reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 15 Mart 2023 516 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

‘Tüm Türkiye Kazanacak’

DEVA Partisi, milletvekili genel seçimlerinde aday adaylığı başvuru şartlarını duyurdu. Buna göre milletvekili adayı olmak isteyenlerin 20 Mart Pazartesi gününe kadar başvurularını tamamlaması gerekiyor. DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, İstanbul’da seçimlere hazır olduklarını belirterek, “Tüm Türkiye kazanacak” dedi.

Türkiye 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlanıyor. Muhalefetin güçlü sesi Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi milletvekili genel seçimlerinde aday adaylığı başvurusu hakkında bir açıklama yayımladı. Buna göre DEVA Partisi’nde aday adaylığı başvurularının detayları netleşti. DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, seçimlere yaklaşık iki ay kaldığını hatırlatarak, DEVA Partisi’nin seçimlere hazır olduğunu söyledi. Başkan Erol, “Özgür, Eşit, Adil, Şeffaf, Açık, Denetlenebilir, Huzur ve barış dolu bir Türkiye için DEVA hazır. DEVA Partisi olarak İstanbul’da seçimlere hazırız.” diye konuştu.

TÜM TÜRKİYE KAZANACAK

DEVA Partisi’nin çözüm niteliğindeki Eylem Planlarının hazır olduğunu kaydeden Başkan Dr. Erhan Erol, İstanbul’da 39 ilçede örgütlü olduklarını ifade etti. Daha iyi bir Türkiye için DEVA Partisi olarak çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Dr. Erol, “Tüm Türkiye kazanacak” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 20 MART OLARAK BELİRLENDİ

DEVA Partisi’nde 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin başvuruları 13 Mart 2023 Pazartesi ile 20 Mart 2023 Pazartesi tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yapılacak. Aday adayları başvurularını, DEVA Partisi’nin 81 ildeki İl Başkanlıklarına, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na veya basvuru.devapartisi.org.tr adresinden yapabilecek.

İL, İLÇE BAŞKANLARI, YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE KAMU GÖREVLİLERİ İSTİFA EDECEK

DEVA Partisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İnternet üzerinden yapılacak başvurularda evraklar web sitesi üzerinden sisteme yüklenecek ve ıslak imzalı evrak asılları İl Başkanlıklarına veya Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na elden teslim edilecektir. Aday adayı olmak isteyen İl ve İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve kamu görevlileri 16.03.2023 saat 17:00’a kadar görevlerinden istifa edecektir. Aday adaylarının aşağıda yazılı belgeleri tamamlayarak başvuru yaptıkları teşkilat birimine teslim etmeleri gereklidir.” denildi.

Aday adaylarının hazırlaması gereken belgeler şöyle;

  1. Aday başvuru formu
  2. Nüfus cüzdanı örneği
  3. Adli sicil belgesi (Arşiv kayıtlı, milletvekili adaylığı için olacak),
  4. Diploma sureti (Mezuniyet belgesi)
  5. Askerlik durum belgesi
  6. Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere, sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin ve alındı belgesinin fotokopisi
  7. 2 adet vesikalık fotoğraf
  8. Adaylık başvuru bedelinin ödendiğine dair dekont
  9. Özgeçmiş

 Aday Adaylığı başvuru ücretleri ise şöyle;

Kadın aday adayları için: 2.500 TL,

14 Mayıs 1993 ve sonrası doğumlu aday adayı gençler için: 2.500 TL,

Deprem bölgesinden başvuru yapan aday adayları için: 1.000 TL,

Engelliler aday adayları için 1.000 TL,

Diğer aday adayları için 5.000 TL.

Başvuru ücretleri yatırılacağı hesap numaraları;

Hesap Sahibi: Demokrasi ve Atılım Partisi

Banka – Şube: Ziraat Bankası Mustafa Kemal Mahallesi Şubesi

IBAN numarası: TR 6100 0100 2486 9769 0990 5002.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb