reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 5 Eylül 2022 708 Görüntüleme

Seni ve Ekibini Paşabahçe Vapuru ile Zeytinburnu’na Göndereceğim!

Beykoz ve İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Belediye Meclisi Eylül ayı oturumunda partisi adına bir konuşma yaptı.

Beykoz ve İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Belediye Meclisi Eylül ayı oturumunda partisi adına bir konuşma yaptı.

Sataloğlu, Tokatköy üzerinden Beykoz Belediyesi Yönetimini hedef aldı.

Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Murat Aydın’a seslenerek, “Seni ve ekibini Paşabahçe Vapuru ile Zeytinburnu’na göndereceğim” ifadelerini kullandı.

Beykoz Belediye Meclisi 39. dönem 4. toplantı yılı Eylül ayı ilk birleşimini Beykoz Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşan Beykoz ve İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, “Sabah daha gün aydınlanmadan koç başıyla evlerin kapısı kırıldı, mahalleli ters kelepçe ile göz altına alındı. Adına da kentsel dönüşüm diyorsunuz bunun. Doğma büyüme Beykozluyum böyle bir şey görmedim ben.” dedi.

Sataloğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:HALKIN POLİSİ İLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİREN SİZSİNİZ

Yahu bunlar insan, bunlar yıllardır her emeğini buralara harcamış insanlar, ümitlerini geleceklerini buraya bağlamış insanlar bunlar, terörist değil, uyuşturucu baronları değil Tokatköy mahallesinde oturan hepimizin komşusu. Sizlere defalarca uzlaşın konuşun ikna edin son bir ev kalana kadar ikna edin demedik mi dedik. Sabahın 7’sinde 6’sında halkın polisi ile halkı karşı karşıya getiren sizsiniz. Polis ile halkı karşı karşıya getiren Beykoz Belediye yönetimidir.

KARDEŞİ KARDEŞE, KOMŞUYU KOMŞUYA KIRDIRDINIZ

Çaresiz halka reva görülen muamele kapısı kırılıp, ters kelepçe yapılmasıdır. Evlerini savunmak isteyen insanları çatılarda gaz atarak, cop kullanarak, küfür ederek yaka paça dışarı atılmasını siz istediniz. Barınma hakkını savunan halkı polis ile karşı karşıya getirdiniz. Bölge halkı kentsel dönüşüme karşı değil. Biz anlaştık bölge halkının bir bölümü ile diğerlerini muhatap dahi almayız anlayışı ile hareket ettiniz. Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya kırdırdınız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BU ŞEKİLDE YAPILMAZ

Bu mu anladığınız gönül belediyeciliği, mahalle halkı intihar etmek için çatılara çıktı. Bu süreçte siz ne yaptınız klimalı odalarınızda oturup Tweet attınız. Tweet attınız ya. Şöyle olacak böyle olacak bırakın bunları.

Beykoz sizin rant alanınız değil. Kentsel dönüşüm bu şekilde yapılmaz. Bakın değerli meclis üyeleri arkadaşlarım hepimiz Beykoz’da oturuyoruz. Herkes herkesi tanır.

Beykoz ufak bir köy gibidir adeta. Belediye yönetimine dur deyin sizde yapmayın etmeyin deyin. Biz CHP grubu olarak defalarca bu talebimizi dile getirdik getirmeye de devam edeceğiz.

Bu yapılan zulmün sorumlusu olmayın. Anlaşamayan veya uzlaşamayan bölge halkını belediye yönetimi ile buluşturun bu yapılan zulme ortak olmayın.

MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN KARŞISINDAYIM

Beykoz’da doğup, büyüyen her vatandaş; başımızı sokacak bir çatımız olsun demiş ve şartlardan kaynaklı gecekondu ile başlayan süreç, yapılaşmaya kadar gitmiştir. Alın teri ile yapmış oldukları evleri, Beykoz’a belki 20 sene önce çay, kahve içmeye ya da piknik yapmaya gelmiş sayın başkan tarafından zorla, gönül rızası alınmadan evleri başlarına yıkılmıştır. Mazlumun yanında, zalimin karşısındayım. Bu yüzden dolayı seni ve ekibini Paşabahçe Vapuru ile Zeytinburnu’na kadar göndereceğimize söz veriyorum.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb