reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 12 Şubat 2018 1569 Görüntüleme

CHP Beykoz Örgütü Başkan Genç’i ağırladı

CHP Beykoz İlçe Örgütü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla toplandı.

CHP Beykoz İlçe Örgütü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla toplandı.

Kavacık İlçe Merkezinde gerçekleşen toplantıda, imar planları ve ilerideki seçimle ilgili konuşuldu.

Düzenlenen toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eski İlçe Başkanı Mahir Taştan, İlçe Gençlik Kolları,  Kadın Kolları ve partililer katıldı.

Toplantı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında şehit olan 12 kahraman Türk askeri için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.

GENÇ: BEYKOZ VE SARIYER’İN FARKLI BİR SORUMLULUĞU VAR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle konuştu: “Sarıyer ile Beykoz çok benzeşiyor. Bu benzeşmeyi sadece coğrafik olarak değerlendirmemek lazım. Burada olayın sosyolojik boyutunu da çok iyi değerlendirmek lazım. Üçüncü köprü tartışılmaya başlandığı zaman televizyoncular bir uyanıklık yaptılar. Canlı yayında uzaktan köprüyü tartışıyoruz. Ben yeşil alan ve coğrafi olarak çok büyük sıkıntılar olabileceğini anlatırken, o dönem belediye başkanı olan Muharrem Bey o kadar çok ormanın yüzde 20’si gitse ne olacağını söyledi. İşte tam bu anlayış üzerine bir şey söylemek istiyorum. Beykoz ve Sarıyer’in farklı bir sorumluluğu var. İstanbul’u biz bekliyoruz; besliyoruz. Temiz hava ile besliyoruz. En büyük tehlike temiz havanın merkezinde ve yerinde kirlenmesi. Burada bir kirlenme başlarsa diğer taraflarda nefes alınması mümkün değil.”

PLAN SOKAKTAKİ İNSANLA BERABER YAPILIR

Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle devam etti: “İstanbul’da, planlı bir çalışma olmadığı ve her şey kendiliğinden geliştiği için koca devasa binalar ve bununla ilgili çok güzel değerlendirmeler var. Bu binalar planlamadan yapıldığı için sorunlar yaşıyoruz. Ben inşaat mühendisiyim. Bundan birkaç gün önce Hüseyin Kaplan hocamızı kaybettik. Uluslar arası şehir plancısıydı. Kadir Bey’in ilk Belediye Başkanlığı dönemlerinde ki, onun da bir akademisyenlik yanı vardır. O akademisyenliğin verdiği coşkuyla 500 civarında akademisyen toplanıyor ve İstanbul’un metropoliten planları çalışılıyor. İnanılmaz güzel bir çalışma ve girişimdir. Herkes büyük bir özveriyle çalışıyor. Çünkü İstanbul metropol. Bunu sadece Türkiye’nin bir şehri olarak almamak lazım. Dünyanın en önemli metropollerinden biridir. Bir başka İstanbul daha yok. Çok güzel sonuçlar ortaya çıkmıştı. Sonrasında o çalışmalar bir kenara itiliyor ve hiçbir şekilde kullanılmıyor. O planlarda, ne üçüncü köprü var ne de üçüncü havaalanı var. Plan yapmanın bir usulü vardır. Olay sadece bilimsel ve teknik yönden değerlendirilmez. Aynı zamanda olayın sosyolojik boyutu da çok önemlidir. Sonuçta plan sokaktaki insanla beraber yapılır.”

AKP İKTİDARININ SÜREKLİLİĞİ MÜMKÜN DEĞİL

Genç, “Beykoz’da mutlaka iktidarı almak zorundayız. Yerel yönetim çok önemli. Merkezi yönetimde de iktidar olabilmek için CHP’nin yüzde 30’unun yetmeyeceğini biliyoruz. Şu anda sürmekte olan AKP iktidarının sürekliliği mümkün değil.” diye konuştu.

DÜZGÜN: CHP’NİN BEYKOZ’DA HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENDİĞİNE ŞAHİT OLUYORUM

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün şunları söyledi: “CHP örgütü olarak 5-6 ay içinde neler yapacağımızı planlıyoruz. Bunun en önemli ayaklarından biri mahalle birimleri. Mahalle başkanlığı sadece bir kişiyle olacak bir iş değil. Çok sıkı, zorlu bir sürece giriyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. CHP’nin Beykoz’da her geçen gün daha da güçlendiğine şahit oluyorum.

BU GÜNE KADARKİ HATALARIMDAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM

Düzgün, “İlçe başkanınız olarak uzun yıllardır beraber yürüdüğüm ve bu süreçte bana kırılan tüm dostlarımdan özür diliyorum. Ayrıca beraber yürümediğim kardeşlerimden de bu güne kadarki hatalarımdan dolayı aynı şekilde özür diliyorum.”

YÜCEL ÇELİKBİLEK SİYASİ BİR ŞEYTANDIR

Aydın Düzgün sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun dışında belediye yılsonu değerlendirme toplantısında yaşadığımız tatsız olayla ilgili konuşmak istiyorum. Yücel Çelikbilek siyasi bir şeytandır. Nikah salonu yaptıklarını ve hiçbirimizin gitmediğini söyledi. Ben de salonun Ümraniye’ye yapıldığını söyledim. Bunun üzerine sinirlendi. Beni desteklediğini söyledi. Yücel Çelikbilek’in Beykoz’da CHP’nin başında görmek istediği en son kişinin ben olduğuma inanıyorum.”

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı örgüt üyeleri Kubilay Ulu ve Mahmut Atom Duruk’a teşekkür plaketi verildi.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Beykoz’da Aşure Bereketi

Beykoz’da Aşure Bereketi

Tema Tasarım | AnatoliaWeb