reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 24 Eylül 2017 1866 Görüntüleme

CHP delege seçimleri gerçekleşti

CHP Acarlar Mahallesi delege seçimleri gerçekleşti. Seçimler gerçekleşmeden önce üyeler arasında seçimin başlama saatiyle ilgili anlaşmazlık yaşandı. 3 listenin başvuru yaptığı seçim, bir listenin geri çekilmesiyle çift listeyle gerçekleşti.

CHP Acarlar Mahallesi delege seçimleri gerçekleşti.

 

Sandık kurulu Beykoz İlçe Yöneticisi Hüseyin Okumuş, Acarlar Mahallesi Temsilcisi Gülşen Gündüz, Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel ve İlçe Yönetim Kurulu Temsilcisi Yasemin Özdemir’den oluştu. Seçimler gerçekleşmeden önce üyeler arasında seçimin başlama saatiyle ilgili anlaşmazlık yaşandı. 3 listenin başvuru yaptığı seçim, bir listenin geri çekilmesiyle çift listeyle gerçekleşti.

CHP’nin 10 Aralık’ta gerçekleştireceği kongre öncesi delege seçimlerinde yaşanan tartışmalarla ilgili İlçe Başkanı Mahir Taştan açıklama yaptı.

Başkan Mahir Taştan konuyla ilgili şunları söyledi: “Bugüne kadar delege seçimlerine katılım yüzde 40 civarındayken, şimdi yüzde 60’a varan bir katılım oranı var.”

“Hiçbir yerde tek liste, çift liste tartışması yaşanmaz. Şu an yaşananlar CHP’nin 2019’da iktidar olabileceğinin göstergesidir. Delege seçiminde bahsedildiği gibi bir taşkınlık söz konusu değil. Saatle ilgili bir tartışma söz konusuydu.”

“Bizim yönetim kurulu kararı gereği aldığımız bir takvim vardı. Mahalle delege seçimlerinde tek liste varsa, saat 11.00’le 13.00 arasında seçimler bitecekti. Eğer çift liste varsa, 10.00’la 15.00 arasında yapılacaktı. Çift liste olduğunu sabah öğrendik. Dünden de tek liste olduğuyla ilgili bir mesaj iletilince bir anlaşmazlık oluştu. Çift liste olduğu öğrenildiğinin bilgisi üyelerimize geç gidince problem yaşandı. Sonuçta 3 liste müracaat etti ve bir liste geri çekildi.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb