reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 10.03.2022 1184 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Ahlak ve adaleti temel kılmayan toplumsal oluşumlar yok olurlar

Nasıl bir bina, yapı ayakta durmak için sağlam bir temele, sağlam kolonlara, sağlam duvarlara, sağlam çatıya ihtiyaç duyarsa, öyle de cemiyette siyasi, ticari ve içtimai yapılarda belli ilke ve değerlerin üzerine inşa edilirler. Ahlak ve adaleti temel kılmayan tüm toplumsal oluşumlar dağılır ve yok olurlar.Şahlanış Hareketimizin Kurucusu Sayın Murat Altun 1990 yılında Şahlanış Hareketimizin adını koymadan üzerine inşa edeceği temel değerleri, temel kabulleri ortaya koydu. Kısaca 3F, 3S ve 1V olarak ifade ettiğimiz “Saygı, Sevgi, Sadakat, Vefa, Feragat Feraset, Feragat” değerler bütünü hakkında yazmaya kalkışsak ciltler dolusu yazı kaleme almak gerekecektir.

22 asırlık Türk yönetim anlayışı, töresi ve devlet geleneğinin oluşturulma sürecine bakıldığında ahlaki değerler yanında etik değerlerin de oldukça önemli olduğu görülmektedir.

Bu kutlu ve kökü siyasi işleyiş süreci, ahlaki ve etik değerler anlamında incelendiğinde ise adalet, liyakat, iyilik gibi temel değerlerin iyi yönetiminin gerekli şartları arasında sayılması devlet geleneği hakkında da bilgi verici nitelikte olmaktadır.

İki yılı aşkın kökleri olan Türk yönetim kültürünün olmazsa olmaz yazılı kaynakları olarak kabul edilen siyasetnamelerde de etik değer ve ilkeler üzerinde durulmakta, bu etik değer ve ilkelerden çoğu zaman yönetim ilkeleri olarak bahsedilmekte ve yöneticinin görev ve sorumlulukları devletin bekası açısından bu değerlerin önemine dikkat çekilmektedir.

Belirttiğimiz ilkeler ve değerlerin yanında hesap verebilirlik, şeffaflık, açıklık, profesyonellik gibi yeni kabul edilebilecek kavramlarla da temelleri kuvvetlendirmek gerekmektedir.

İşin özü Ahlak ve Adaleti temel kılmayan ve yüksek değerleri dışlayan bir siyaset tarzı ve anlayışını asla kabul etmiyoruz.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb