reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 12 Şubat 2018 1996 Görüntüleme

MHP Milletvekili Beykozlunun sorununu TBMM’ye taşıdı

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, TBMM’de Yenimahalle ve Hekimbaşı’nda ki mülkiyet sorununu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yazılı soru önergesi ile sordu.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, TBMM’de Yenimahalle ve Hekimbaşı’nda ki mülkiyet sorununu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yazılı soru önergesi ile sordu.

Yönter, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman’ın daveti ile Kavacık’taki ilçe binasında Yenimahalle 2B Mağdurları Derneği ve Tokatköy Mahalle sakinleri ile bir araya gelmiş ve vatandaşlardan mülkiyet sorunlarını dinlemişti. Yönter, vatandaşlara en yakın sürede mahalle sakinlerinin mülkiyet sorunlarını TBMM’ye taşıyacağının sözünü vermişti.

TBMM’de Yenimahalle ve Hekimbaşı’nda ki mülkiyet sorununu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yazılı soru önergesi ile soran MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter önergesinde şu ifadelere yer verdi:

İstanbul Beykoz İlçesi’ne bağlı Yenimahalle ve Hekimbaşı mahallelerinde 1950’li yıllardan beri yaşamakta olan vatandaşlarımız yıllardır tapu sorunu yaşamaktadır.

Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 2/B çalışmaları sonucu bölge önce orman alanından çıkarılmış, ancak bir süre sonra tekrar orman alanına dönüştürülmüştür. Bu parsellerde yaklaşık 850 ev binlerce vatandaşımız yaşamaktadır.

Bu mahallelerdeki 60 yıldır yaşayan vatandaşlarımızın evlerine elektrik, su, telefon doğalgaz ve altyapı çalışmaları devlet tarafından yapılmış durumdadır. 1987 yılından günümüze kadar vatandaşlarımız emlak vergilerini de ödemektedir. Ancak yaşadıkları evlerin tapusu bulunmamakta, bu nedenle mağduriyetlerinin giderilmesini evlerine ait tapularının verilmesini talep etmektedirler. Bu kapsamda;

1- İstanbul Beykoz İlçesine bağlı Yenimahalle ve Hekimbaşı mahallelerindeki  yerleşim yerlerinin önce orman alanından çıkarılıp, yeniden orman alanına dönüştürülmesinin sebebi nedir?

2- Elektriği, suyu, telefonu, doğalgazı ve bütün altyapı çalışmaları tamamlanmış olan bu bölgedeki evlerin tapu sorununun ve vatandaşlarımızın yaşamakta olduğu mağduriyetin çözülebilmesi için önce orman alanından çıkarılmış olan bu alanların kadastro dosyalarında ki haritalara ve ölçümlere sadık kalmak kaydıyla Beykoz Belediyesi’ne devredilmesi ve Belediye marifetiyle satışının makul rayiç bedel üzerinden yapılarak tapuların vatandaşlarımıza verilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb