reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 3 Aralık 2021 1624 Görüntüleme

Beykoz Kent Konseyi “Bugün Bana Katılır mısınız ?” Projesiyle Yüzleri Güldürdü

Beykoz Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Komisyonu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Bugün Bana Katılır mısınız ?” proje başlığı altında gönüllüler ile engelli vatandaşlarımızı buluşturdu.

Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kent Konseyi iş birliğiyle farkındalık oluşturacak çalışmalara bir yenisini daha ekledi.Beykoz Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, ilçede yaşayan engellilere ve engelli ailelere destek olmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bir etkinlik düzenledi.

“Bugün bana katılır mısın?” sloganıyla düzenlenen programda, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu ve konsey üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün ile muhtarlar ve gönüllüler engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Saniye Efe ve yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen etkinlik sayesinde engelli bireyler ve ailelerinin çaylarını yudumlayıp, eğlenceli vakit geçirerek sosyalleşmelerine katkı sağlandı.3 Aralık Dünya Engelliler Günü buluşmaları kapsamında, Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şube Üyesi Gözde Şahin ile bir araya geldi. Gümüşsuyu Restoran’da Nuray Ak’ı ağırlayan Belediye Başkanı Murat Aydın da Ak’ın hayat hikâyesini dinleyerek çay eşliğinde sohbet etti.Başkan Murat Aydın, “Beykoz Kent Konseyi’nin bizi buluşturduğu Nuray Hanım 17 yaşında bir trafik kazası sonucu omurilik felci geçirmiş. Ama hayata var gücüyle tutunmaya devam etmiş, 8 yıldır hastanede memur olarak çalışıyor. Hayat bize engeller çıkarabilir asıl önemli olan onları hem birey olarak hem de devlet-millet işbirliğiyle aşmamız.” diye konuştu.Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu ise Aras Demirci ile keyifli vakit geçirdi.

Aras’ın kocaman bir kalbinin olduğunu dile getiren Kabahasanoğlu, “Bugün burada sevgi var, paylaşmak var, birliktelik var, dayanışma var, farkındalık var. Aras’ı ve kocaman yüreğini tanımaktan çok memnun oldum. Pırıl pırıl bir kalbi var. Bundan sonra kankayız.” diye söyledi.Gülnar Aşçıoğlu ile dolu dolu bir gün geçiren AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Sevgili Gülnar hanımla çok güzel bir gün geçirdik. Beykoz Kent Konseyi’nin “Bugün bana katılır mısınız?” projesi ile özel bir günde bizi buluşturan engeliler meclisimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.Beykoz Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Saniye Efe ise proje ile ilgili duygularını şöyle ifade etti; “Biz Beykoz’da yaşıyoruz dolayısı ile Beykozlu vatandaşların da engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmelerini sağlamak amacıyla her yıl 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nde farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl da “Bugün Bana Katılır mısınız” başlığı altında bir proje yaparak gönüllü vatandaşlarımızla engelli kardeşlerimizi buluşturduk. Gönüllülerimiz engelli kardeşlerimizi evlerinden aldılar ve birlikte yemek yediler, farklı etkinlikler yaparak tüm günü birlikte geçirdiler. Bir gün bile olsa engelli kardeşlerimiz kendilerini diğer insanlar gibi gördü ve hissetti. Son derece mutlu oldular. Gönül isterdi ki yılda sadece bir gün değil zaman zaman herkes gönüllü olsa da böyle günleri daha fazla organize edebilsek. Ben başta Sayın Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli’ye, Sayın Belediye Başkanımız Murat Aydın’a, Sayın Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu’na ve bizi yalnız bırakmayan tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkür ederim.”“Bugün Bana Katılır mısınız” projesinde engelli kardeşlerimize eşlik eden isimler ise şu şekilde:

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli,

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın,

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün,

MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman,

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf,

Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan,

Nüfus Müdürü Nihade Kılıç,

Beykoz SGK Müdürü Ferda Özkalender,

Beykoz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan,

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz,

Beykoz Rizeliler Dernek Başkanı Mikail Akyıldız,

BİSK Başkanı Asım Özdemir,

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu,

Rüzgarlıbahçe Mahalle Muhtarı Sedat Altun,

Paşabahçe Muhtarı İlkay Aydın,

Ortaçeşme Muhtarı Nuri Dik,

Beykoz Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili,

Beykoz Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci,

Beykoz Halk Eğitim Resim Öğretmeni İlknur Tabak,

Antep Tatlı Dünyası İşletmecisi Taner Mert,

Eczacı Dilek Ak,

Eski Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk,

Doğuş Haber Gazetesi Ozan Derviş,

Melek Candan Kahraman,

Oya Dalbuda,

Büşra Sezer

Yorumlar

İlginizi çekebilir

NEREYE AİTSİNİZ?

NEREYE AİTSİNİZ?

Tema Tasarım | AnatoliaWeb