reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 21.06.2022 3172 Görüntüleme

ULUSLAR LİGİ

Futbolda UEFA’nın düzenlediği UEFA Uluslar Liginde C-1 grubunda yer alan Milli Takım Lüksemburg, Litvanya ve Faroe Adaları ile eşleşen A Milli Takımımız 4’te 4 yaparak ilk maçları tamamladı. Gol yemeden 14 averajla ve 12 puanla liderlik koltuğunda oturan millilerimiz grubu zirvede tamamlayarak tekrar B Ligi’ne yükselmeyi hedefliyor.

Grubu lider bitirmek Euro 2024 e katılım açısından çok önemli. Şöyle ki; UEFA Uluslar Ligi gruplarında düşme ve yükselme sistemi uygulanıyor, Grup liderleri bir üst lige yükselirken, D Ligi dışındaki liglerde ise sonuncu olan ülkeler bir alt lige düşüyor. Uluslar Ligi’nde gruplarını birinci olarak tamamlayan ülkeler play-offlara katılacak. En yüksek puan toplayarak birinci olan ülkeler, en düşük puanlı lider ile eşleşecek. Yarı final iki maç üzerinden oynanacak. Play-off finali ise tek maç olacak ve play-off’u kazanan takım EURO 2024’e katılmaya hak kazanacak. Eğer Türkiye, EURO 2024 Elemelerinden vize alamazsa, Uluslar Ligi play-off’uyla EURO 2024’e katılabilme şansını elde ediyor, Türkiye Uluslar Ligi’nde C-1 Grubu’nu lider bitirirse, diğer 3 C grubu lideriyle play-off maçlarına çıkacak.

Mehmet Büyükekşi Ankara’daki Genel Kurulda Türkiye Futbol Federasyonuna başkan seçildi ve seçimin akabinde yaptığı konuşmada adaylık sürecinin başında “güven, adalet ve şeffaflık” ilkeleriyle yola çıktığını belirterek TFF bünyesinde görev yapan Tahkim, Disiplin, Temsilciler, Uyuşmazlık Çözüm kurulları, MHK ve etik kurullar gibi tüm kurulların istifasını talep etti.

CEV Avrupa Altın Liginde son 2 sezonun şampiyonu A Milli Erkek Voleybol Takımımız Hırvatistan’da oynanan final maçında Çekya ya 3-1 yenilerek ikinci sırayı elde etti. Diğer taraftan Voleybol Milletler Ligi Kadınlar final müsabakalarına Ankara ev sahipliği yapacak. 13-17 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek Milletler Ligi Finalleri’nde Türkiye’nin de dâhil olduğu Japonya, Amerika, İtalya, Brezilya, Çin, Sırbistan ve Tayland olmak üzere 8 takım şampiyonluk mücadelesi verecek

Bu tip organizasyonlar, spor seyrimiz açısından oldukça doyurucu gözükse de sezon bitiminde başlayan bu turnuvalara katılan sporcular açısından oldukça yorucu ve yıpratıcı oluyor. Yeni sezona neredeyse dinlenmeden girecek olan tüm sporculara sağlıklı ve başarılı günler dilerim.

Esen kalınız.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

İlginizi çekebilir

POMPEO ZİYARETİ

POMPEO ZİYARETİ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb