reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 12 Aralık 2023 695 Görüntüleme

“Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması” Ödülleri Sahiplerine Kavuştu

Beykoz’un binlerce yıllık doğa, tarih ve kültür mirası ile renkli sosyal ve ekonomik yaşamını birbirinden güzel karelerle geleceğe aktaran “Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması”nda ödüller törenle sahiplerine kavuştu.

Beykoz’un binlerce yıllık doğa, tarih ve kültür mirası ile renkli sosyal ve ekonomik yaşamını birbirinden güzel karelerle geleceğe aktaran “Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması”nda ödüller törenle sahiplerine kavuştu.Beykoz Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Vakfı (TFV) işbirliğiyle, fotoğraf sanatı aracılığıyla ilçenin tanıtımı ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla 194 bin 500 TL ödüllü olarak açılan yarışmaya amatör ve profesyonel 391 fotoğrafçı, 3 bin 180 eser gönderdi.Beykoz’u en iyi anlatan ve tanıtan fotoğraf karelerinin sahipleri, Kavacık Yaşam Merkezi’nde Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, jüri üyeleri ve fotoğraf sanatçıları ve yarışmacıların katılımıyla düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

En Güzel Eserler Sergileniyor

Tören öncesinde ilk olarak dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflardan oluşan “Beykoz Belediyesi 5. Fotoğraf Yarışması Sergisi”nin açılışı yapıldı.

4 kategoride düzenlen yarışmanın “Foto Öykü” Kategorisi’ndeki birinciliği Yücel Çetin, ikinciliği Volkan Karagülleoğlu, üçüncülüğü ise Nurten Öztürk kazandı. “Serbest” Kategori’de birinci Serdar Aydın, ikinci İsmet Danyeli, üçüncü ise Sezai Özaltın oldu.

Kurgu Kategorisi’nde Serdar Keskin birinci, Mustafa İpek ikinci, Aytül Pirci üçüncü seçildi. “Dron” kategorisinde ilk üç derecede sırasıyla Nuri Çoban, Nurettin Boydak, Volkan Karagülle yer aldı.Gelin ve Damat Düğünden Çıkıp Törene Geldi

Dron kategorisinde ödül alan yarışmacılardan Ümit Çiçek eşi Gamze çiçekle düğünleri sonrası ödül törenine katılarak etkinliğe renk kattı. Düğün günü ve yarışmaya dair duygularını dile getiren damat Ümit Çiçek: “Jürilerimiz bizi ödüle layık gördüler. Tam da düğün günümüze denk geldi, ama eşimden rica ettim ödül törenim var, düğünden sonra gidelim mi diye. Bizim için güzel bir anı oldu. Yarışmayı tertipleyen Beykoz Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.Başkan Murat Aydın: “Fotoğraf Geçmişi Geleceğe Aktarma Aracı”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise: “Fotoğraf, olanın farkına varmamızda çok etkili bir araç. Çevremizi anlamamızda etkili bir araç. Geçmişi geleceği aktarmakta çok etkili bir araç. Fotoğraf mutluluğun aracı. Fotoğraf aktif çalışarak dinlenmenin hissetmenin aracı. Fotoğraf, hissetmenin, güzelliklerin farkına varma aracı. Ben de fotoğraf çeken birisi olarak 40 yıldır bunu ifade ediyorum. Yüzlerce fotoğraf sanatçısı ve fotoğraf sevdalısı binlerce fotoğraf çekmiş oluyorlar ve Beykoz’da ilgili geleceğe bir şeyler aktarmış oluyorlar ” şeklinde konuştu. “Le Trio Jeurban” Müzik Ziyafeti Sundu

Ödül takdimi ve konuşmaların ardından Filistin Müziği’ni dünyaya tanıtan ud üçlüsü “Le Trio Jeurban” Grubu konser verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb