reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 9 Nisan 2021 1372 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz’da Cam Müzesi Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beykoz’da müze açılışı gerçekleştirdi. Açılış programına AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ve Murat Aydın'da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beykoz’da müze açılışı gerçekleştirdi. Açılış programına AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ve Murat Aydın’da katıldı.

Eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle Beykoz’a gelen Erdoğan, 3 yıl önce dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte söz konusu müze alanında incelemelerde bulunduğu sırada, bir kısım objeleri o gün gördüğünü ifade etti.O günden bugüne çok ciddi yol alındığını dile getiren Erdoğan, müzenin Osmanlı döneminde yapılan bir binada açıldığını ifade ederek, bu müzenin Türkiye’de ilk olduğunu dile getirdi.

Dönem mimarisinin en nadide eserlerinden biri olan bu müzeyi ülkemize kazandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizde bir dönem ecdat mirasına çok hoyrat davranılmış, nice güzel eserler yerle yeksan edilmiştir.” Diye konuşan Erdoğan, “gelenek ve geleceği harmanlayan yeni bir devri başlatıyoruz.” dedi. Başkan Erdoğan, ”Yatay mimariyi yaygınlaştırmak suretiyle Türkiye’nin çehresini orta ve uzun vadede tamamen değiştireceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.Beykoz Cam ve Billur Müzesi açılış programına Beykoz’dan AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ve Belediye Başkanı Murat Aydın’da katıldı. Kurdele kesimi sırasında Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın sahneye davet edildi.

Müzenin, COVID-19’a ilişkin alınan tedbirler çerçevesinde 12 Nisan 2021 tarihinden itibaren hafta için her gün 09.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği kaydedildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb