reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.10.2022 4797 Görüntüleme

UCUZ ETİN YAHNİSİ

Beşiktaş’ta Hatay mağlubiyetinin ardından seyirci ve yönetimde tüm kredisini yitiren Fransız teknik direktör Valerien Ismael’le yollar ayrıldı. Aslına bakarsanız tesadüfe bakın ki geçen sezonun 30.ncu haftasında yine bir Hatay beraberliğinin ardından Avrupa Kupalarına katılma şansını mucizelere bırakan Beşiktaş’ta Önder hocanın yerine Valerien Ismael ile anlaşmıştı.

Bu sezon başında Beşiktaş yaptığı transferlerle belki de tüm süper lig takımlarının içinde en iyi kadroya sahip birkaç takımdan biri olmuştu. Cumhuriyetin 100.ncü yılında şampiyonluğu yakalamak isteyen ve rakipleri Jorge Jesus gibi dünya çapında hocayı getirtmişken yapılan başarılı transferlere rağmen vasat bir hocayla bu yarışa devam kararı alması Beşiktaş kulübü yöneticilerinin kendilerini sorgulaması gerekmez mi? Bizde bir atasözü vardır; “Ucuz etin yahnisi yavan olur.”

Kaldı ki aynı Beşiktaş Yönetim Kurulu daha geçen hafta teknik direktörünün arkasında olduğunu açıklamıştı, bu da ayrı bir istikrarsızlık değil mi? Şimdi Valerien Ismael yerine herkes tarafından malum olan 3 standart aday var. Birinci sırada Şenol Hoca, akabinde savaş sebebiyle Dinamo Kiev’den ayrılmak isteyen eski kurt Mircea Lucescu ve Sergen Hoca. Hayırlısı bekleyip göreceğiz.

Senelerdir tartışılan hakem kararları sebebiyle neredeyse isyan edecek duruma gelen tüm takımlar feryat figan ederken sessiz kalan Galatasaray birkaç haftadır Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur ile Türkiye Futbol Federasyonunu neredeyse topa tutup tehdit ediyorlar. Halbuki tüm takımlar birlikte hareket etseler eminim bu sorun çözülür ama herkes kendi gemisini yürütmeye çalışıyor. Sıkıntı birkaç hakemin belli süreliğine kızağa çekilmesiyle hallolmayacak gibi gözüküyor.

Türk spor basınının efsane ismi gazeteci, sunucu ve yazar Halit Kıvanç, bugün 97 yaşında hayatını kaybetti. Kıvanç, dünya yıldızı Pele ile ilk kez röportaj yapan uluslararası gazeteci olarak tarihe geçmişti. Türk spor basının, ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun.

Esen ve sağlıklı kalın.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb