reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 14 Ağustos 2021 1153 Görüntüleme

İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı, Beykozlu Muhtarları Dinledi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, Beykoz’un mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, Beykoz’un mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Daire Başkanı Üstüner’in yanı sıra İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ile mahalle muhtarları katıldı.Hüsnü Kolcu, “Muhtarlarımızın ayrı ayrı sorunları olduğu için Suna hanımı davet ettik. Dinlesin ve Ankara’da dile getirsin istedik. Memleketimizde üzücü olaylar meydana geliyor. Antalya’ya yangına giden arkadaşlarımız oldu. Teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Manavgat’taki yangın söndürme çalışmaları için bölgeye giden Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, olay yerinde yaşadıklarını anlattı.İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, federasyon olarak güzel işler yaptıklarını ifade ederek, “Biz bu işleri gönülden yapıyoruz. Dernekle federasyonu eşittir. Hep beraber ilerliyoruz, temsil kabiliyetiyle bu grubu bir araya getiriyoruz.” dedi.

Delibalta, “muhtarlık demokrasinin temel taşıdır. Yaptığımız her proje muhtarlığa ivme kazandırmak içindir. Siyasi parti fark etmeden muhtarlık kurumunun önemini sürekli anlatıyoruz. Yücel Başkan bu sekreterya desteği konusunda çok uğraşmıştı. O zaman alamamıştık. Herkesin hakkını savunuyoruz. Siyaset yapmadan kendimizi anlatarak aşama kaydetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Suna Üstüner de şunları söyledi:

Türkiye’de ilk kez bir ile bir daire başkanı atandı. İstanbul’daki 962 muhtarımla çok güçlü bağlarla bağlıyız. Sorunlarımız olmaz olur mu? Bizim eksiklerimiz bitmez ama ne yapıyoruz? Bütçemize göre sınıflandırıyoruz. Önceliklendiriyoruz ve sıraya dizip ona göre program yapıyoruz. Teşbihte hata olmaz. Biz biliyoruz ki devletimiz var oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. Burada önemli olan Daire Başkanı olarak davet ettiniz. İlk görevlendirildiğimde de ilk yemeği beraber yemiştik. Muhabbetimiz eksik olmasın. Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek muhtarlık bilgi sistemimizi birlikte geliştireceğiz. Muhtarlarımın işini daha rahat yapabilecek bir sisteme getirecek şekilde devam edecek.”

Toplantı daha sonra karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb