reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.12.2022 1373 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

2023 UMARIM HOŞLUKLARLA GELİRSİN

Zaman uçsuz bucaksız bir yol. İnsanın anlayışının, kavrayışının güç yetiremediği eşsiz bir hazine. İnsanoğlu onu biraz olsun yönetebilmek umuduyla zaman ölçerler icat etmiş. Saliseden yüzyıla, hatta milenyuma kadar uzanan ölçüm birimleri kullanmış. Ancak bunların zamanın işleyişine etki eden bir özelliği yok.

2022 bitiyor, 2023’e giriyoruz. Birinde yatıyor, diğerinde uyanıyoruz. Veya gideni ayakta uğurluyor, geleni ayakta karşılıyoruz. Ne değişiyor peki? Sadece takvimdeki bir rakam. Biz değişmediğimiz müddetçe neyin değişmesini bekliyoruz ki…

Aynı şeyleri yiyor, içiyor, aynı şeyleri izliyoruz. Yıllardır koltuğuna yapışmış siyasilere bağlanıyor; durduğumuz yere göre alkışlıyor, ya da eleştiriyoruz.

Asırlar boyunca İslamiyet’i sembollere hapseden, özüne varamayanlar, her sene yılbaşı gelince Müslümanlıklarını hatırlıyor; Noel Baba düşmanı kesiliyorlar. Çünkü o da bir sembol. Onu taşlamak zahmetli değil.

Noel Babayı taşlamak; ama onun memleketlerine sığınmacı olmakta bir sorun yok öyle mi? Noel Babaya saydırıp da paralı yol, tünel, köprü, hastanelerle ilgili ihtilafların çözümünde Noel baba mahkemelerini yetkili kılmakta da bir gariplik yok galiba? Faiz konusunda vaaz verip de ardından Noel Baba daha fazla kar etsin diye faizi yüzde 9 yapmak da ayıp sayılmaz nihayetinde.

Üretmek zahmetli ama. Yeni şeyler söylemek, yeni ufuklar açmak, yenilikler yapmak için çaba gerek. Kim uğraşacak, yorulacak böyle şeyler için.

Görevin hep eleştirmek, komşunun tavuğunu taşlamakmış gibi davranırsın. Kendine bir öteki bulur, durmadan parmak sallar, azarlarsın.

İnsanlar parmağına baktıkları için açları, yoksulları, dertlileri görmezler. Her seçimde belli miktarda oy almayı başarmak sanırsın.

Günler aylar, yıllar gelir geçer; sen yerinde sayarken bir şeyler değişecek sanır, aldanırsın.

Değişimin, üretimin ve yalın gerçeğin adresi DAYANIŞMACI TOPLUMCU ŞAHLANIŞ PARTİSİ olarak; değişimin önce insanın kendinden başlaması gerektiğinin şuuru ile…

Herkesi 2023’de bakış açısını, davranışını, siyasi tercihini gözden geçirmeye; yerinde saymak yerine koşmaya, hazırdan yemek, el oğluna el açmak yerine üretmeye, yani BİZİMLE KOL KOLA GİRMEYE, davet ediyoruz.

Kin ve nefretin yerini sevginin; riyanın yerini dürüstlüğün, öfkenin yerini, sükunetin; adam kayırma, adamına göre muamele yerine adaletin ve liyakatin; “Ben her şeyi bilirim.” yerine meşveretin; yozlaşma yerine asaletin, yalan yerine hakikatin hakim olacağı yarınlar temennisiyle…

Hıristiyan vatandaşlarımızın Noellerini, Müslüman vatandaşlarımızın yeni yıllarını kutlar, en kalbi saygılarımızı sunarız.

MEHMET MAHMUT YILDIZ

ŞAHLANIŞ PARTİ KURUCU GENEL BAŞKAN VE HALİ HAZIRDA GENEL BAŞKAN VEKİLİ

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb