reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet, Yerel Haber 16 Ocak 2018 1993 Görüntüleme

Metin Külünk Beykozlu Rizelileri yalnız bırakmadı

Beykoz Rizeliler Derneği, düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde birçok kesimden ismi bir araya getirdi.

Beykoz Rizeliler Derneği, düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde birçok kesimden ismi bir araya getirdi.

Mikail Akyıldız’ın başkanlığındaki Beykoz Rizeliler Derneği, Kavacık’taki Beyaz Saray Balo ve Davet Salonu’nda düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde Rizeli olmanın gururunu yaşattı.

25 BİN LİRA BAĞIŞ TOPLANDI

Organizasyonda, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün önderliğinde açık arttırmayla futbolcuların imzaladığı A Milli Takım forması satışa çıkarıldı.

25 bin lira bağış toplandı. Birlik ve beraberlik mesajının vurgulandığı gecede, Beykoz Rizeliler Derneği’ne A Milli Takım futbolcuların imzaladığı forma hediye edildi.

Futbolcuların imzaladığı Çaykur Rizespor forması ise Giresunlu İstanbul Milletvekili Hasan Turan’a hediye edildi.

Geceye katılamayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve bazı milletvekilleri telgraf göndererek tebriklerini iletti.

Bini aşkın davetlinin katıldığı geceye; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Hasan Turan, eski Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve yönetimi, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman ve yönetimi, AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Beykoz Belediyesi kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Çevik, İstanbul Camii Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Birim Müdürleri, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selda Selimoğlu Namoğlu, İş Adamları, STK temsilcileri, muhtarlar, Spor Kulübü Başkanları, Futbolcular ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

AKYILDIZ: “BEYKOZ’DA SİZLERİN SESİ OLACAĞIZ”

Misafirleri selamlayan Beykoz Rizeliler Dernek Başkanı Mikail Akyıldız şunları söyledi: “Başkan olarak gittiğim ilk toplantıda yol arkadaşlarıma umuttan, birlikten ve yaşayacağımız güzelliklerden bahsettim. Sivil toplum kuruluşları misyonları gereği içinde bulunduğumuz topluma, sosyal sorumluluk projelerine duyarlı olmalıdır. Geçen bir yıllık süre boyunca içinde bulunduğumuz topluma ve sorunlarına elimizden geldiğince çözüm ortağı olmaya çalıştık. Bundan sonra Beykoz’da sizlerin sesi olacağız.”

Akyıldız’ın ardından kürsüye gelen Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Albayrak ve eski Milletvekili Nusret Bayraktar gerçekleştirilen gecenin hayırlara vesile olmasını dileyerek katılım sağlayan bütün misafirlere teşekkür ettiler.

KÜLÜNK: “BU DERNEK BEYKOZ’DA KAYMAKAMLIK KAPISINA GİDECEK BİR TANE RİZELİ BIRAKMASIN.”

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk şöyle konuştu: “Bu derneklerin salt hemşericilik üzerinden değil, Türkiye’yi esas alan, bizim bu büyük var oluşumuza hizmet edecek Türkiye esaslı çalışmaların da adresi olması gerektiğini düşünüyorum. Gönül ister ki burada bu akşam, Rizelilik kültürü üzerine bir araya gelişimiz dünyada neler oluyor sorusunun cevabını vermek için düzenlenmiş bir toplantıyla taçlandırılsın. Beraberinde bu dernek burada attığı adımlarla Beykoz’da kaymakamlık kapısına gidecek bir tane Rizeli bırakmasın. Çünkü bu çalışmaların asli vazifesi devletin ve milletin üzerinden yük almaktır.”

“ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE YERYÜZÜNÜN EN GÜÇLÜ ON DEVLETİNDEN BİRİ OLMA MÜCADELESİNE RİZELİLER DE DESTEK VERECEKTİR”

“Eğer Beykoz Rizeliler Derneği olarak, Beykoz’daki Rizelilerin derdiyle dertleniyorsa bu çalışma maksadına ulaşmıştır. Sevinciyle sevinçleniyorsa bu çalışma maksadına ulaşmıştır. Salt hemşericilik duygusu artık her şeye kifayet etmiyor. Bu akşam bir teklifim daha var. Bu salonda Rizelilerle Diyarbakırlıları bir araya getirin. Rize’nin horonuyla, Diyarbakır’ın halayını burada birlikte oynattırın. Yine burada Rizelilerle, Bingöllüleri bir araya getirin. Bu atılan adımlar son derece değerlidir. Bir geri çekilme döneminin ardından, yeryüzünün en güçlü on devletinden biri olma büyük mücadelenin lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu yolda Beykoz Rizeliler Derneği de bu katkılarla bu mücadele omuz verecektir.”

GÜRKAN: “ÜLKEMİZDEKİ BİRLİK VE BERABERLİK İKLİMİ GİDEREK ARTIYOR”

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan şunları dile getirdi: “Rize denildiğinde benim aklıma ‘zor’ kelimesi geliyor. Bazen bir masa dolusu Rizeliyi bir araya getirmek zordur. Bugün buraya bini aşkın Rizeliyi bir araya getiren Beykoz Rizeliler Derneğine teşekkür ediyorum.  Rizeli olmanın başlı başına bir iddia olduğunu düşünüyor ve böyle kabul ediyorum. Bu ülkede bir uyanış var. Ülkemizdeki birlik ve beraberlik iklimi giderek artıyor. Ülkemizi çok daha güzel günlere ulaştırmayı diliyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından tulum ve canlı müziklerle eğlenceye geçildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb