reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 19.09.2021 5180 Görüntüleme

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes Basketbol Takım Antrenörü Ergin Ataman, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için görüşülmeye başlanılan Alman teknik adam Stefan Kuntz’un ismini görünce çok şaşırdığını belirterek, “Ümit Milli Takım çalıştırıcısının gelip Türk Milli Takımı’nın başına geçmesi Türk futbolunun çok aşağılanmasıdır bana göre diyerek devam ediyordu.

“Türkiye’de bu kadar değerli futbol hocaları varken Almanya’dan hiçbir 1. Lig başarısı olmayan, Almanya Ümit Milli Takımı’nda görev yapmış bir hocanın Türk Milli Takımı’nın başına geleceği yazılıyor. Şaşkınlık içindeyim neden futbol hocalarımızın da pek sesi çıkmıyor buna. Türk Futbol Takımı’nda bence tarihin en iyi jenerasyonunu yakalanmış durumda. Şenol hoca ile bir uyumsuzluk, şanssızlık oldu. Bu takımın başına mutlaka çok kariyerli, büyün oyuncuların saygı duyacağı bir teknik direktör getirilmesinden yanayım” değerlendirmesinde bulundu.

Bu açıklamadan günler sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu A Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevi için Alman U21 takımını çalıştıran Stefan Kuntz ile anlaşıldığını açıklayarak 20 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’te Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde imza töreninin düzenleneceğini bildirdi.

Futbolculuk kariyerinde Bundesliga gol kralı olan Kuntz, 1991 yılında Almanya’da yılın futbolcusu, 1995 yılında Beşiktaş’ta bir sezon forma giydi ve milli takım formasıyla EURO 96’da Almanya ile şampiyonluk yaşadı. Kulüp takımlarıyla istediği başarıları yakalayamayan Alman hoca, 2006 senesinde Bochum’da 2 sene sportif direktör, Kaiserslautern’de ise 8 yıl kulüp başkanlığı yaptı. 2016 yılında ise Almanya U21 Milli Takımı’nın başına geçti ve burada başarılı olan Kuntz, 2017 ve 2021 Avrupa Şampiyonası’nda Almanya’ya şampiyonluk 2019’da ise ikincilik yaşattı. 58 yaşındaki hoca yetiştirici özelliği ile Almanya’da son yıllarda büyük beğeni topladı U21 takımındaki başarıları sonrası Almanya A Milli Takımı’nda Löw sonrasındaki favori hocalardan birisi olarak anıldı.

Türk futbolunda ara sıra belli yabancı hocalarla çok az süre de olsa uğrayan bilim acaba Kuntz ile tekrar gelebilir mi. Bana göre; Sadece sonuç odaklı beklentilerle yönetime getirilen hocalarda bilim yerine sonuca yöneldikleri için asla başarılı olamadılar. Diğer tarafta yerli çalıştırıcılarla ülke futbolunda sadece Şenol Güneş ile yakalanan kısmi başarı haricinde milli takımın başına geçen tüm teknik direktörler başarısız olmuştur. Sadece bir veya iki yabancı teknik direktörün çalıştığı süper ligde oynanan futbol Avrupa’da başarı için yeterli mi. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, tabi ki yerli hocaların başarılı olmasını isteriz ama maalesef sonuçlar ortada,

Sağlıklı yaşayın, mutlu olun ve esen kalın.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb