reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 10 Kasım 2017 1671 Görüntüleme

Belediye Meclisinde tartışma yaşandı

Beykoz Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumunda Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in sözleri üzerine tartışma yaşandı.

Beykoz Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumunda Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in sözleri üzerine tartışma yaşandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıldönümü üzerine gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu’nun konuşmasının ardından Başkan Yücel Çelikbilek’in sözleri tartışma yarattı.

 

Toplantıda fazla mesai ücreti hakkındaki hukuk komisyonu raporu, Beykoz Belediye Başkanlığı ile Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi arasındaki İşbirliği Protokolü hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu, kardeş belediye Görele Belediye Başkanlığınca yaptırılacak Kapalı Pazar Yeri için maddi yardım yapılması hakkındaki hukuk komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Aydın Habil, şöyle konuştu: “Atatürk tam 115 yabancı devlet başkanıyla siyasi ilişki içinde olmuştur. Ayrım yapmaksızın tüm yabancı devlet adamlarıyla kurduğu dostluk ilişkileri, antlaşmaları Türkiye’nin dış ilişkilerini dostluk temeline oturtmayı amaçlamasındandır. Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79.yıl dönümünde millet olarak minnet ve şükranla anıyoruz.”

Atatürk’ün vefat yıldönümü üzerine konuşan Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu şunları söyledi: “Biz 10 Kasım’ları yas günleri olarak değil onun çağlar ötesine seslenen düşünce ve eylemlerinden duyduğumuz heyecanı coşturan günler olarak görüyoruz. Atatürk bir devlet adamı oluğu kadar bir halk adamı, bir halk adamı olduğu kadar da dünya insanıydı. Atatürk ne yaptığını bilen bir düşünce adamıydı.”

Kaşıtoğlu şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Hasan Akar isimli yazar, Atatürk ve annesiyle ilgili ağza alınmayacak laflar ettiği halde bu ülkenin adaleti tarafından maalesef serbest bırakılmıştır. Ben bunu sadece burada değil, sosyal medya hesaplarımdan yazarak da söyledim. Bugünlerde TBMM’de görev yapan milletvekili de klasik bir Atatürk olmasaydı yaklaşımıyla ‘Atatürk olmasaydı sizin anneniz belli olurdu ama babanız belli olmazdı’ diyor. Onu da kınıyorum. Aslında bunlar topyekun kınanmalı. Sonuç olarak bizler onun emanetine sahip çıkmak istiyorsak, hamasi bakış açılarını bir kenara bırakmalıyız. Atatürk’ü okumalı ve onu bilmeliyiz.”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in, “Atatürk ve annesiyle ilgili laflar söyleyen yazarın adını veriliyorsan, o şerefsiz milletvekilinin de adını vermen lazımdı. Bu millet hem anasını hem babasını bilir.” sözleri sonrasında Kaşıtoğlu’nun Milletvekili Mahmut Tanal adını vermesi CHP Grubu tarafından tepkiyle karşılandı. Çelikbilek, CHP Grubuna cevap olarak, “Benim anneme de sizin annenize de böyle bir söz söyleyemez. Ben milletimizin değerlerini korumak adına söyledim.” dedi.

CHP’li  meclis üyeleri “şerefsiz” sözünün geri alınmasını istedi.

CHP’li  meclis üyeleri tarafından eleştiri ve karşılıklı sözlerin sürmesi üzerine Çelikbilek, “Mustafa Kemal’in kaç kitabını okudunuz. Bana iki kitap ismi sayabilir misiniz? Bende yazayım siz de kitap ismi yazın” diyerek sözünü geri almayacağını, o cümlenin tutanaklardan çıkartılacağını söyledi.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve CHP Grubu Başkan Çelikbilek’in son sözleri sonrası salonu terk etti.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb