reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 31 Ekim 2022 650 Görüntüleme

Beykoz’da Cumhuriyetin 99. yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığını ilan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı Beykoz'da da kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ilan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı Beykoz’da da kutlandı.

Bağımsızlık, istiklal ve istikbali teminat altına alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının birlikte inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 99. yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Beykoz’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni, Beykoz Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşti.Tören Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Semih Ozangüç ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla resmi tören son buldu.Resmi tören sonrası Siyasi Partiler ve STK’lar Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundu.Çelenk sunma töreni sonrası CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün günün anlam ve önemini bildiren bir konuşma gerçekleştirerek, 29 Ekim günü CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğe tüm Beykozluları davet etti.CUMHURİYET’İN 99. YILI COŞKUYLA YAŞANDI

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programı Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı.Program, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete uğurlanan bütün şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada milletçe Cumhuriyet’in 99. yıl dönümünü kutladıkları için gururlu olduklarını belirterek, bağımsızlık, özgürlük, birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmasını gerçekleştirdi.

Çiçekli, törene katılan herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, katılımları için de ayrıca teşekkür etti.Protokol konuşmasının ardından sahneye mehter takımı gelerek, bir gösteri gerçekleştirdi. Etkinlik, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sinan Saim Aydın’ın 29 Ekim temalı konuşmasıyla devam etti.Kutlama programında anaokulu öğrencileri de bir gösteri yaparken, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi de Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı gösteriyi sundu.Programın devamında Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emirhan Küçükyeğen, “Vatan Destanı” isimli şiirini seslendirdi. Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gürkan Alkanlar yönetiminde halk müziği dinletisi icra edildi.Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yıl dönümü kutlamalarının son kısmında da kompozisyon, şiir ve resim dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda birinci seçilen öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.Kompozisyon dalında Celal Aras Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Bayram, şiirde Hacınuman Ortaokulu öğrencisi Liva Nur Aydın, resimde Bahattin Özyazıcı İlkokulu öğrencisi Sevde Şengün resim dalında birinci oldu.Birinci olan öğrencilerin ödüllerini, Beykoz Mülki Amiri Esengül Korkmaz Çiçekli, Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal takdim etti.Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde geçit töreni gerçekleştirilen tören 10. Yıl Marşı eşliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yaşına ithafen 99 adet üzerinde ay yıldız bulunan kırmızı balonun gökyüzüne bırakılmasıyla tamamlandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb