reklam
Ana Sayfa Emlak, son dakika, Sür Manşet 14 Mart 2018 1814 Görüntüleme

Dernekler Birliği imza kampanyasıyla ilgili toplantı düzenledi

Beykoz Dernekler Birliği, SİT sorununa yönelik başlatılan imza kampanyasıyla ilgili yaşanan karışıklık üzerine toplantı düzenledi.

Beykoz Dernekler Birliği, SİT sorununa yönelik başlatılan imza kampanyasıyla ilgili yaşanan karışıklık üzerine toplantı düzenledi.

Toplantıya Beykoz Dernekler Birliği Yönetimi, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Muhtarlar, Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak katıldı.

Beykoz Dernekler Birliğinin kampanyaya desteğine rağmen, Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak’ın kampanyayı şahsileştirdiğine yönelik açıklama yapıldı. Toplantı sonunda Beykoz’un SİT sorununa yönelik dikkat çekmek amacıyla yürütülen imza kampanyasına derneklerin kendi istekleri doğrultusunda destek verebileceği kararına varıldı.

Beykoz Dernekler Birliğinin konuyla ilgili açılaması Beykoz Ordulular Derneği Yöneticisi Ozan Derviş tarafından misafirlere aktarıldı. Süreçle ilgili bilgi aktaran Ozan Derviş, Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak’ın kampanyayla ilgili Dernekler Birliğinden destek talep ettiği ve talep üzerine kampanyanın Dernekler Birliği bünyesinde yürütülmesi kararı alındığı bilgisini aktardı. Derviş, bu konuyla ilgili Dernekler Birliği tarafından 6 kişilik komisyon kurulmasına rağmen Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak’ın çalışmalara bireysel olarak devam etmesi üzerine basında bazı yazılar yazıldığını ifade etti. Ozan Derviş Dernekler Birliğinin bu projeye karşı olmadığını belirtti. Kampanyanın Dernekler Birliği uhdesinde olmadığını söyleyen Derviş, Beykoz’un yararına yürütülen kampanyalara derneklerin diledikleri gibi destek olma hakkı olduğunu dile getirdi.

Kimseye müdahale etme düşüncesinde olmadıklarını belirten Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, “Bizim çabamız yanlış anlaşılmalara meydan vermemektir.” dedi.

Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, “Projenin geniş kapsamlı bir uzlaşıyla yapılmasını daha önce önerdim. Ancak bireysel çabaların sürmesi kendi çalışmalarımızı anlamsız kılıyor. Bu işler bireysel olmaz. Bilal Başkana yetişemiyoruz, ne yapacağını kestiremiyoruz.” diye konuştu.

Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak kendisine yöneltilen eleştirileri şöyle yanıtladı: “Dernekler Birliği Komisyon kurmasına rağmen aradan sekiz gün geçti kimse elini taşına altına sokmadı. Kimse işi sahiplenmek istemedi. Mikail Akyıldız’ı arayıp Ramazan Ayına kadar bu konuda bir netice alınması gerektiğini, aksi takdirde Ramazan ayı ve bayram tatili nedeniyle bu işin sekteye uğrayabileceğini söyledim. Biz bu projeyi Dernekleri Birliğine altın tepsiyle sunduk ama kabul edilmedi.”

Beykoz Kent Konseyi ve Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz,S İT konusunun İstanbul’da 6 belediyeyi ilgilendirdiğini ve kendisinin de yönetiminde olduğu Boğazlar Belediye Birliği’nin, Boğaz Kanunu ve SİT’le ilgili 2 yıl önce çeşitli çalışmalar yaptığını, bu çalışmaların içinde teknik başkanlar, Yücel Bey ve üniversitelerden bilim adamları olduğunu söyledi. Yapılan çalışmanın Ankara’ya iletildiği ancak gelen sonucun olumsuz olduğu bilgisini verdi.

Dernekler Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği olarak yapacağımız basın açıklaması davetine katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Beykoz Çankırılılar Derneği tarafından “Beykoz’un sit alanından çıkartılıp, boğaz yasasındaki, taban oturumu ve kat adedinin artırılması” için başlatılan imza kampanyasının Beykoz Kamuoyuna yanlış lanse edildiği ve bunun getirisinde, bir yerel gazetemiz tarafından halkı yanlış bilgilendiren ve İl ve Bölge Dernekler Birliği üyesi dernekleri zan altında bırakan bir haber paylaşılmış olması sebebiyle aşağıdaki basın açıklaması acilen gerekli olmuştur.

Dernekler Birliği aylık rutin toplantılarını, birlik yürütmesine önceden yazılan gündem maddeleri ve toplantı başlamadan önce ilave edilen gündem maddeleriyle gerçekleştirmektedir.

Bu toplantılardan bir tanesinde gündemi önceden yazılan iki önemli konu üzerine toplantıya başladıktan sonra, toplantının ilerleyen saatlerinde Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak yukarıda adını yazdığımız kampanyanın da toplantının gündemine alınması teklifi üzerine, yürütme kurulu toplantının çok uzadığını, bir sonraki toplantının ilk gündem maddesi yapılacağını toplantıya katılan derneklere belirtip duyurusunu yaptı.

Bu gelişme sonrasında Çankırılılar Dernek Başkanı adı geçen imza kampanyasını kendi dernekleri bünyesinde yapmak üzere dernekler birliği üyelerine ve muhtarlara davet gerçekleştirdi.

Yapılan birinci davette konudan hiç bahsedilmediği için toplantıya gelen iki dernek başkanına bilgileri yokken imza föyü çıkartılmış ve iki dernek başkanı o ile iki muhtar imza koymuşlardır.

Sonrasında ise, Çankırılılar Derneği’nin yeterli görmediği bu katılımlar sonrasında, Dernek Başkanı Bilal Karabacak önce Dernekler Birliği’nin Yürütme Kurulu toplantısına davet edilmiş olup, bu kampanyayı yürütme konusunda sıkıntı çekiyorsun, gel bunu dernekler bünyesinde yapalım teklifi üzerine kendisi bizzat “ben de zaten öyle istiyorum, ben toplantıda gündem maddesine almadınız diye kızarak başlattım” diyerek kampanyayı dernekler birliği bünyesinde yapılmasını kabul etmiştir.

Yürütme Kurulunun Bilal Karabacak ile yaptığı ön toplantı sonrasında, gerçekleşen birliğin aylık toplantısında, Bilal Karabacak ile ilgili yaşanan tüm gelişmeler birlik toplantısında masaya yatırılmış olup, kampanya dernekler birliği bünyesinde yapılmasına karar alınmıştır.

Alınan karar sonrasında altı kişilik bir çalışma komisyonu oluşturulmuş olup, önceden kamuoyuna tanıtılan imza kampanyasının üst yazısının daha net anlaşılır ve halk diline dönüştürülmesi için Dernekler Birliği içerisinde bulunan Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Şehir Planlamacısı Erdal Uzuner’den yeni bir üst yazı hazırlaması istendi.

Kurulan komisyon çalışmasını bitirmeden, Şehir Planlamacısı Erdal Uzuner imza kampanyasının üst yazısını hazırlamadan, Bilal Karabacak ferdi davranarak yine dernekler birliği üyelerini ve muhtarları kampanyayı Çankırılılar Derneği bünyesinde göstererek derneğinde toplantıya çağırmıştır.

Oluşan bu gelişmelerden sonra birlik olağan üstü toplantıya davet edilirken, Bilal Karabacak toplantıya katılmayacağını belirterek toplantı iptal edilmiştir.

Kampanyanın yol alması adına yaşanan bu sıkıntılardan sonra Çankırılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak’ın adı geçen kampanyayı kendi derneğinde yapma çabaları göz önünde tutularak, yapılan son Dernekler Birliği toplantısında, Çankırılılar Derneğinin adı geçen kampanyasının yürütmesiyle ilgili dernekler birliğinin bir ilgisi olmadığı, tüzel kişiliği olan dernekler birliği üyelerinin kendi isteği ile kampanyaya katılabilecekleri ortak karar çıkmış olup bu karar imza altına alınmıştır.

İlçemizdeki bir yerel gazetede maalesef konunun özünü akıcı bir dille anlatmaya çalıştığımız gelişmelerin dışında “Beykoz’un Dernekleri, Vatandaşın Arazisi SİT Kalsın İstedi”  başlığı altında, içeriği tamamen yanlış olan bir haber çıkmış olması sebebiyle, yukarda da söylediğimiz gibi bu açıklama zaruri olmuştur.

Çankırılılar Derneğinde yapılan toplantılara davet edilen Muhtarlarımızdan’ da, davet konusunda sıkıntılar yaşayanların olduğunu öğrendiğimizden, Beykoz Muhtarlar Derneği ile istişare yaparak, bu acil basın toplantısına müsait olan Muhtarlarımızın katılmalarını kendilerinden talep ettik.

Konunun nihayetinde, Beykoz İl ve Dernekler Birliğinin Beykoz Çankırılılar Derneğinin yürüttüğü “Beykoz’un sit alanından çıkartılıp, boğaz yasasındaki, taban oturumu ve kat adedinin artırılması” konulu imza kampanyasının yürütmesiyle hiçbir ilgisi yoktur. Bahsi edilen olumsuzluklar sebebiyle adı geçen kampanya Çankırılılar Derneği bünyesindedir.

Bizleri kırmayıp bu basın toplantısına katılan tüm konuklarımıza teşekkür eder. Basın açıklamamızı Beykoz Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb