reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 24.02.2018 2372 Görüntüleme

TÜRK TAKIMLARININ FİNANSAL FAİR PLAY İLE İMTiHANI

Galatasaray’ın yeni başkanı Mustafa Cengiz televizyonlarda kulübün mali durumunun çok kötü durumda olduğunu sürekli tekrarlayarak ne yapmak istediğini gerçekten anlamak güç. Yeni seçildiği günlerde daha önce yazdığım gibi “Biz yıllardır Galatasaray’ın içindeyiz. Gündelik sorunları da, büyük sorunları da biliyoruz. Hazırlığımızı yaparak geldik. Şu da unutulmamalı ki, değişmeyen tek şey değişimdir. Galatasaray’da değişim zamanı gelmişti. Kongre de böyle karar verdi” diye açıklama yaptığı zaman kulübün içinde bulunduğu durumu gerçekten bildiğini zannetmiştik ancak gerçek şimdi anlaşılıyor ki sorunları da çözümlerini de bilmiyorlar, yeni Mali Genel Kurulda Allah yönetimin yardımcısı olsun.

Trabzonspor genel sekreteri ise yaptığı açıklamada kulüp kasasının bomboş olduğunu ve gelirlerin tamamının üzerinde temlik olduğunu açıkladı. Trabzonspor’un mali açıdan bu duruma gelmesinin en büyük suçlusunun bir önceki yönetim olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Sadri Şener başkan kendi döneminde en az 3-4 milyon dolar kulübe bağış yaptığı da biliniyor. Ancak yeni yöneticilerin hiç biri ellerini ceplerine atmamakta ısrar ediyorlar durum gerçekten çok zor. Mali durum takımada yansımış durumda çünkü son 6 maçta 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar.

Fenerbahçe ise Finansal Fair-Play çerçevesinde UEFA’ya 2017-2018 sezonu için en fazla 10 milyon euroluk hesap açığı vermeyi taahhüt etmişti. Bu şartlara uymak açısından Fenerbahçe devre arasında çok ihtiyacı olmasına rağmen transfer yapmamıştı. Acıbadem gurubu ile yeni yapılan forma reklam tutarı “her ne kadar tutarı tam olarak bilinmese de” kulübe bir nebze rahat nefes aldırdığı gözleniyor. Ayrıca Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçiminde aday olan Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un kulübe mali açıdan yeni katkılar (100 milyon euro olduğu telaffuz ediliyor) yapması ileri aylarda finansal rahatlama olabileceğini gösteriyor.

Beşiktaş ise bu sene şampiyonlar liginden elde ettiği gelirlerle 4 büyükler içinde en rahat durumda olan kulüp durumunda ancak bu sene Türkiye ligindeki durumu seneye şampiyonlar ligine katılması yeterli olup olmadığını zaman gösterecek. Şayet katılamaz ise Beşiktaş diğer takımlara göre en geniş kadroya sahip olması sebebiyle ödemeler toplamı bir hayli yüklü olduğundan mali sıkıntı ufukta görünebilir.

Bu şartlar altında kulüplerimiz UEFA’ya imtihan verirken diğer taraftan yeni oluşan puan tablosu sebebiyle birbirleriyle şampiyonluk için son haftaya kadar kıyasıya yarış içinde olacaklar gibi görünüyor.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim. Esen kalın.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

AYASOFYA

AYASOFYA

Tema Tasarım | AnatoliaWeb