reklam
Ana Sayfa Emlak, Sür Manşet 11 Kasım 2022 942 Görüntüleme

Beykoz’da İlk İnşaat Yapı Ruhsatı Verildi

SİT alanı olarak yasalarla kuşatılan Beykoz’da tarihi bir sorun aşıldı. Beykoz Belediyesi imar planlarını tamamladığı bölgelerde yapı ruhsatı vermeye başladı.

SİT alanı olarak yasalarla kuşatılan Beykoz’da tarihi bir sorun aşıldı. Beykoz Belediyesi imar planlarını tamamladığı bölgelerde yapı ruhsatı vermeye başladı.

İlk ruhsat Çavuşbaşı Çiftlik Mahallesi Miraç Sokakta 800 m²’lik bir alanda yapılacak villa için verildi. Sağlıkçı bir aile olduğu öğrenilen ruhsat sahibinin kısa süre sonra inşaata başlayacağı bilgisine ulaşıldı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı bölgesinde, Çengeldere, Fatih, Yavuz Selim, Baklacı, Çiftlik ve Görele mahallelerinin imar planlarını onaylamıştı.

Onaylanan planlar ise Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi planlama alanındaki mevcut nüfusun 3 kat artacağı, bu nüfusa hizmet edecek yeni konut, ticaret ve sosyal donatı alanları gibi yeni yapılaşmalar oluşacağını gerekçe göstererek planların iptali istemiyle dava açmıştı.Davayı karara bağlayan İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 12 Ekim 2022 tarihinde imar planlarının yürütmesini durdurma kararı vermiş olsa da yasal süreç bitmediği ve yasalar geriye dönük işlemediği için Beykoz Belediyesi’nin ruhsat vermesinin önünde herhangi bir yasal sorun bulunmuyor.

Beykoz Tokatköy’de uzun süren tartışmalara rağmen Kentsel Dönüşüm Projenin temellerini atan Beykoz Belediyesi ilk kez yapı ruhsatı vererek kronikleşmiş bir sorun çözdü.

Beykoz’da plan sürecinin tamamlanmasının ardından verilecek inşaat ruhsatlarıyla, oluşturulacak konutlar, işyeri, sosyal, kültürel, spor, eğitim, sağlık gibi kamuya hizmet verecek donatı alanlarıyla bölgenin 90 yıllık ihtiyacının karşılanış olacağı kaydedildi.

Beykoz’un yüzde 24’ünün yaşadığı 41 milyon m²’lik alan olan Çavuşbaşı’nın 5 mahallesi ile Görele Mahallesi’nde yaklaşık 450 parselde inşaat ruhsatı verme işlemlerinin devam ettiği bildirildi.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Temmuz 2021’de gerçekleştirdiği Beykoz ziyaretinin ardından Çavuşbaşı ve Görele Mahallesi’nin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planları onaylanmış, bu gelişme Beykoz’da heyecana yol açmıştı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb