reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 22.11.2022 4936 Görüntüleme

BEYKOZ KADIN BASKETBOL TAKIMI

Haziran ayında yerel gazetelerde; ilçemizde basketbol camiasının içinden gelen isimlerin bir araya gelerek kurduğu Beykoz Basketbol Kulübü, Kadın Basketbol Takımı ile salonlara çıkmaya hazırlandığını okuyup ilçemizde kurulu olan ve ilçe belediyesinin maddi destek vermediği hiçbir ekibin gerçek başarıya ulaşamadığı gerçeğinden hareketle bu habere de pek de heyecanlanmadığımızı itiraf etmeliyiz.

Başkanlığını Cüneyt Pulant’ın yaptığı ve son bir yıldır hazırlıklarına devam eden kulüp, transferlerine başlayıp tüm yönetim ve kadrolaşmasını tamamlayıp menajerliğe Elmira Draskiceviç’i ve antrenörlüğe Ömer Petorak’ı getirerek hazırlıklarını tamamlamış, İstanbul Büyükşehir ve Beykoz Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde maçlarını İBB Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda yapması kesinleşmiş. Yaklaşık 1 ay önce fikstür çekimi akabinde 20 Kasım Pazar günü ilk maçına çıkma haberini kulüp, sosyal medya, yerel gazeteler ve sponsorları tarafından duyurulunca gerçekten özlenen kadın basketbol maçına ilçemiz için oldukça üst düzey ve kalabalık seyirci topluluğunu Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda görmek gerçekten çok çok olumluydu. Basketbolcu kızlarımızın üstün gayreti ve gerçekten başarılı oyunu maçı izlemeye gelen tüm seyircileri ve tüm ekibi de mutlu etti. Bundan sonraki maçlara böyle oynamaları halinde tamamen dolu tribünlere oynayacaklarının habercisi oldu.

Bir kere daha hatırlatmakta fayda var, ilçemizde sporun yeterince desteklenmediğini, spor kulüplerimiz ve sporcuların gerekli maddi ve manevi desteği bulduklarında başarılı olacaklarını basketbolcu kızlarımız bize sonuna kadar gösterdiler.

Basketbolcu kızlarımızın çıktığı yoldaki aşamaları sizlere hatırlatmak istiyorum. Takımımız Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde yer alıyor, normal sezon 5 ayrı grupta çift devreli lig usulüne göre oynanıyor. Normal sezon müsabakaları sonunda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile gruplarında üçüncü sıradaki takımlar arasında en iyi puan ve averaja sahip iki takımın da dâhil olacağı toplam 12 takım eleme müsabakaları oynamaya hak kazanıyor. Eşleşen takımlar iki maç üzerinden eleme usulü karşılaşıp turu atlayan takım Final Grubuna katılmaya hak kazanıyor. Final grubu karşılaşmaları 6 takım arasında tek devreli lig usulüne göre oynanıp 1. ve 2. sırayı alan takımlar Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Liginden öncesi olan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligine çıkıyor.

Sağlıklı ve esen kalınız.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb