorum. Kütüphanenin zenginliğinin çok önemi yok. Önemli olan kütüphanenin işlevsel olması; bu kütüphanedeki her bir kitabın, buradaki her öğrenci tarafından okunmasıdır.” diye konuştu.

Muharrem Kaşıtoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Beykoz kıyıda kalmış gibi görünebilir ama Necmettin Erbakan Kültür Merkezindeki Osman Akfırat Kütüphanesi 18 bin üyesiyle en çok kitap alışverişi olan, en çok ziyaret edilen kütüphane özelliğini taşıyor. Ayrıca Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor ve Kültür Bakanlığı ve belediye arasındaki protokolle Kemalettin Tuğcu Çocuk Kütüphanesi, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde açılacak. Siz çocukların ziyaretini bekleyen kütüphane yakında hayata geçecek.”

DEMİREL: “BİZİM HEYECANIMIZI ARTTIRAN SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE YAPIYORUZ BU ÇALIŞMALARI”

BEDES Başkanı Gülay Demirel şöyle konuştu: “Burada bir Necla hocam var. Çocuklarımıza okuma aşısı zaten yapmış. Burada bir de Gülşah hocamız var. Onlar gibi çalışan yürekler olduğu sürece biz ülkemiz adına güzel gelecekler beklemeye devam edeceğiz. Bizim heyecanımızı arttıran sizlerden aldığımız güçle yapıyoruz bu çalışmaları. Sizleri gönülden kutluyorum.”

“BİR ÜLKEYİ İLERİ GÖTÜRECEK ANLAYIŞ SİVİL TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİYLE OLUR”

“Ülkemizde STK dediğimizde çok fazla bir motivasyon göremiyoruz. Sizlerin küçük yaşta bu kütüphane ile bir sivil toplum örgütünün sorumluluğunu takip etmenizi istiyorum. Üniversitelerde sosyal sorumluluk projelerinde yer almanızı tavsiye ediyorum. Bir ülkeyi ileri götürecek anlayış sivil toplumun bilinçlenmesiyle olur. Sizler gönüllük esasına dayanan çalışmalarınızla bu ülkeyi bir yerlere taşıyabilirsiniz. Siyasiler ve politikacılar kendi ideallerine uygun politikalar üretebilirler. Sizler sivil toplum olarak, ihtiyaçlarınızı belirler ve çözüm önerilerinizi de siyasilere ulaştırırsanız ülkemiz daha aydınlık günlere gider. Dernekler bir ülkenin gelişmesine katkı sunacak en önemli sivil inisiyatifler, en önemli sermayelerdir. Bu sermayeyi bizim çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.”

Gülay Demirel sözlerinin devamında kütüphanenin oluşumuna büyük katkı sağlayan Kadriye Olgar’a teşekkürlerini sundu.

Hayırsever Kadriye Olgar’ı yanına davet eden Gülay Demirel, kütüphanenin adının yazılı olduğu tabelanın üzerine asılı Türk bayrağını Kadriye Olgar ile birlikte indirerek, açılışı gerçekleştirdi.

Aynı zamanda doğum günü olan Kadriye Olgar’a birde sürpriz yapıldı ve kitap şeklinde yapılmış doğum günü pastası getirildi.

KADRİYE OLGAR: “BENİ AĞLATTINIZ İYİ Kİ AĞLATTINIZ”

Duygulanan Kadriye Olgar, yaptığı teşekkür konuşmasında “Ben de çok zor şartlardan geldim. Emin olun bende bugün bu noktaya okuyarak geldim. Sizlere de okumanızı tavsiye ediyorum. Hem de ısrarla. Söyleyecek söz bulamıyorum. Beni ağlattınız ama iyi ki ağlattınız.” dedi.

Daha sonra konuklar için bir kokteyl verildi. Okul öğrencilerinden oluşan müzik grubu da çeşitli parçalar çaldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb