reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 2 Aralık 2022 1546 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi Aralık 2022 Kültür Programları

Beykoz Belediyesinin Kültür-sanat sezonunun Aralık ayı takvimi yine toplumun birçok kesimine hitap edecek programlarla donatıldı.

Beykoz Belediyesinin Kültür-sanat sezonunun Aralık ayı takvimi yine toplumun birçok kesimine hitap edecek programlarla donatıldı.

Çocuklar, gençler ve büyükler için birçok aktivitenin yer aldığı programda, şiir günleri, sinema filmleri ve söyleşiler yer alıyor.

Her ay gerçekleştirilecek olan bu programların yediden yetmişe herkese hitap ediyor olması temel

Hedef olarak belirlenirken, Kültür Evlerine yapılan ilmî okumalar, Şiir Müzesinde gerçekleştirilen edebiyat okulu çalışmaları, Kültür Merkezlerinde sahnelenen tiyatrolar, konserler – dinletiler, söyleşiler ve diğer pek çok programda vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hazırlandı.

Beykoz’da gerçekleştirilen etkinlikler; özellikle gençlerin eğitim, kültür ve manevi dünyasına katkı sağlaması yönüyle kıymetli bir yatırım olarak değerlendirilirken, etkinliklerin, insanları bir araya getirmesiyle de toplumsal birlik ve bütünlüğe katkı sağlıyor.

Çocuk tiyatrosu

03 Aralık CUMARTESİ  / Saat: 13.00  – YER: Yücel Çelikbilek Gençlik MerkeziHAYLAZ ILE UYANIK

Çevre temizliğinin, yalanın zararlarının, hayvan haklarının, arkadaş sevgisinin eğitici ve öğretici bir şekilde canlı olarak sahneleneceği oyunda izlerken öğrenip, yeni mesajlar alacağız. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz.

04 Aralık PAZAR / Saat: 13.00 – YER: Ahmet Mithat Efendi Kültür MerkeziHANSEL VE GRETEL

Grimm kardeşlerin aynı adlı masalından uyarlanan müzikli çocuk oyununda zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikâyesini komik bir dille anlatmaktadır.

10 Aralık CUMARTESİ / Saat: 13.00 – YER: Yücel Çelikbilek Gençlik MerkeziGERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK

Zeki aynı zamanda dağınık bir çocuk olan Hilal, ödevlerini yaparken odasını çöp odaya çevirir. Bu duruma çok memnun olan Bay Çöp, Hilal’i çevresini daha da kirletmesi için kandırır. Durumu fark eden Doğa Ana, Geri Dönüşüm Prensi’ni aramaya başlar ama bulamaz, çünkü onu Bay Çöp kaçırmıştır. Hilal’in yardımına ihtiyacı olan Doğa Ana, Hilal’i Geri Dönüşüm Prensi’ni kurtarması için ikna etmeye çalışır.

11 Aralık PAZAR / Saat: 13.00 – YER: Ahmet Mithat Efendi Kültür MerkeziBİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

Çoban Mehmet’in aşık olduğu güzeller güzeli Prenses Aybuke amansız bir hastalığa yakalanmıştır. Sultanın babası kızını iyileştirecek her kim olursa olsun prensesle evlendirip sultan yapacağını ülkenin dört bir yanına duyurur. Çoban Mehmet’in çok sevdiği prensesi iyileştirebilmesi için Kaf Dağı’nda yaşayan Zümrüd-ü Anka kuşundan bir damla gözyaşı alması gerekmektedir. Bu zorlu görevi başarabilmek için dostu Kuzu ve Kuş ile macera dolu bir yolculuğa çıkar.

17 Aralık CUMARTESİ / Saat: 13.00 – YER: Yücel Çelikbilek Gençlik MerkeziMESNEVİ’DEN DERS ALDIM

Hz. Mevlâna’nın ölümsüz eseri Mesnevi’nin Hikmet dolu öyküleri bu sefer ormandaki sevimli hayvanlarla canlanıyor! Çocukların dünyasına sempati ile giren anlatı, onların geleceğine rehberlik edecek silinmez ibret dolu dersler veriyor. Mevlâna öykülerinde hayvanları konuşturmuş ve olay sanki onların başından geçiyormuş gibi tasvir etmiştir. Hüseyin Goncagül’ün yorumuyla sahnelenen bu müzikli epik anlatıyı, küçükler olduğu kadar büyükler de keyifle izleyecek.

18 Aralık PAZAR / Saat: 13.00 – YER: Ahmet Mithat Efendi Kültür MerkeziTATLI RÜYALAR

Uyku Ülkesi’nin padişahı Sultan Horhor, kötü rüyalar görüp uyumaktan korkan biricik kızı Uykucuk Sultan’ın derdine derman bulmak için, Kaf Dağı’na kadar gitmeye kararlıdır. O bir padişahtır, fakat daha da önemlisi bir babadır. Kızı için çıktığı tehlikeli yolculukta birbirinden ilginç karakterlerle karşılaşır. Sıra dışı dekor tasarımı ve müzikleriyle, çocukları bir anda hayal dünyasının içine çeken ‘’Tatlı Rüyalar’’da buluşalım.

24 Aralık CUMARTESİ  / Saat: 13.00 – Yer: Yücel Çelikbilek Gençlik MerkeziSEVGİ MÜZİKALİ

Daha küçücük bir yavruyken bir çocuk tarafından sahiplenilen Paşa için her şey mükemmeldir. Sahibi onu çok sevmekte, birlikte oyunlar oynamakta, eğlenmekte ve uyumaktadırlar. Yıllar birlikte güvenle ve mutlulukla geçmiştir. Günlerden bir gün Paşa, ne olduğunu bile anlamadan kendini sokakta bulur. Sahibi olan küçük çocuğu çok sevse de onu sokağa bıraktığı için affedemez, güveni kırılır. Sokakta yaşamak ev ortamı kadar güvenli ve kolay değildir. Sokakta yaşayan hayvanların dünyasına müzikal bir yolculuğa çıkıyoruz.

Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi ve Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’ndeki Çocuk ve yetişkin tiyatro etkinlikleri için biletinizi almayı unutmayınız.

Yetişkin Tiyatroları 20 TL Beykoz Karta 10 TL – Çocuk Tiyatroları 10 TL Beykoz Karta 5 TL

YETİŞKİN TİYATROSU

03 Aralık CUMARTESİ / Saat: 20.00 – YER Ahmet Mithat Efendi Kültür MerkeziSÜT KARDEŞLER

Türk tiyatrosunun duayeni Nejat Uygur tarafından uyarlanarak, önce tiyatro oyunu olarak sergilendikten sonra sinemaya aktarılan oyun, Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla Süt Kardeşler adıyla sahneleniyor.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kâğıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor. Geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle izleyenleri 1950’li yıllara götürüyor.

06 Aralık SALI / Saat: 20.00 – YER: Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi

SATILIK DAİRE

Genç bir karı koca ticarete atılmak için evlerini satma kararı verirler. Ancak her ikisi de kendilerini garanti altına almaya çalışmaktadır. Kurnaz bir emlakçi olan Sabri Satıcı ise bu durumu lehine kullanacaktır. Hızlı komedi sevenler için şiddetle tavsiye edilir.

13 Aralık SALI / Saat: 20.00 – YER Yücel Çelikbilek Gençlik MerkeziAŞKIN GÖZYAŞLARI TEBRİZLİ ŞEMS

Oyunun konusunu, Hz. Mevlâna ve Şems-i Tebrizi’nin manevi dostluğunu ve bu dostluk etrafında gelişen olaylar oluşturuyor. Şems-i Tebrizi’nin öldüğü gün başlayan oyun, Hz. Mevlana ile Şems-i Tebrizi’nin karşılaşmalarını ve bu süreçte yaşanan olayları canlı müzik ve efektler eşliğinde izleyiciyle buluşturuyor.

17 Aralık CUMARTESİ / Saat: 20.00 – YER: Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi

İSTANBUL EFENDİSİ

İstanbul kadısı Savleti Efendi’nin kızı, Safi isminde bir genci sevmektedir. Safi Çelebi de aynı şekilde Esma’ya tutkundur. Fakar Savleti Efendi kızını başka biriyle evlendirme düşüncesindedir.

Üzgün âşıkların imdadına Afet Kadın ve ekibi koşacaktır. Şarkılarla dolu, eğlenceli bir komedi sizleri bekliyor.

20 Aralık SALI / Saat: 20.00 – YER: Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi

YILDIZLARIN GÖLGESINDE AĞLAMAK

Fransa’da birbirine rakip iki yayınevinin nefes kesen macerasının anlatıldığı oyunda ülke genelinde ses getirecek bir yayın için gazete ilanı ile yeni yazar adayları aranır. Bir yandan patronuyla diğer yandan yazar adaylarıyla uğraşmak zorunda kalan yayınevi müdürünün durumu, içine düştüğü aşk oyunu ile daha da karmaşık bir hâl alır.

27 Aralık SALI / Saat: 20.00 – YER: Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi

TOPAL OSMAN

Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen Anadolu kahramanlarının unutulmaz hayat hikâyesi, “Topal Osman” oyunu ile izleyicilerle buluşuyor. Oyunda Kurtuluş Savaşı’nda Karazipkalı Giresun uşaklarının kahramanlıklarını izlerken bir yandan da videolar ve güçlü ses efektleri ile sinema tadını alacaksınız.

02 Aralık Cuma / Saat: 19.00 Yer: YER Şeyh Edhem Sırrı Efendi Kültür Evi

SÂZ-I DİL MUSİKİ TOPLULUĞU

Sâz-ı Dil, bir derdi bin dermana değişmeyen gönül sultanlarının aşk odunda demlenmiş nâz-u niyâzları ile ruhlarımıza dokunacak. İrfan esintileri ile gönüllerimizi dolduracak. Seyreyleyelim Kudret-i Mevlâ Tecellilerini…

08 Aralık PERŞEMBE / Saat: 19.30 – YER: Hafız Mehmet Efendi Kültür Evi

HAFIZLARIN SESİNDEN KUR’AN VE İLAHİLER

BÜNYAMİN TOPÇUOĞLU

Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi İmam Hatibi

MEHMET HADİ DURAN

Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi Müezzini

RIDVAN AKBAŞ

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Müezzini

ADEM BİLGETAY

Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Dünya Birincisi

22 Aralık PERŞEMBE / Saat: 19.30 – YER: Hafız Mehmet Efendi Kültür Evi

HAFIZLARIN SESİNDEN KUR’AN VE İLAHİLER

ERHAN METE

Eyüpsultan Camii İmam Hatibi

BEYTULLAH ÖZDEMİR

Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi

EMRULLAH AKBAŞ

Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi

29 Aralık PERŞEMBE / Saat: 19.30 Yer: Hafız Mehmet Efendi Kültür Evi

HAFIZLARIN SESİNDEN KUR’AN VE İLAHİLER

DOĞAN TEMİZ

Üsküdar Vâlide-i Cedid Camii İmam Hatibi

OSMAN OSMANOĞLU

Üsküdar Vâlide-i Atik Câmii İmam Hatibi

EBUBEKİR KAÇAN

2019 Dünya Hafızlık Yarışması Birincisi

HASAN LÜTFİ RAMAZANOĞLU

Marmara İlahiyat Camii İmam Hatibi

04 Aralık – 25 Aralık PAZAR  / Saat: 16.00 YER: Şeyh Edhem Sırrı Efendi Kültür Evi

BOĞAZİÇİ SOHBETLERİ

Konuşmacı: MEHMET DİLBAZ

Tarih boyunca pek çok farklı kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul… Tarihçi Yazar Mehmet Dilbaz ile Geçmişten Günümüze Boğaziçi’nin konuşulduğu programa tüm tarih severleri bekliyoruz.

09 Aralık –  23 Aralık CUMA / Saat: 18.00 – YER: Hafız Mehmet Efendi Kültür Evi

DİPNOT İSTANBUL / PAŞALARIN İSTANBUL’U

Konuşmacı: ÖMER FARUK DELİKTAŞANBUL

Osmanlı şehirlerini imar eden grupların başında devletin çeşitli kademelerinde vazife yapan paşaları görmekteyiz. İstanbul’un fethiyle birlikte paşaların her biri daha sonrasında kendilerinin ismiyle anılacak olan mahallelerin kurulumunu sağlayarak camii, medrese, çeşme, hamam gibi kamusal binalar inşa ettirmişlerdir.

Dipnot: İstanbul, atölyesinde bu ay şehrin kimliğini oluşturan paşalardan ve eserlerinden bahsedilecektir.

15 Aralık Perşembe / Saat: 20.00 – YER: Beykoz Vakfı

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Gündemin yoğunluğuna kurban ettiğimiz ıskaladığımız, birçok konu ve başlık “Gündem dışı konuşmalar”da ele alınıyor. Birbirinden kıymetli isimlerin ağırlanacağı programın merkezinde hakiki gündemimizin başlıklarına yer veriliyor, asli konular üzerinden sohbetler gerçekleştiriliyor. Saadettin Acar’ın yöneteceği programın bu ayki konuğu Yazar/Akademisyen Psikiyatrist & Psikoterapist Kemal Sayar olacak.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb