reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 23 Mart 2022 1217 Görüntüleme

Kabahasanoğlu: “İSKİ ıslah çalışmalarını acilen bitirmeli”

Beykoz Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, Göksu Deresi ve diğer derelerle ilgili taşkın tehlikesine karşı İSKİ tarafından yapılan açıklama sonrası bir basın açıklaması yaptı.

Kabahasanoğlu, basın açıklamasında 2 sene önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beykoz Belediyesi’ni ziyaret ettiğinde bu konunun gündeme getirildiği ve sorumluluğu İBB’de bulunan Beykoz’daki derelerin, önceki dönemlerde büyük kısmı tamamlanan, ıslah çalışmalarının bitirilmesi talep edilmişti ifadelerine yer veren Beykoz Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu İSKİ’nin ıslah çalışmalarını acilen bitirmesini rica etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Göksu Deresi ve diğer derelerle ilgili açıklama

1. İSKİ tarafından yapılan açıklama ve muhtarlarımıza gelen tebligatlarla yoğun yağış sonrası oluşan taşkın tehlikesi Beykoz’da tekrar gündeme gelmiş oldu.

Kısa bir değerlendirme yapmak istiyoruz.

2. Beykoz’da Elmalı barajı neredeyse doldu. Bir yandan yağan kar ve yağmur bereketi için şükrediyoruz. Öte yandan ise özellikle Göksu deresi etrafında yaşayan vatandaşlarımız için durumu yakından takip etmekteyiz.3. İki sene önce (Şubat 2020) İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu Beykoz Belediyesi’ni ziyaret ettiğinde bu konu gündeme getirilmişti. Sorumluluğu İBB’de bulunan Beykoz’daki derelerimizde, önceki dönemlerde büyük kısmı tamamlanan, ıslah çalışmalarının bitirilmesi talep edilmişti.4. Geçen iki yılın ardından İSKİ’den yapılan taşkın ihtimali ile ilgili açıklama sonrası şu soruyu sormamız icap ediyor:

– 2020’de tamamlanması talep edilen ıslah çalışmalarında herhangi bir ilerleme var mı?5. Öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için başta Göksu Deresi olmak üzere bütün derelerimizde ıslah çalışmalarının tamamlanması gerekiyor.

Bu yüzden İSKİ ve İBB yönetiminden ıslah çalışmalarının acilen bitirilmesini tekrar rica ediyoruz.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Trabzonlular iftarda buluştu

Trabzonlular iftarda buluştu

Tema Tasarım | AnatoliaWeb