reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 30 Ekim 2017 1400 Görüntüleme

Hamzaçebi, başkanlığa talip olduğunu Beykoz’dan açıkladı

KAS-DER Beykoz Şubesini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu söyledi.

KAS-DER Beykoz Şubesini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için aday adayı olduğunu belirten Akif Hamzaçebi “Bizler iyi niyetle yola çıktık. Niyetimiz, halistir. Sizlerden bu amaçla desteğinizi istiyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere bu görevi vereceğine inanıyorum. Bu desteği talep ediyorum.” diye konuştu.

 ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak, Beykoz’u çok daha güzel hale getireceğiz’

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi şöyle konuştu: “Benim siyasi hayatım Beykoz’da geçti. Siyasette birçok ilki Beykoz’da gerçekleştirdim. Bugün gerçekleşen yasaların arkasındaki bütün tasarıları ve teklifleri, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Akif Hamzaçebi olarak bizler yaptık. Bugün bütün Beykoz’u ilgilendiren 2B meselesinin çözümüne ilişkin ilk adımları bizler attık ve buralarda toplantılar yaptık. Sizlerle konuşarak adım attık. Bana vatandaşlarımız o zaman, ecrimisil makbuzlarını sormuştu. Ben bu ecri misil makbuzlarını yırtıp atacağımızı söyledim. Ne söylediysek yasaya girdi, belki istediğimiz gibi çıkmadı. Biz o zaman İstanbullulara 2B anlatırken, bu arazileri emlak vergi değeri üzerinden vereceğimizi söylemiştik. O zaman iktidardaki partinin ileri gelenleri kimin malını kime veriyorsunuz, dediler ve biz de demokrasilerde devletin malı olmadığını halkın olduğunu söyledik. Demokrasilerde her şey milletindir. Atılan adımları da yeterli bulmuyoruz. Biz bir büyük hedef koyduk. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak, Beykoz’u çok daha güzel hale getireceğiz. Kazanana kadar asla dönmek yok. Mutlaka hedefe ulaşacağız. Bu mücadele sizlerindir. Biz halkımızla birlikte bu mücadeleyi veriyoruz.”

‘Siz burada çivi çakmıyorsunuz’

Milletvekili Akif Hamzaçebi şunları ifade etti: “Biz kapanan fabrikaların yok ettiği istihdamı Beykoz’da yeniden yaratacağız. Karşı tarafa doğru bir bakın gökdelenleri göreceksiniz. İstanbul’da gökdelen dikmenin hiçbir problemi yok. Belediyeye gidersiniz, projenizi verirsiniz, başkanlar aranır ve o proje çıkar. Siz burada çivi çakmıyorsunuz. Bu doğal güzellikler hepimizin, korumalıyız. Ama vatandaşımızın sorununu da çözmeliyiz.”

‘İmar ve mülkiyet adına hiçbir sorun İstanbul’da kalmayacaktır’

Yönetimle ilgili problemler hakkında görüş bildiren Akif Hamzaçebi şöyle devam etti: “Bugün İstanbul Belediyesi’nin yönetimi halktan kopmuştur. Onlar otellerin kırmızı halıları üzerinde yürümekten halkın arasında yürümeyi unuttular. Onlar gökdelenlere imar izni vermekle meşguller. İstanbul’u İstanbul’dan yöneteceğiz. Şimdi İstanbul’un tarihi siluetinde Allah’a doğru yükselen minarelerin arasına, ranta doğru yükselen kuleler koydular. Bu ihanete son verelim. İstanbul yağmurda sele teslim olmaktan kurtulacak. Bunlar İstanbul’u yönetemiyorlar. Biz halkın belediyesini kuracağız. Gökdelen yapanın sorunu yok, iki katlı evi olan vatandaşın sorunu var. Beni tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Ne derece samimiyetle siyaset yaptığımızı biliyorsunuz. Biz bu mücadeleyi İstanbullularla beraber vereceğiz. Tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüşmesiyle ilgili hala adım atılmadı. Size burada söz veriyorum. İmar ve mülkiyet adına hiçbir sorun İstanbul’da kalmayacaktır.”

‘Vatandaşlarımızın bizlere bu görevi vereceğine inanıyorum’

“Bizler iyi niyetle yola çıktık. Niyetimiz, halistir. Sizlerden bu amaçla desteğinizi istiyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere bu görevi vereceğine inanıyorum. Bu desteği talep ediyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb