reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 30 Ekim 2017 2425 Görüntüleme

CHP, Cumhuriyet Bayramını fener alayıyla kutladı

CHP Beykoz İlçe Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı fener alayıyla kutladı.

CHP Beykoz İlçe Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı fener alayıyla kutladı.

CHP Beykoz İlçe Örgütü’nün saat 19.00’ da Paşabahçe Meydanı’nda başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması Yasin Erbaş konseriyle başladı, Halk Oyunları Gösterisi ile devam etti.

Saat 19.23’te başlayan yürüyüş havai fişek gösterisiyle Belediye Meydanında son buldu. Yürüyüşe Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, parti mensupları, bazı STK’lar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan şöyle konuştu: “Atatürk ve silah arkadaşlarının 29 Ekim 1923’te ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. Yıldönümünü kutluyorum.  Bizlere düşen cumhuriyete sahip çıkmaktır. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Çocuk yaşta nikah, müftülük yasası, halk iradesiyse gelenlerin kişi isteğiyle görevden alınması, kadın hakları, eğitimde yok olmuşluk, basın özgürlüğü ve işsizlik. Bunlar saymakla bitmez.  Bu nedenle cumhuriyeti yüceltip, sürdürmek her vatandaşın görevidir.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb