reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 9 Temmuz 2021 1861 Görüntüleme

NİHAT AKBAY TURNUVASI BAŞLIYOR

Beykoz İlçesi yeni bir futbol turnuvasına sahne olmaya hazırlanıyor. Beykoz Futbol Takımından yetişen ardından Galatasaray Takımına transfer olup yıllarca Sarı-Kırmızılı Takımda kaleyi koruyan Milli Kaleci Nihat Akbay adına düzenlenecek turnuvanın tanıtımı Örnekköy Kardeşler Cafe'de yapıldı.

Beykoz İlçesi yeni bir futbol turnuvasına sahne olmaya hazırlanıyor. Beykoz Futbol Takımından yetişen ardından Galatasaray Takımına transfer olup yıllarca Sarı-Kırmızılı Takımda kaleyi koruyan Milli Kaleci Nihat Akbay adına düzenlenecek turnuvanın tanıtımı Örnekköy Kardeşler Cafe’de yapıldı.Beykoz Masterler Spor Kulübü Başkanı Zafer Baş, Kulüp Menajeri Hakkı Baş ve Çekmeköy Masterler Takımı Temsilcisi Ahmet Kurt tarafından ilçe medya temsilcilerine turnuvaya ilişkin bilgi aktarımında bulunuldu.Beykoz Masterler Spor Kulübü Başkanı Zafer Baş ” Beykoz Efsanelerini anıyor ” temalı turnuva etkinliğinin 31 Temmuz itibarı ile başlayacağını söylerken, ” Beykoz ilçemizden birçok yetenekli, milli ve de hafızalarda yer edinen futbolcular çıkmıştır. Organizasyon Komitesi olarak 2020 yılında vefat eden Merhum Nihat Akbay adına Veteranlar Futbol Turnuvası düzenleyerek, Beykoz Efsanelerini anıyor projemiz kapsamında ilk adımı da atmış olacağız. Aslında uzun yıllardır Kelle İbrahim Veteranlar Futbol Turnuvası olarak bir anlamda bir başlangıç yapılmış idi. Bu vesile ile hayatta olmayan iz bırakmış futbolcularımıza Yüce Allah’tan Rahmet, Sağlık sorunu yaşayanlara şifalar dilerken halen değişik kulüp ve diğer alanlarda hizmet veren hayattaki tüm efsanelerimize başarılar diliyoruz ” diye konuştu.

Bu anlamlı projeye ve düzenlenecek ilk turnuvaya Beykoz Masterler Spor Kulübü olarak destek verdiklerinin altını çizen Zafer Baş, ” 2014 Yılında Kurulan ve resmi dernek hüviyeti ile bu anlamda Türkiye Veteranlar-Masterler Futbol Branşında ilk takımlardan biri olmanın gurunu yaşıyoruz. Değişik adlar altında düzenlenen liglere 40 yaş üzeri futbolcular katılmakta. Bilindiği üzere yaşanan Pandemi Sürecinde kulüpler ve takımlar olarak yaklaşık bir buçuk senedir faaliyetlerimize ara vermiş idik. Biz Beykoz’da bu anlamda anlamlı ve fark yaratan bir turnuva ile zenginlik yaşatmak istiyoruz. Tabii ki Merhum Milli Futbolcumuz Nihat Akbay’ın ailesi ile irtibata geçildi ve gereken onay ve izinleri tarafımıza verildi. Kardeşi ve Beykoz Futbol Takımında birlikte fora giyip şampiyonluk yaşadığımız değerli arkadaşım Cemil Akbay sağlık sorunları nedeni ile turnuva tanıtım programımıza katılım sağlayamadı, selamlarını gönderdi. Diğer taraftan Nihat Abimizin oğlu Arkın Bey ile kızı Barkın Hanım Aile olarak onay verip bu düşüncemiz için teşekkürlerini ilettiler. ” şeklinde konuştu.

Nihat Akbay Veteranlar Futbol Turnuvası Organizasyon Komitesinden Hakkı Baş ise yaptığı konuşmada, ” Beykoz Masterler SK olarak turnuva paydaşlarından biriyiz. Bu turnuvanın oldukça güzel ve ses getirecek bir etkinlik olacağı düşüncesindeyim. Bu turnuva ile Zafer Başkanımızın da ifade ettiği gibi -Beykoz Efsanelerini anıyor- projemizin ilk ayağı gerçekleşmiş olacak. Organizasyon Komitesi olarak 16 Takımın katılımı ile yapılacak turnuvaya iştirak edecek tüm takımlarımıza bu anlamlı projemize verecekleri destekten dolayı teşekkürlerimizi iletmek isterim ” dedi.

Turnuva Organizasyon Komitesinin bir diğer katılımcısı olan Ahmet Kurt ise Turnuvaya ilişkin bazı teknik detayların aktarımını yaparken, ” Bilindiği üzere yaklaşık bir buçuk yıldır mecburi bir ara verilmiş durumda. Pandemi kurallarında yaşanan esnekliğin ardından turnuvalar da başlamış durumda. Biz Beykoz İlçemizdeki değişik sahalarda düzenlenecek bu anlamlı turnuvaya katılacak takım sayısını 16 olarak belirledik ve ona göre bir statü oluşturduk. Şu ana kadar katılacağını beyan eden birçok üst düzey takım oldu. Gerçekten de hem anlamlı hem de futbol seyir zevkinin üst seviyede olacağı bir turnuva yaşanacağı düşüncesindeyiz.” diye konuştu.

Nihat Akbay Veteranlar Futbol Turnuvası Medya Tanıtım programının son bölümünde ise hazır bulunanlar görüş ve düşüncelerini aktardılar.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb