reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 9 Eylül 2022 818 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi Bazı Parselleri Satışa Çıkaracak

Beykoz Belediye Meclis Üyesi Akif Soysal gelirlerin giderleri karşılamadığını söyledi. Meclis bazı arsaların satışını oyladı.

Beykoz Belediye Meclis Üyesi Akif Soysal gelirlerin giderleri karşılamadığını söyledi. Meclis bazı arsaların satışını oyladı.

Beykoz Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantıları sırasında ilçe belediyesi mülkiyetinde yer alan bazı arsaların satışa çıkarılmasıyla ilgili teklif oylamaya sunuldu.

Teklif, Cumhur İttifakı’nın oy çokluğu ile kabul edildi.

İlçe belediyesi mülkiyetinde yer alan Gümüşsuyu Mahallesi’nde toplam 432 m² büyüklüğünde 2 parsel, İncirköy Mahallesi’nde bin 756 m² büyüklüğünde 1 parsel, Mahmutşevketpaşa Mahallesi’nde 23 bin 750 m² büyüklüğünde 1 parsel, Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 6 bin 284 m² büyüklüğünde 2 parsel ve Göllü Mahallesi’nde 6 bin 750 m² büyüklüğünde bir parselin satışı talep edildi.

Bir başka teklifte ise Cumhuriyet Mahallesi’nde 51 bin 379 m² bir parselin satışı istendi.CHP’li Meclis üyesi Süha Pekkip, gittiği yerlerin fotoğraflarını göstererek şöyle konuştu:

“Buralar tarla görünümünde”

“Satışı yapılacak köylere pazartesi gittim. Satılacak yerleri gezdim gördüm, köylülerin haberi yok. Cumhuriyet köyündeki 166 ada 2 parsel Polonezköy üzerinde burası park konumunda. İçinde yol da var. Orayı alan yolun bir kısmını da almış oluyor. Cumhuriyet köyde 165 ada 1 parsel 4 bin 57 m² alan 1937 yılında Atatürk’ün köye ziyarete sırasında Atatürk’e bağışlanmış ölümünden sonra devlete kalmış. Burası şu an çocuk parkı. Göllü Mahallesi’nde alan yemyeşil. İncirköy var. Burası orman görünümünde bir yer. Burayı satıyor belediye. O köylere gidin o insanlarla görüşün, neler söyleyecekler. Beykoz Belediye Başkanına soruyorum. Bu yerleri kimlere söz verdiniz? Buralar tarla görünümünde. Bana pis kokular geliyor.”

“Gelir gideri karşılamıyor”

AKP’li Meclis üyesi Mehmet Akif Soysal, “Rant kelimesi kullanılıyor varsa bildikleri evraklarıyla koysunlar. Malların tamamı imara konu alanlardır. Bu alanlarda bahsettiği donatı alanları terk edilecek ve var olandan daha iyi olacak. Sosyal donatı kaybı söz konusu değil. Bu mallar tüm Beykoz’undur. Gelirleri giderlerini karşılamıyor belediyenin” diye yanıt verdi.

AKP’li Meclis üyesi Yakup Özbek ise satmak üzere yetki istendiğini belirterek “İmar konusu henüz netleşmemiş. İmardan geçince kıymeti artacak. Hatibin gücü varsa girer alır. Henüz doğmamış çocuğa yakıştırmalar güzel değil” dedi.‘Belediye zarar edecek’

CHP’li Meclis üyesi Cemal Sataloğlu, “Öncesinde köy tüzel kişiliğine ait olan taşınmazlar mahalleye dönüştüğünde ilçe belediyelerine devredildi. Beykoz Belediye yönetimi bu taşınmazların bir bölümünü satışa çıkartıyor. Bu yerlerde şu anda imar yok fakat plan yapma yetkisi bakanlıkta olan yerler bunlar, imar çalışmaları yapılıyor ve bu yerler olağanüstü değerlenecek” dedi.

Parsellerin tarla vasfında olduğuna dikkati çeken Meclis Üyesi Sataloğlu, “İmar planlarından sonra milyonlarca rant elde edilecek alanlar bunlar. Satış için acele ediyor belediye yönetimi. Bu yerler milyonlarca dolar değerinde yerler. Beykoz Belediyesi bu satıştan zarar edecek, alan kişi karlı çıkacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb