reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 6 Temmuz 2021 1332 Görüntüleme

İBB Başkanı İmamoğlu Beykoz’da KAS-DER Genel Merkezini ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz’daki Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz’daki Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada KAS-Der Genel Başkanı Remzi Şen, KAS-DER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık ve Nevin Çalışkan tarafından karşılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün CHP Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç ve Beykoz Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri eşlik etti.

KAS-DER Genel Başkanı Remiz Şen’in mamam odasında bir süre dinlenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu burada KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen’e ‘Nutuk’ hediye etti. Remzi Şen’de İmamoğlu’na Beykoz’un simgesi olan Çeşmi Bülbül hediye ettikten sonra birlikte konferans salonundaki toplantıya katıldılar.KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen konuşmasında, KAS-DER’in 1985 yılında kurulduğuna vurgu yaparak, 36 yıldır aralıksız faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti. Şen, “KAS-DER’in İstanbul’un tüm ilçelerinde şubesi olduğunu ve 70 binin üzerinde kayıtlı üyesi bulunduğunu ve İstanbul’da Kastamonuluların dayanışmasını sağlamak ve kültürünü yaşatmak adına kurulmuştur.” dedi.Remzi Şen İmamoğlu’na hitaben, “KAS-DER’i ziyaret ederek bize onur verdiniz, şeref verdiniz, Tekraren teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken, pandemi nedeniyle sınırlı sayıda üyeyi davet ettikleri için diğer üyelerden tepki aldıklarını, herkesi çağırmaları durumunda İmamoğlu’nun miting yapmak zorunda kalabileceğini belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu ise KAS-DER Genel Merkezi’ni ziyaretinde, kadınların toplantıya katılımından memnuniyet duyduğunu ve bu tarz derneklerde kadınların az olduğunu ifade etti.“Kastamonu insanı özverilidir”

“Kastamonu İstanbul’da en fazla vatandaşımızın bulunduğu yoğun hemşeri gruplarımızın birkaçından bir tanesidir. Bu yönüyle kıymetlidir. Bir başka yönüyle daha kıymetlidir. Kastamonu çalışkan insanıyla, emekçi insanıyla kendini her türlü milli sorumluluklarda vazifeli hissederek, hiçbir şeyden sakınmadan memleketi için insanları için hayatını feda edebilecek özverileri tarihinde her zaman göstermiş bir şehrimdir” diye konuşan İmamoğlu, Kastamonu’da bulunduğu fakat tadını alamadan geri döndüğünü dile getirdi.

Vatandaşlarımız doğduğu toprakları unutamadığını, geleneklerini göreneklerini, şarkısını türküsüne yaşatmak istediğini söyleyen İmamoğlu, burada Kastamonuluların bütün bir duygularını besleyen bir yapıyı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İmamoğlu, kendilerinin birinci derecede sorumlu olduğu İstanbul’a hizmet ettiklerini, İstanbul’un iyi olması durumunda Türkiye’nin her köşesinin iyi olacağını dile getirerek, İstanbul’umuza hep beraber katkı sunmak mecburiyetimiz vardır. Ben bu tarafını çok önemli buluyorum. Ülkede ekonomik ve başka koşulların çok daha iyi olmasının yolu buradan geçiyor. Bunu hep beraber emek vererek başarabiliriz” dedi.Toplantıda vatandaşların sorularına da cevap veren İmamoğlu, KAS-DER Genel Merkezi’nde çıkışında kendisine eşlik eden CHP’liler ile birlikte objektiflere poz verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb