reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 7 Haziran 2022 1033 Görüntüleme

Beykoz’da vatandaşın ucuz ekmek almasını niçin engelliyorsunuz?

Beykoz Belediyesi’nin ucuz ekmek sattığı için kapattığı iddia edilen ekmek fırını mecliste gündeme geldi.

Beykoz Belediyesi’nin ucuz ekmek sattığı için kapattığı iddia edilen ekmek fırını mecliste gündeme geldi.

CHP Meclis üyesi Recayi Çelik, Yenimahalle’de unlu mamuller ruhsatıyla ekmek çıkardığı ve kurulu bulunduğu binanın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatıldığı söylenen fırını Beykoz Belediye Meclisi’nin gündemine taşıdı.

Beykoz Belediyesi’nin kapattığı fırın Beykoz gündeminde yerini korurken, Recai Çelik, mecliste yapmış olduğu konuşmada Beykoz Belediyesi’nin ucuz ekmek satışına engel olduğunu söyledi.

Pazarları, marketleri piyasayı gezdiklerini, fiyatların başını alıp gittiğini ve bunu engelleyemediklerini dile getiren Çelik, bu zamları kimin yaptığına yönelik bir günah keçisi arandığını dile getirdi.

Vatandaşın serbest ekonomide ucuz ürüne kavuşmasını Beykoz Belediyesi’nin engellediğini iddia eden Recayi Çelik, “Yenimahalle’de bir işyeri bütün yasal prosedürü yerine getirmiş tam ruhsat verileceği sırada Ramazan ayı başlıyor. Bu fırınımızda unlu mamuller ruhsatıyla ramazan ayında pide imalatı yapıyor ve pideyi 6 TL’den satıyor” şeklinde konuştu.

Ruhsatı iptal edildi

CHP Meclis Üyesi Recayi Çelik şöyle devam etti: “Bunu gören diğer fırınlarda pide fiyatını 6 TL’ye çekiyor. Ne oluyorsa, arkadaşların iddiaları çok büyük. Beykoz Belediyesi’ni de çok ciddi zan altında bırakacak iddialar.  Bu işyerinin ruhsatı belli sebeplerle iptal ediliyor.

Bende şimdi burada soruyorum. Vatandaşın ucuz ekmek almasını niçin engelliyorsunuz? Beykoz’da bugün ekmek satışı 4 TL.  Bu fırın 3 TL’ye satıyor. Diğer imalatçı arkadaşlarla konuşuyor, zarar eder diyorlar.  Kazanamaz. Serbest ekonomi diye bir şey var. Kazanamazsa zarar eder kapatır.

Ama vatandaş memnun alıyor. Beykoz’da 30’a yakın ekmek fırını unlu mamuller ruhsatıyla ekmek üretimi yapıyor.

Bu açılan işyeri deprem yönetmeliğine uygun değil, bu bina riskli bina diyorsanız, Beykoz’da depreme dayanıklı bina yok.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb