reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 14 Şubat 2022 882 Görüntüleme

“İstanbul’un Ağabey’i” Kadir Topbaş Beykoz’da Dualarla Anıldı

İstanbul’da iz bırakan birçok eser ve hizmete imza atan, geçen yıl korona virüs sebebiyle hayata veda eden, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş (1945-2021), 1. vefat yıldönümünde Beykoz’da dualarla anıldı.

İstanbul’da iz bırakan birçok eser ve hizmete imza atan, geçen yıl korona virüs sebebiyle hayata veda eden, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş (1945-2021), 1. vefat yıldönümünde Beykoz’da dualarla anıldı.  İstanbul’da 3 dönem art arda (2004-2017) belediye başkanlığı yapan ilk büyükşehir belediye başkanı unvanını taşıyan Kadir Topbaş, göreve yaptığı süre boyunca insana ve şehre dokunan başarılı ve öncü hizmetlerinin yanı sıra beyefendi kişiliğiyle de gönüllerde taht kurdu.Şehre hizmetleriyle “İstanbul’un Ağabeyi” unvanını alan Kadir Topbaş, Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen programla yâd edildi.

Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde yapılan anma programına, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçe sakinleri katıldı.

Programda ilk olarak, Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve merhum başkan için dua edildi. Ardından Kadir Topbaş’ın hayatının yer aldığı sinevizyon gösterildi.Başkan Murat Aydın: “Kubbede Hoş Sada Bırakanlardan Oldu”

Kadir Topbaş’ın dava ve yol arkadaşı Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın programda yaptığı konuşmada:  “O güzel bir insandı. Bir ağabey olarak benim elimden tutmuştur. Bir kardeş olarak da ben hep onun elinden tuttum. Derdi İstanbul’a hizmet etmekti. Derdi İstanbul’da yaşamı daha kaliteli kılmak, İstanbulluyu mutlu etmekti. Derdi bu toprakların değerlerinin unutulmaması, yaşanmasıydı.  İstanbul’u çok severdi. ‘Nasılsın Abi?’  Dediğimde ‘Elhamdülillah, İstanbul gibiyim’ derdi. Bildiklerini dünyaya aktarmak için büyük bir gayret içinde olmuştur. Güzel insandı, iyi insandı, iyi bir Müslümandı. O sadece İstanbul’un değil Dünya Belediyeler Birliği Başkanı’ydı.  Kubbede hoş sada bırakanlardan oldu. Mekânı cennet olsun. ” dedi. Beykoz Belediyesi tarafından programın sonunda katılımcılara, Prof. Dr. Recep Bozdoğan’ın kaleme aldığı  “İstanbul’a Adanmış Bir Ömür Kadir Topbaş” Kitabı hediye edildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb