Beykoz Kaynarca Mahallesi’nde, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılacak olan Kaynarca İlkokulu ve Anaokulu inşaatı, mahalle halkının büyük çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazı vatandaşların şikâyeti üzerine zabıtanın çağrılması şaşkınlık yarattı.
İstanbul Valiliği tarafından başlatılan inşaat süreci kapsamında sabah erken saatlerde iş makineleri ile alanda çalışmalara başlandı. Ancak çalışmaların neden olduğu sabah gürültüsü gerekçesiyle bazı vatandaşlar Beykoz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu.
İnşaat sahasına gelen zabıta ekipleri, çalışmaları durdurmak istemese de, müteahhit ekibine çalışmaların günün ilerleyen saatlerinde, örneğin 10.00-11.00 arası başlatılmasını önerdi. Olayı duyan bazı mahalle sakinleri, yaşanan duruma tepki gösterdi.Mahalle Sakinlerinden Sert Tepki
Kaynarca Mahallesi sakini Ahmet Çırak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, okul inşaatının mahalle için çok önemli olduğunu vurgulayarak tepkisini şöyle dile getirdi:
“Okulumuzun inşaatından rahatsız olan, köyümüzde insan gibi gördüğümüz ama böyle davranarak insanlıktan uzaklaşan bazı kişiler, zabıtayı arayarak bu süreci baltalamaya çalışıyor. Açık söylüyorum: Eğitim yuvasının yapılmasına engel olmaya çalışan kim olursa olsun, bu ülkeye zarar veriyor demektir.”Mahalle Halkı Eğitime Duyarlı
Mahallede yapılan kısa bir kamuoyu yoklamasında, çoğu vatandaş okulun bir an önce tamamlanmasını istediklerini, çocuklarının daha güvenli ve modern bir eğitim ortamına kavuşması için bu projeyi desteklediklerini ifade etti.
Mahalle muhtarlığı ve yerel sivil toplum kuruluşları da konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği ve Beykoz Belediyesi’ne destek mesajları iletti.
Kaynarca İlkokulu ve Anaokulu’nun yeniden yapımı tamamlandığında, depreme dayanıklı, modern donanımlara sahip bir eğitim kompleksi olarak hizmet vermesi bekleniyor. Eğitim yatırımlarının mahalleye kazandırılması sürecinde tüm tarafların yapıcı ve anlayışlı yaklaşımı, projenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi açısından büyük önem taşıyor.