reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 17 Mart 2018 1775 Görüntüleme

Beykoz’da Yanan Çiğdem Okulu için basın açıklaması yaptılar

Çiğdem Mahallesi sakinleri, Mart ayının başında uyuşturucu bağımlıları tarafından yakılan okulun mevcut olan yerinde yeniden yapılması için basın açıklaması yaptı.

Çiğdem Mahallesi sakinleri, Mart ayının başında uyuşturucu bağımlıları tarafından yakılan okulun mevcut olan yerinde yeniden yapılması için basın açıklaması yaptı.

Çiğdem Mahallesi sakinleri yaklaşık dört yıl önce riskli binalar statüsünde bulunan ve Mart ayının başında uyuşturucu bağımlıları tarafından yakılan okul binasının yeniden yapılması için basın açıklaması yaptı.

Çiğdem İlköğretim Okulunun önünde yapılan basın açıklamasına, Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu, Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal, mahalle sakinleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Çok değerli Çiğdem Mahallesi sakinleri velilerimiz öğrencilerimiz misafirlerimiz ve değerli ve değerli basın mensuplarımız

Çiğdem Mahallesi 11,600 Nüfuslu, sınırları içerisinde tek bir ilköğretim okuluna sahip Beykoz ilçesinin 45 mahallesinden bir tanesidir.

Okulumuz 1968 yılında mevcut olan yerinde yapılmış 16 derslikli 620 öğrencisi ile eğitim veren 50 yıllık eğitim yuvasıdır.

Binanın fiziki olarak yıpranması ve korozyona uğraması sebebi ile risk taşımaktadır. 4 Yıl öncesinden yapılan başvuru ile riskli binalar statüsüne yıkım kararı alınmasına rağmen öğretime devam edilmiştir.

2017-2018 eğitim ve öğretimlerini risk altında bu okulda yapılmaması milli eğitim idarecilerimiz tarafından alınan olumlu karar ile öğrencilerimizin Paşabahçe ortaokulunda öğretimlerine devam etmeleri programlanmıştır.

Aynı okulda Paşabahçe ortaokulu öğrencileri sabahtan öğleye kadar Çiğdem Okulu öğrencileri öğleden akşama kadar eğitimlerine devam etmektedir.

Kış aylarında minik öğrencilerimiz geç saatlere kadar eğitim görmek zorunda kalmaktadır. Bu durum öğrenciler ve velilerimizi sıkıntıya sokmaktadır. Okulumuz Gördüğünüz gibi korumasız her tarafı kırılıp dökülmüş kötü niyetli insanların barınağı olmuş ve yakılmıştır.

Okulumuzun yerinde yapılması ve bazı prosedürlerin aşılması için proje aşamasına kadar gelmesine katkı sağlayan Sayın İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı beye İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kazım Bozbay’a ve Belediye Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Nevzat Oral beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum

Önümüzdeki öğretim yılının tekli eğitime geçileceğini de göz önünde bulundurursak yetkililerimizden öncelikli ve acil olarak okulumuzun mevcut olan yerinde yeniden yapılması için hassasiyet göstermelerini ilçemizin tüm kurumlarının ve vatandaşlarımızın bu talebimize destek olmalarını istiyoruz. Saygılarımızla.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb