reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 19 Nisan 2024 292 Görüntüleme

BAŞKAN KÖSELER: BORÇ 3 MİLYAR TL’YE YAKLAŞABİLİR

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler: “Belediyenin 1,4 milyar TL borcu görünüyor. Faizlerle beraber 3 milyar TL’ye yaklaşacağını söyleyebilirim. İhale ve sözleşmeler mercek altında, neticeyi belediye binasına asarak halkla paylaşacağız.” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler: “Belediyenin 1,4 milyar TL borcu görünüyor. Faizlerle beraber 3 milyar TL’ye yaklaşacağını söyleyebilirim. İhale ve sözleşmeler mercek altında, neticeyi belediye binasına asarak halkla paylaşacağız.” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Faaliyet Raporu görüşmelerine katılan Başkan Köseler, belediyenin mali durumu ve ilçe kamuoyunda merakla beklenen borcun kaynağına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.Köseler, “Baktığımız zaman belediyenin SGK ve Maliye’ye olan borçları ile müteahhitlere ödeme yapılmadığı için 1,4 milyar lira gibi borcu görünüyor. Belediyemizin BEYTAŞ ve BEYYAP gibi iki büyük şirketi var. BEYTAŞ üzerinden 1600 kişi çalışıyor. Bunların yarattığı borcun 450-500 milyon liranın üzerine geçeceğini düşünüyorum. Beykoz Belediyesi 17 branşta spor hizmeti veriyor. Sporda da 60 ila 70 milyon arasında bir borç yükü devralacağımız görünüyor. Bunların geçmiş faizleriyle beraber borçların yılsonunda 3 milyar liraya yaklaşacağını ön bir tahmin olarak söyleyebilirim. Diğer belediyelerde görüyorum. Borç durumlarını belediye binalarına asarak bunu halkla paylaşıyorlar. Biz de aynı şeyi yapacağız.” diye konuştu.Kasayı 18 milyon lira ile devraldım

Başkan Kösleler geçmişe yönelik ihalelerin mercek altında olduğunu ve yapılan incelemelerin sonuçlarının Çarşamba ya da Perşembe günü neticeleneceğini ifade ederek şunları kaydetti;“Kasada 18 milyon lira gibi bir para vardı. 2/B satışından elde edilen gelir harcanmış ve borç yapılmış. İBB Daire başkanlarımızdan oluşan bir yapıyla beraber ilçe belediyeleri mercek altına alınıyor. Beykoz’da bu devam ediyor. Henüz sonuçlanmış değil. Bir çalışma grubumuzla bunu tartışıyoruz. Profesyonel bir ekiple bunu ele alıyoruz. İhale ve sözleşmeler elden geçirilecek ve halka bunu paylaşacağız.”

Yorumlar

İlginizi çekebilir

AK Parti zaferini kutladı

AK Parti zaferini kutladı

Tema Tasarım | AnatoliaWeb